Çarşamba, 04 Aralık, 2024
HABER: SOYHAN ALPASLAN
Teknopark İstanbul’da yerleşik Cloudpeer, dijital dönüşüme dair özgün iş modelleri, yerli mühendislik tasarımı ve ürünü olan platformları ve teknolojileri geliştiriyor. Cloudpeer, işletmelerin tüm iş süreçlerini, dış ilişkilerini, güvenli ve verimli şekilde dijitalleştiriyor. Firmanın pilot çalışmalarını tamamlamak üzere olduğu dijital projesi ‘imza.io’, 2021 yılında pazara sunulacak.
Elektronik imza tabanlı, yenilikçi süreç ve dijital kanal yönetimi platformu ‘imza.io’, Rejenerasyon-20 hızlandırma programıyla destekleniyor. Programı, İstanbul Kalkınma Ajansı da destekliyor ve yürütücülüğünü Teknopark İstanbul yapıyor. Cloudpeer, ‘imza.io’ platformuyla ticarileşme sonrası büyümesini Ortadoğu ve Avrupa’da devam ettirmeyi planlıyor.
UMMAN’IN CEO’SU
Cloudpeer CEO’su Gürkan Öztürk, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra telekom, fintech ve dijital iş platform endüstrilerinde görev yaptı. 2000’li yıllarda telekom sektörüne yatırım yapan Borusan, Ülker, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) gibi büyük kurumların telekom girişimlerini kuran ekiplerde çalıştı.
Türk teknoloji firması Verscom’un, bir startuptan dört yılda 30’un üzerindeki ülkede 100’den fazla telekom operatörüne hizmet veren bir teknoloji şirketine dönüşmesinde anahtar rol oynadı. 2010 yılında Dubai’de kendi yönetim danışmanlık şirketini kurdu.
2012’de Umman Sultanlık kararnamesiyle lisans alan ilk özel telekom firması olan TeO’da Ortadoğu’nun en genç telekom CEO’su olarak görev yaptı. 2015 yılında Türkiye’ye dönüşünden itibaren teknoloji alanındaki çalışmalarını girişimci ve yatırımcı olarak sürdürmeye devam etti.
Gürkan Öztürk, İstanbul Ticaret’in sorularını cevapladı.
ÖZGÜN PROJELER
Cloudpeer’i tanıtır mısınız?
Misyon-kritik, yüksek performanslı ve güvenlikli B2B dijital dönüşüm platform teknolojileri üzerine faaliyet gösteriyoruz. Teknopark İstanbul’a giriş Ar-Ge projemiz, savunma sanayi ve diğer stratejik sektörlerde kullanılmak üzere yerli mühendislik ve tasarımla üretilmiş bir blokzincir platformu geliştirmek içindi. Bu proje çerçevesinde, ilk uçtan-uca yerli blokzincir platformu olan kendi tasarım ve kodlamamız ALP’in ilk sürümünü 2019’da tamamladık.
Yakın zamanda, Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incubation’dan ürünleri ve pozitif nakit akışı olan bir firma olarak mezun olduk. Yani bir nevi, Teknopark İstanbul’un kendi altyapısından çıkardığı, derin teknolojiler ekosisteminde yeni bir oyuncuyuz.
FINTECH’DE İKİNCİLİK
Yine 2019 yılında, Citibank’ın 22 ülkede düzenlediği fintech yarışmasında, alan ikincisi olduk. Kendi teknolojimiz, çoklu-şirket dağıtık işlem yönetimi platformumuz Be9 ile ALP üzerinde geliştirdiğimiz gerçek zamanlı, çoklu banka ve işlem bankacılığı çözümleri ile başarı kazandık.
Başlangıçta, bankalar ve kurumsal müşterileri arasındaki veri, servis ve varlık transferi kaynaklı işlemlere yoğunlaştık. Zamanla endüstri bağımsız bütün B2B ekosistemlerdeki benzer işlemlerin; bilgi, hizmet ve kıymet transferi kaynaklı işlemsel (transactional) ilişkilerin daha verimli, hızlı, doğru ve güvenli işlemesi için gerekli altyapı ve dijital dönüşüm platform teknolojilerine doğru evrildik.
ÇOK BANKALI PLATFORM
Pandemi projelerinizi etkiledi mi?
Pandemi döneminde bizim gibi startuplar, kurumların dijital dönüşüme çok daha hızlı adapte olmasını ve çabuk sonuç almasını sağlayan yenilikçi çözümlerle öne çıkmaya başladı. Bunlardan biri, fintech startup olan başka bir firma ile stratejik işbirliğimiz.
Bu firmanın iş modelini geliştirdiği ve sahibi olduğu ürün; yenilikçi bir varlık modeliyle ticarette piyasa likiditesi oluşturacak, ekonomiye makro seviyede fayda sağlayacak. Şu anda konunun hassasiyeti ve kamu paydaşları itibariyle çok bilgi paylaşamadığım bu çok bankalı platformun finansal algoritmaları, tüm yazılım ve çözüm altyapısı Cloudpeer tarafından geliştiriliyor.
ŞİRKET-DEVLET DİJİTAL İLİŞKİSİ
Gürkan Öztürk, her kurumsal dijital dönüşüm ajandasının nihai hedefinin; verimlilik artışı, yenilikçi hizmet altyapıları ve dijital kanallarla artan müşteri memnuniyeti olduğunu hatırlattı.
Öztürk, “Cloudpeer olarak dijital dönüşümde odaklandığımız alan; şirketlerin üretim ve operasyon süreçlerini, yani içini dijitalleştirecek çözümlerden ziyade dış dünyalarının, yani müşterileri, tedarikçi, dağıtıcı, hizmet sağlayıcılar ve devlet ile ilişkilerinin dijitalleştirilmesi” dedi.
‘imza.io’nun avantajları
* Hem KOBİ’ler hem de büyük ölçekli firmalar bulut tabanlı ‘imza.io’yu kullanabiliyor.
* ‘imza.io’, herhangi bir altyapı yatırımına gerek kalmadan, her türlü evrak bazlı iş süreçlerini dijitalleştiriyor, taşıyabiliyor.
* Süreçleri uçtan uca dijitalleştirerek, yeni sözleşme süreçlerini hafta seviyesinden saat seviyesine indiriyor.
* Üretkenliği yüzde 85’e kadar artırabiliyor.
* Matbu evrak süreçlerinde yüzde 90’a yakın tasarruf oluşturuyor.
* Müşteri memnuniyetinde yüzde 130’a varan artış sağlıyor.
Be9 ile açık bankacılık
Be9 ile bankaların ödeme kanalları gibi işlem bankacılığı hizmetlerini, asgari maliyet ve çabayla açık bankacılığa taşıyabileceğini belirten Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Be9 geleneksel işlem bankacılığı süreçlerini gerçek zamanlı, çoklu-banka servisleri olarak dijitalleştirip, bankaların verim ve üretkenlik artışına katkıda bulunacak. En büyük özelliği, bankacılıkta büyük kaynak israfına neden olan mutabakat operasyonu ihtiyacını ortadan kaldırması ve bankacılık işlem altyapılarını açık ve gerçek zamanlı hale dönüştürmesi.”
20 Ekim 2020 Salı
03 Aralık 2024 Salı
01 Aralık 2024 Pazar
01 Aralık 2024 Pazar
28 Kasım 2024 Perşembe
26 Kasım 2024 Salı