‘Ticarette dijital çağ’ bilişim kongresinde

Giriş: 14.12.2018 - 00:00
Güncelleme: 17.12.2024 - 22:35

HABER: İLKER BAŞÖZ

Bu yıl 12’ncisi gerçekleştirilen İstanbul Bilişim Kongresi, Kadir Has Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlendi. ‘Verinin Paraya Dönüşümü, Ticarette Dijital Çağ’ temalı kongrede dijital dönüşümde verinin önemi, ticarette dijital çağ, veri madenciliği, geleceğin yeni veri otobanı ve interneti, e-finans, e-para sistemi ve veri güvenliği gibi konular ele alındı.

YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Doğan Salman kongrede yaptığı konuşmada, Türkiye’ye yönelik ekonomik saldırı sonucu kurda yaşanan spekülatif hareketliliğin tüm iş dünyasını sıkıntı içine soktuğunu belirtti. Faiz-enflasyon-kur sarmalından, üretim-yatırım-ihracat ile çıkılabileceğini söyleyen Salman, yerli ve milli üretim ile kalkınmak için önümüzdeki dönemde Türkiye’nin katma değer oluşturacak, ihracatı tetikleyecek süreçlere öncelik vermesi gerektiğini kaydetti.

ÜRETİME DEVAM

Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Osman Coşkun, Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu bünyesinde yürütülecek projeler kapsamında değerlendirmelerde bulundu. Coşkun, “Bu ülkenin önemini farkedip Bilişim Derneği ve üniversiteler başta olmak üzere herkesin bu alanda yapacağı çok önemli çalışmalar var.
Hep birlikte çalışmaya, üretmeye devam etmeliyiz” dedi. Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Rahmi Aktepe de dünyadaki değişime işaret ederek, dijital teknolojilerin ekonomik düzeni yeni biçime dönüştürdüğünü söyledi.

HER ŞEY AKILLANDI

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz ise artık her şeyin akıllandığına işaret ederek, şöyle konuştu: “İnsanoğlu da aklının sınırlarını zorlamaya başladı. Sorun, sadece bütün akıllı sistemlerin entegre şekilde insanlığın hizmetine nasıl sunulacağı… Bu dönüşüm, 150-200 yıl önce geliştirdiğimiz ekonomik ve politik sistemlerin de yerine yenilerini getirmek zorunda bırakacak.”