Salı, 05 Kasım, 2024
İstanbul Ticaret Odası tarafından telekomünikasyon alanında faaliyet gösteren 414 firma üzerinden yapılan girişimci anketine göre, İstanbul’daki telekomünikasyon firmaları, nitelikli personel ihtiyacının giderilmesi halinde sektörün daha da gelişeceğini düşünüyor.
HABER: SÜMEYRA YARIŞ TOPAL
Aynı ankete göre, en çok haksız rekabetin önlenmesine yönelik çalışma yapılması gerekiyor.
İTO Telekomünikasyon Meslek Komitesi öncülüğünde gerçekleşen ‘Sektör Beklentileri Anketi’ çalışmasının sonuçları, Cemile Sultan Koru Tesisleri’nde gerçekleştirilen bir toplantıyla açıklandı.
AVRUPA’DA BİRİNCİ
Toplantının açılış konuşmasını yapan İTO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Hazıroğlu, telekomünikasyon sektöründe 30 yıl öncesinde henüz yeni yeni gelişmeler başlamışken, bugün Türkiye’nin telefon kullanma süresinde Avrupa’da birinci olduğunu ifade etti.
Hazıroğlu, şunları söyledi: “Çağımızda her alanda ciddi gelişmeler yaşanıyor. Bizler bu süreçte çözülmesini istediğimiz sorunlar konusunda ilgili mercilere taleplerimizi iletiyoruz. Sektörümüz adına nasıl öncü olabiliriz, bunları konuşabiliriz. Bu konuda ne kadar birlik olursak, sektörümüze o kadar katkı sağlayabiliriz.”
7 BİN 674 ÜYE
Toplantıda Meclis ve Komite Üyelerinin yanı sıra sektör mensupları da hazır bulundu. Komite Başkanı Cemil Azun, “Sektörümüzde 7 bin 674 üye bulunuyor. Bizler de dokuz kişilik bir komite ile her zaman elimizden geleni yapmak için hazırız” dedi. Toplantıda anketin; yeni ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi, işletmelerin pazardaki taleplerinin karşılanması, haksız rekabetin önlenmesi ve stratejik politikaların oluşturulması amacıyla gerçekleştirildiği duyuruldu.
BİR AYLIK ÇALIŞMA
414 katılımcı üzerinden bir ay boyunca SMS ve posta yoluyla alınan bilgiler ışığında yapılan ankette öne çıkan başlıklar şunlar:
* İşletmelerin yüzde 38’i kendini perakendeci olarak tanımlıyor.
* Yüzde 66’sının çalışan sayısı 10 kişiden az.
* Yüzde 4’ünün yıllık cirosu 500 milyon TL üzeri.
* Yüzde 94’ü faaliyetlerini yurt içinde gerçekleştiriyor.
* Yüzde 71’i faaliyet gösterdiği alandan memnun.
* En büyük üç sorun; e-ticaretteki haksız rekabet, yüksek vergiler, kayıt dışı ticaret.
* Sektörün performansının artırılması için üç öneri; nitelikli personel yetiştirilmesi, maliyet artışlarının önlenmesi, e-ticarete ek vergiler getirilmesi.
02 Ocak 2024 Salı
04 Kasım 2024 Pazartesi
02 Kasım 2024 Cumartesi
02 Kasım 2024 Cumartesi
01 Kasım 2024 Cuma
30 Ekim 2024 Çarşamba