Salı, 05 Kasım, 2024
İstanbul Ticaret Odası tarafından kurulan ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), 1 Kasım 2017’de ‘Hoş geldin’ etkinliği ile 3. Hızlandırma Kampı etkinliklerine başladı.
3. Hızlandırma Kampı’nın ilk söyleşisine Turkcell Teknoloji Dijital Öğrenme Çözümleri Teknoloji Birimi Yöneticisi Selami Bağrıyanık konuk oldu.
GİRİŞİMCİLERE TAVSİYE
Bağrıyanık, girişimcilere kendi projeleri ile ilgili dünyada gelişen olayları takip etmeleri gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu. Bağrıyanık, proje bazında da dünyadaki benzer girişimlerin neler olduğunu, stratejik farklılaşma noktalarının belirlenmesini ve bu farklılığın nasıl bir etkisi olacağını iyi analiz etmeleri gerektiğini söyledi. Bağrıyanık, projede yer alan ürün ve hizmetlerin ayrıştırılarak konumlandırma politikalarının önemine dikkat çekti.
FIRSAT MI TEHDİT Mİ?
Her gün farklı gelişmelerin yaşandığını ve farklı alanların yenilikçi bir iş kolu geliştirdiğini kaydeden Bağrıyanık, yapay zekanın çok etkili bir yıkıcı inovasyon aracına dönüşmekte olduğunu savundu. Yapay zekanın sadece beyaz ve mavi yakalıların mesleklerini tehdit etmediğini söyleyen Bağrıyanık, aynı zamanda girişimcilerin iş modelleri için fırsat olduğu kadar tehdit de olabileceğini aktardı.
MERAKLI VE DAYANIKLI
Bağrıyanık, bu bağlamda girişimcilere projelerini geliştirirken, yapay zeka ve diğer yeni teknolojilerin öne sürdükleri iş modeli ile olan ilişkisini kavramalarının çok önemli olduğunu vurguladı. Sabırlı, olumlu bir bakış açısına sahip, meraklı ve dayanıklı olmanın bir girişimcinin akla gelen ilk özellikleri olduğunu hatırlatan Bağrıyanık, girişimciliğin olmazsa olmazının ise ‘farklı konular arasında bağ kurabilmek ve işbirliği’ olduğunu sözlerine ekledi.
Söyleşinin sonunda Bağrıyanık’a merak ettikleri soruları sorma şansı yakalayan BTM girişimcileri, kendi projelerinden de kısaca bahsederek tavsiye aldılar. Ardından BTM Direktörü İbrahim Elbaşı, Bağrıyanık’a plaket takdim etti.
GİRİŞİMCİ, TEKNOLOJİ OKURYAZARI OLMALI
Şirketlerdeki yönetim anlayışlarının teknolojinin de etkisiyle değiştiğini ifade eden Selami Bağrıyanık, önceleri pazarlama alanında uzman olan kişilerin etki alanlarının daha büyük olduğunu, bu durumun zamanla finans ve teknoloji formasyonuna sahipkişiler lehine değiştiğini kaydetti. Bağrıyanık, “Bu nedenle her girişimci, örneğin birer yazılım geliştirici olmasa bile temel analitik becerilere ve teknoloji okuryazarlığına sahip olmalı” dedi.
FON İLE GİRİŞİMCİ EKOSİSTEMİNE DESTEK
Selami Bağrıyanık, yaklaşık 14 yıldır Turkcell’de görev yapıyor. Turkcell’in güçlü iletişim altyapısının yanı sıra yenilikçi dijital servisler sunan bir hizmet şirketi olduğunu söyleyen Bağrıyanık, aynı zamanda işlenmiş büyük verinin önemini de vurguladı. Bağrıyanık, büyük bir Ar-Ge merkezine sahip olan Turkcell’in birçok sanayi kuruluşu, üniversite, teknokent ve kuluçka merkezi ile işbirliği içinde olduğunu dile getirdi. Bağrıyanık, Turkcell’in, Arıkovanı gibi kitlesel fonlama araçları ile girişimci ekosistemini desteklediğini de söyledi.
22 Kasım 2017 Çarşamba
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı