Pazar, 24 Kasım, 2024
Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incubation’ın hazırladığı Rejenerasyon-20 projesiyle Covid-19 salgınının ülke ekonomisine negatif etkilerinin azaltılmasına yönelik girişimcilerin hayata geçireceği yenilikçi uygulamalar desteklenecek ve toplumun girişim ekosisteminin katkılarıyla güçlenmesi sağlanacak. Cube Incubation, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA)
Covid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında ‘Girişimcilik Ekosistemi Yenilenme Projesi: Rejenerasyon-20’ ile destek almaya hak kazandı. Destekten 30 girişimin yararlanması hedefleniyor.
HEDEF 1.000 GİRİŞİMCİ
Rejenerasyon-20 projesi ile birlikte erken aşamadaki girişimlere dijital hızlandırma, ürünleştirme aşamasındaki girişimlere danışmanlık programı verilecek. Ayrıca ekosistemdeki soru ve sorunlara yanıt niteliğinde içeriklerden oluşacak video portalında 100 video ile bini aşkın girişimciye ulaşılması hedefleniyor.
Projeyle Türkiye’deki nitelikli Ar-Ge mühendislerinin de girişimler bünyesinde istihdam edilmesi planlanıyor.
ULUSLARARASI ÜRÜNLER
Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, destekten yararlanacak girişimcilerin kalıcı, uygulanabilir, çağdaş metodlara dayanan destek mekanizmalarıyla projelerini başarıyla hayata geçireceklerini söyledi. Topçu, şu bilgileri verdi: “Rejenerasyon-20 ile girişimcilik ekosistemimizdeki başarılı genç beyinlerimizin uluslararası arenada rekabet eden ürünleri ve uygulamaları hayata geçireceğine inanıyoruz. Teknopark İstanbul olarak kuluçka merkezimizi uluslararası bir merkez haline getirmek ve girişimcilerimize uluslararası standartlarda imkanlar sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz.”
İHRACATTA ARTIŞA KATKI
Rejenerasyon-20 kapsamında, Türkiye’de üretilen yerli ürünlerle Türkiye’den başlayarak dünyaya açılan, salgının olumsuz etkilerini ortadan kaldıran projelerin desteklenmesi, gelecek vadeden girişimlere can suyu destek mekanizmasının kurulması hedefleniyor. Uluslararasılaşma kapsamında ithalatta düşüş sağlanarak, ihracatta artışa katkı sunulması da amaçlanan projenin diğer hedefleri ise sosyal girişimlerin ortaya çıkarılması, toplumun rahatlatılarak birliktelik ruhuna destek olunması ve dayanışma kültürünün desteklenmesi olacak.
TÜRKİYE’NİN AR-GE ÜSSÜ OLMA YOLUNDA
İstanbul Ticaret Odası’nın da kurucuları arasında olduğu Teknopark İstanbul, Türkiye’nin Ar-Ge üssü olma amacıyla çıktığı yolda bugün 95’i aşkın girişimci grubuna ve aralarında ASELSAN, TUSAŞ, TEI, ROKETSAN, STM, BMC Power, Aspilsan, Vestel Savunma, Yaltes, C-Tech, Altınay Havacılık, Pavotek, Femsan, Armelsan, Kale Havacılık ve Figes gibi firmaların yer aldığı 320’yi aşkın şirkete ev sahipliği yapıyor.
KALICI OLMAK İÇİN MAKRO İLKELER
Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi, ayrıca projenin uygulanmasından sonra bu süreçleri orta uzun vadede kalıcı hale getirerek şu makro ilkeleri hayata geçirmeyi planlıyor:
* Girişimlerin, dijitalleşerek işbirliğine dayalı bir şekilde çalışmalar yürütmeye devam etmesini sağlamak.
* Sosyal işbirliğine dayalı daha geniş ekosistemler oluşturmak.
* Çevik, elastik, dijital iş yeri modelleri kullanmak, işin niteliğine, türüne ve gerekli ilgili becerilere bağlı olarak evden ve ofisten çalışmanın en iyi kombinasyonunu sağlamak.
* Teknoloji destekli uygulamalar geliştirilmesine yardımcı olarak fiziksel süreçler üzerindeki baskıyı azaltmak için değer odaklı, proaktif girişimler ortaya çıkartılmasına destek olmak.
23 Haziran 2020 Salı
22 Kasım 2024 Cuma
22 Kasım 2024 Cuma
22 Kasım 2024 Cuma
21 Kasım 2024 Perşembe
21 Kasım 2024 Perşembe