HABER: GÖZDE YENİOVA

Yeni işyeri açmaya hazırlanan girişimciler KOSGEB’ebaşvurarak, bu hayallerini sermayesiz gerçekleştirebilir. 10 bin TL-20 bin TL sermaye ile küçük bir dükkan açmayı hedefleyen, herhangi bir meslek dalında uzman olan veya ustalık belgesi bulunan girişimciler KOSGEB desteğinden yararlanabiliyor.

Ülke çapında girişimciliğin yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması amacıyla verilen yeni girişimci desteği, işyeri açma parası değil, sadece girişimciler için devlet desteği niteliği taşıyor.

UYGULAMALI EĞİTİM ŞARTI

KOSGEB tarafından iş kurmak isteyenlere sağlananyeni girişimci desteğinden faydalanmak için öncelikle KOSGEB’in uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılmak ve sertifika almak gerekiyor. Söz konusu destek için bu yıl yapılan değişiklik ile önce ön onay aşaması getirildi. Ön onayın alınması ve resmi evrak işlemlerinin tamamlanmasının ardından girişimciler işletmelerini faaliyete geçirebilir.

VERİ TABANINA KAYIT

Destek için talep edilen şartlardan biri de işletmeyi KOSGEB veri tabanına kaydettirmek. Girişimcilerin KOBİ bilgi dokümanıveKOBİ Beyannamesi’nin çıktısını alıpkaşeli ve imzalıolarak istenen belgeleri bağlı olduğu hizmet merkezineteslim etmesi gerekiyor. Ayrıca İmza Beyannamesi/Sirküleri, Ticaret Sicil veya Esnaf Sicil Gazetesi ve Faaliyet Belgesi isteniyor. ‘Yeni Girişimci Desteği’ başvurusu, iş planı ve ekleri kaşeli imzalı olarak KOSGEB’e teslim edilmeli. KOSGEB’e yapılan yeni girişimci desteği kredi talebini içerir iş planı ve ekler inceleniyor, başvuru ön değerlendirme sonucunda kurula sevk ediliyor. KOBİ uzmanları tarafından ürün tespit işlemleri yapılıp bütçe durumuna göre destek ödemesi gerçekleştiriliyor.

NE KADAR DESTEK VERİLİYOR

  • İşletme kuruluş desteği:2bin TL (Geri ödemesiz)
  • İşletme kuruluş dönemi makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanım desteği:18 bin TL (Geri ödemesiz)
  • İşletme giderleri desteği:30bin lira (Geri ödemesiz, toplamda 50 bin TL hibe desteği)
  • Sabit yatırım desteği:100bin TL (Geri ödemeli)

KADINLARA YÜZDE 70

Girişimci destekleri, işletmenin 1. Bölge’de olması durumunda yüzde 60 oranında veriliyor. Girişimcinin kadın veya özürlü olması halinde ise yüzde 70 oranındadestek sunuluyor.

17 Mayıs 2017 Çarşamba

Etiketler : Gündem