Salı, 05 Kasım, 2024
HABER: ADEM ORHUN
Firmaların üretim ve dış ticaret hacimlerini geliştirmeleri için çalışmalar yürüten İstanbul Ticaret Odası (İTO), Afrika’ya yönelik açılımda bir adım daha attı. Geçen yıl Gana’da 1. Türk Ürünleri Fuarı, Cezayir’de ise Hazır Giyim Road Show’u düzenleyen İTO, bu kez Kuzey Afrika’dan iş adamlarını İstanbul’da Türk iş adamlarıyla bir araya getirdi. İTO’nun Eminönü’ndeki merkez binasında gerçekleştirilen B2B organizasyonunda, Kuzey Afrika ülkelerinden gelen firma temsilcileri, Türk iş adamlarıyla görüştü.
Kazablanka Ticaret Odası, Rabat Ticaret Odası, Tanger Ticaret Odası, Fas Demir Sanayi Federasyonu, Cezayir Yan Sanayi Borsası, Cezayir İşveren Konfederasyonu’nun yetkililerinin yer aldığı organizasyonda, üç ülkeden 50 firmanın temsilcileri B2B görüşmelere katıldı.
METAL VE OTOMOTİV YAN SANAYİ
Etkinlikte Cezayir, Fas ve Tunus’tan çoğunluğu otomotiv yan sanayi ve metal sektöründen olan firmaların temsilcileri, Türk iş adamlarıyla görüştü. B2B olarak gerçekleştirilen görüşmelerde, Türk sanayiciler ile Mağrip ülkelerinden gelen iş adamlarının, özellikle metal işlerinden ve makine parçalarından numuneleri incelemeleri dikkat çekti. Kıta ülkelerinden gelen bazı firma temsilcileri de hurma ve yöresel gıda ürünlerini bire bir tanıtma imkanı buldu. Görüşmelere katılan iş adamları, İTO’nun yaptığı bu organizasyonun, yeni iş bağlantıları kurmak ve ihracat yapmak için firmalara ciddi katkısı olacağını ifade ettiler.
AFRİKA’YA ‘KIYMET’ GÖZÜYLE BAKIYORUZ
Cezayir, Fas ve Tunuslu firmaların temsilcilerini Türk iş adamlarıyla buluşturan B2B görüşmeleri, İTO’nun yeni pazarlar hedefinde Afrika ayağı için yeni adımlardan birini oluşturdu. Nitekim İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, Şubat ayı Oda Meclisi’nde yaptığı konuşmada Afrika’nın Türk iş dünyası için önemine işaret etmişti. Başkan Çağlar, başlattıkları açılımla ilgili vizyonu şöyle özetlemişti: “İstanbul Ticaret Odası olarak Cumhurbaşkanımızın Afrika seyahatine iştirak ettik. Afrika 500 milyar dolarlık bir ithalata sahip. Bunun neredeyse tamamı tüketim malı. Hepsinden öte, hızla yükselen bir ekonomileri, genç nüfusları ve doğal kaynakları var. Bu yüzden Batı’dan farklı olarak bu kıtaya bir kaynak değil, bir kıymet gözüyle bakmalıyız. Ve kazan-kazan ilkesiyle ilişkilerimizi sağlamlaştırmalıyız. Biz de Oda olarak kıtaya yönelik yoğun pazar çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz.”
22 Şubat 2017 Çarşamba
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı