BTM girişimlerinden Tamly, şirketlere; iletişim ve satın almaya yönelik bir pazarlama stratejisi olan ‘outbound marketing’ hizmeti sağlıyor. Bu sayede yeni bir ülkeye veya hedef kitleye ulaşma sürecini çok daha hızlı ve etkili kılıyor. İmalat yapan Türk şirketlerine odaklanan Tamly’nin hedefi, daha fazla yerli kuruluşun dünyaya açılan kapısı olmak.
HABER: TUĞÇE ÖZKUŞ
Tamly, şirketlerin potansiyel müşterilere, geliştirdikleri algoritmalar aracılığıyla ulaşmasını sağlayan bir platform. Şirketlere, iletişim ve satın almaya yönelik bir pazarlama stratejisi olan ‘outbound marketing’ hizmeti sunuyor. Bu sayede yeni bir ülkeye veya hedef kitleye ulaşma sürecini çok daha hızlı ve etkili kılıyor. İmalat yapan Türk şirketlere odaklanan Tamly, daha fazla yerli kuruluşun dünyaya açılan kapısı olmayı hedefliyor.
Erken aşamada BTM’ye katılan Tamly’nin kurucusu Yavuz Tunç Emran, İngiltere’de Exeter Üniversitesi’nde Bilgisayar Bilimi lisans programını bitirdikten sonra Türkiye’de farklı projelerde yazılım mühendisi ve çözüm mimarı olarak çalıştı. Emran, hedef kitleden potansiyel müşteriler bulmaya ve onlara ulaşmaya yardımcı olan bir platform olan Tamly’i İstanbul Ticaret’e anlattı.
ÜRÜN-PAZAR UYUMU
Tamly’den önce dijital kartvizit ve bağlantı listeleme platformları olduğunu belirten Emran, bu platformu pazarlamak için başlıca hedef kitleleri olan içerik üreticilerine ulaşmaları gerektiğini, buradan doğan B2B pazarlama ihtiyacı doğrultusunda Tamly’i geliştirdiklerini söyledi.
Tamly’nin ne kadar etkili olduğunu gördükten sonra ekip olarak platformu geliştirmeye devam ettiklerini anlatan Emran, ilk kullanıcılarını ve hizmet ortaklarını Tamly üzerinden bulduklarını kaydetti. Beş kişilik bir ekip olduklarını belirten Emran, “Bu süreçte çeşitli ürünler piyasaya sürdük. Ürün-pazar uyumunu tutturmak bizim için en zorlu adım oldu. Şu anda ürün paketlememizi ve hedef kitlemizi çok daha netleştirmiş olsak da sağlam bir kullanıcı verisine sahip olana kadar bu süreç devam edecek” dedi.
İMALAT YAPAN ŞİRKETLER
Ağırlıklı olarak dijitalleşmiş sektörlerden B2B pazarlama ve iletişim faaliyetleri yürüten firmalara hizmet verdiklerini anlatan Emran, başlıca hedefin imalat yapan Türk şirketleri olduğunu vurguladı. İletişim hizmetleriyle daha fazla yerli kuruluşun dünyaya açılan kapısı olmak istediklerinin altını çizen Yavuz Tunç Emran, ürünlerini SaaS’la kısıtlı tutmayıp, yazılımlarıyla desteklediklerini ve bu sayede uçtan uca bir pazarlama iletişimi tüneli oluşturduklarını ifade etti. Bunu da Türkiye’deki firmaların ihracat ihtiyaçlarına odaklanarak yaptıklarına dikkati çeken Emran, “Platformu bizzat kullanmayı tercih edenler için hedef kitleden müşteri tespiti, toplu iletişim ve takvim araçlarını tek platformda sunuyoruz” dedi.
İLK YATIRIMINI ALDI
hiBoost girişim geliştirme programından ilk yatırımlarını aldıklarını belirten Emran, şu an büyüme aşamasına geçmek üzere olduklarını söyledi. SaaS projelerinin uzun soluklu işler olduğunu anımsatan Emran, sözlerine şöyle devam etti: “Pazarlarda gayet sert geçen 2022 yazında henüz birkaç aylık projemizi sürdürmenin yolunun ek finansmandan geçtiğine karar verdik. İşin en iyi yanı, Tamly’i sınırsız kullanma yetkisine sahip olmamızdı. Bir buçuk ay gibi bir sürede Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Estonya ve Almanya gibi ülkelerden binlerce yatırımcıya ulaştık! Ortalama bir yatırım turu 3 ila 9 ay sürerken, biz bir ay içinde hiBoost’la diyaloglara başlamıştık ve anlaşmamızı 4 ay içinde sonuçlandırdık.”
TÜRKİYE’NİN EN BİLİNEN GİRİŞİM AĞI BTM
Yavuz Tunç Emran, BTM’nin Türkiye’nin en bilinen girişim ağlarından biri olduğuna işaret ederek, “Erken aşamada BTM’ye başvurduk. Kabulümüzün ardından özellikle mentorluk hizmetlerinden farklı alanlarda faydalandık. Büyüme aşamasına geçtiğimiz dönemde de faydalanmaya devam ediyoruz” dedi.
ÖNCELİĞİMİZ ORTADOĞU PAZARI
Ortadoğu ülkeleri ve ardından Batı Avrupa’ya açılmayı hedeflediklerini ifade eden Emran, en yakın rakiplerinin çoğunlukla Kuzey Amerika pazarlarına odaklanmış durumda olduğunu söyledi. Ortadoğu pazarlarına özellikle ulaşan veya ihtiyaçlarına hitap eden rakiplerinin yok denecek kadar az olduğuna dikkat çeken Emran, “Bu durumun yanı sıra hem Türkiye’deki ihracat potansiyelini hem de Körfez ülkelerindeki artan tüketim talebini düşünerek, bu ülkeler arasında sağlam köprüler kurabileceğimize inanıyoruz” dedi. Ortadoğu pazarına öncelik verdiklerini söyleyen Emran, hedeflerini şöyle anlattı: “Amacımız, yerli şirketlerimizin dünyaya açılan kapısı olmak. Elimizdeki teknolojiyi kullanarak verdiğimiz iletişim ve veri toplama hizmetleriyle, ulaşabileceğiniz kişilerin ve pazarların ucu bucağı yok. Bunu öncelikle ihracat potansiyeli olan Türk şirketlerinin deneyimlemesini sağlayıp, verdiğimiz uçtan uca hizmetin farkını tüm Ortadoğu ve Avrupa’da kanıtlamak istiyoruz.”