tatil-sepeti

CEYHUN KUBURLU

Pandemi sonrası şirketler, insan kaynakları yatırımlarını artırdı. Dünyanın önde gelen holdingleri ve şirketleri, esnek çalışma koşullarından tutun da daha az mesaiye kadar birçok alanda verimi artıracak çalışmalara öncelik vermeye başladı. Bu da yeni teknolojilerin önünü açtı. Son yıllarda bu alana yapılan yatırımlar yeni unicornların da çıkmasını sağladı. Bu şirketlerden biri de Gloat oldu.

Toplam 200 milyon dolara yakın yatırım alan şirket, yapay zeka destekli bir yetenek platformu. Gloat, insanların şirket içi kariyer fırsatlarıyla eşleşmesini sağlayan bir yetenek pazarı olarak faaliyet gösteriyor. Gloat, yapay zeka destekli yetenek pazarını işgücü istihbaratı ile birleştirip, organizasyonel siloları parçalayarak, çalışanların becerilerini geniş ölçekte analiz ederek ve stratejik yetenek kararları almak için önemli bilgiler sağlayarak kapsamlı bir platform geliştirdi.

ÖNCE İNSAN KAYNAĞI

Çok değil, sadece 7 yıl önce New York’ta kurulan Gloat, şirketlerin gizli kalmış yetenekleri bir türlü fark edemediğini gördü ve bu alanda uygulama geliştirmeye başladı. Ben Reuveni, Gloat’ı 2015 yılında Amichai Schreiber ve Danny Shteinberg ile birlikte kurdu. Ancak şirket her startup gibi ilk günler çok zor süreçlerden geçti. Reuveni, bu süreci şöyle anlattı: “Sanayi devriminden bu yana kurumsal operasyonların kalbinde yer alan geleneksel iş ve kariyer yaklaşımı artık değişti. İnsan kaynağı, artık her şeyden önce geliyor. Değişim hızının her zamankinden daha fazla çeviklik ve uyarlanabilirlik gerektirdiği, çalışan beklentilerinin arttığı bir çağda, kuruluşların yetenek ve kariyer için daha çevik bir işletme modeline ihtiyacı olduğunu gördük. Şirketlerin daha akıllı yetenekleri bulmak için ihtiyaç duydukları tek şey veri zekasıydı. Şirketlerin, doğru insanlar, doğru fırsatlar ve kurumsal ihtiyaçlarla bağlantı kurması için kendi yeteneklerini, becerilerini ve hedeflerini her zamankinden daha fazla anlaması gerekiyor. İşte tam bu amaçla Gloat’u kurma kararı aldık. Gloat, hem insan kaynaklarına hem de şirketlere güç veriyor.”

Son dönemlerde birçok yatırım fonunun da ilgisini çeken platform, bugüne kadar toplam 200 milyon dolara yakın yatırım çekmeyi başardı. Şirket, son olarak Generation Investment Management liderliğinde gerçekleşen Seri D turda 90 milyon dolar yatırım aldı. Tura Accel, Eight Roads Ventures, Intel Capital ve Lumir Ventures da katıldı. Şirket aldığı yatırımı, personel sayısını artırma ve dünyaya yayılma hedefleri doğrultusunda kullanacağını açıkladı.

MÜŞTERİSİ 3 KAT ARTTI

100’e yakın ülkede faaliyet gösteren Gloat’ın müşterileri arasında dünya devleri de bulunuyor.

Bugün hem insan kaynağı hem de üretim bakımından ciddi bir büyüklüğe sahip Unilever, Schneider Electric, Mastercard, Standard Chartered Bank, PepsiCo, Nestlé, Novartis, HSBC, Seagate gibi markalar Gloat’ın müşterileri arasında yer alıyor. Gloat’ın müşteri tabanı son 12 ayda 3 kat arttı. Şirketin çalışan sayısındaki artış ise yüzde 50’ye ulaştı.

18 Temmuz 2022 Pazartesi

Etiketler : Sektörel