Yakup KOCAMAN

Yakup KOCAMAN

Diğer Yazıları

Yazılım uygulamalarından yararlanmak için uzman olmanıza gerek yok. Çünkü yazılım dünyası artık 7’den 70’e herkese hitap edecek şekilde programlar geliştiriyor. İşletmenizi, aşırı rekabet nedeniyle tamamen veya kısmen ücretsiz olarak sunulan bu araçlarla hiçbir ücret ödemeden dünya geneline tanıtabilirsiniz.

Yakup Kocaman

Düne kadar sadece uzmanlarının bildiği ve kullandığı birçok uygulama, artık herkesin malumu oldu. Özellikle korona döneminde 7’den 70’e herkes yeni dijital alışkanlıklar edinmeye başladı. Yazılım dünyası, uzunca bir süredir aşırı uzmanlık ve beceri gerektiren uygulamalardan sıyrılarak herhangi bir uzmanlık gerektirmeyen, son kullanıcıya hitap edecek uygulamalar geliştirmeye odaklanmıştı. Şimdi onun meyvelerini topluyor. Ne güzel ki, global yazılım sektöründeki aşırı rekabet sayesinde işletmeler de birçok programa ücretsiz erişebiliyor.

DÜNYAYA AÇILIN

İşte, ücretsiz versiyonlarıyla bile işinizi tüm dünyaya duyurmanıza yardımcı olacak dijital uygulamalar:

1-Grafik & Video tasarımcılar - Adobe Spark, Canva: İş fikirlerinizi etkileyici görsel hikayelere dönüştürebilirsiniz. Web sayfasında açılan Adobe Spark ile masaüstü bilgisayarınızda veya cep telefonunuzda, birkaç dakika içinde etkileyici sosyal medya grafikleri, web sayfaları ve kısa videolar oluşturmak mümkün.

2-Site hız ölçerler - GT Metrix, Tools. Pingdom: Googlearamalarında bir türlü ilk sayfalara yükselemiyorsunuz; çünkü web sitenizin ancak 15 saniyede açılabildiğinden bile haberiniz yok. GT Metrix, Google Speed Test ve Tools. Pingdom uygulamaları, sitenizin hızını ölçerek yavaşlamaya neden sorunları detaylı bir raporla size sunuyor.

3-Fotoğraf bankaları – Pexels, Freepik: Sosyal medya sayfalarınızın ihtiyaç duyduğu fotoğrafları telifsiz olarak temin edebilirsiniz. Davetiye, tebrik, menü ve kartvizit tasarımı yapmak için ücretsiz şablonlar arıyorsanız adresiniz Freepik olmalı.

4-Arama motoru optimizasyonu - Yoast SEO: Siteniz wordpress tabanlı ise bu eklentiyi yükleyin. Yoast SEO arama motorlarında ön plana çıkmak için sizi adım adım yönlendirecektir.

5-Anahtar kelime araştırma - Google Keyword Planner, Answer The Public, Moz, Semrush: Google’da en fazla aratılan anahtar kelimeleri öğrenerek sitenize uygulayabilirsiniz. Altın değerinde kelime ve kavramlar sizi rakiplerden ayrıştıracak.

6-İş akışlarını organize etme – Trello, Evernote: Yapılacak, yapılmakta olan ve yapılmış işleri doğru kişilere paslamak ve kontrolünü yapmak Trello ile o kadar kolay ki. İnternette karşılaştığınız önemli şeyler unutulup gitmesin, Evernote ile not edin. Bu platformlara hem işten hem cepten ulaşın.

7-Sıfır maliyetle ürün sayfası açın – Facebook Page Manager: Her fikriniz için site kurmaya kalkarsanız yalnızca hosting firmalarını zengin etmiş olursunuz. İyi. Bir fikri veya ürünü Facebook’ta bedavaya sayfa açarak milyonlara satabilirsiniz.

8-Sosyal medya yönetimi – Hootsuite, Buffer: Sahip olduğunuz sosyal medya hesaplarının sayısı 9’a çıktı ve siz hâlâ her birine her gün girip ayrı ayrı mesaj yayınlamaya, takipçilerle ayrı ayrı etkileşim kurmaya çalışıyorsanız işiniz zor. İster 9 tane isterse 90 tane olsun tüm sosyal medya hesaplarınızı tek bir ekrana bağlayıp oradan yönetebilirsiniz.

9-Metin ve hesaplama editörleri – Google Dokümanlar, E-tablolar, Formlar: Bilgisayarda yazı yaz kaydet, e-maile ekle, karşı tarafa gönder, karşı taraf dosyayı indirsin, güncellesin, kaydetsin ve size geri e-posta göndersin. Kendinizi bu kadar yormayın. Google Dokümanlar ve E-tablolar ile eş zamanlı dosya paylaşım ve güncellemesi yapın. Düzenleyeceğiniz çevrimiçi ürün tanıtım toplantısına kimlerin katılıp katılmayacağını önceden öğrenmek için Google Forms’da bir teyit formu hazırlayın.

10-İmla hatalarını düzeltin – Grammarly: Yabancı müşterilerle yazışırken bir iletişim kazasına kurban gitmediğinize emin olun.

11-Toplu e-posta gönderimi - Mailimi, MailerLite: Excel listelerinde ölü yatmakta olan kıymetli müşteri veri tabanınızı harekete geçirin. Bin kişilik iletişim listenize son derece gelişmiş görsel arayüzlere sahip ürün tanıtım e-postaları gönderin.

12-CRM yönetimi – Hub spot: Müşteri trafiği oluşturmadan satış sonrası müşteri memnuniyetine kadar geçen sürede satış hunisinin bütün aşamalarını tek bir merkezden yönetmek için harika bir platform.

01 Mayıs 2020 Cuma