tatil-sepeti

HABER: ECEM ÇUHACI KÜÇÜK

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) Kuluçka girişimlerinden AssistBox, video konferans altyapısı ile birlikte chat, uzaktan mobil cihazı kontrol etme ve yüz tanıma gibi dört farklı modülle online ve uzaktan hizmet sunuyor. AssistBox kurucu ortağı Bora Gül, bu modüller ile müşterilerinin bozulan televizyonlarını uzaktan tamir edebileceklerini ya da istedikleri doktordan sağlık hizmeti alabileceğini söylüyor. Gül, proje ile ilgili detayları İstanbul Ticaret’e anlattı.

DÖRT ANA MODÜL

Projeniz nasıl ortaya çıktı, bir hikayesi var mı?

AssistBox, müşteri destek, teknik destek ve sağlık hizmetleri süreçleri için geliştirilmiş bir online iletişim ve uzaktan destek platformu. Platform bünyesinde dört ana modülü barındırıyor. Bunlar, güçlü video konferans altyapısı ile birlikte chat, uzaktan mobil cihazı kontrol etme ve yüz tanıma modülleri.

2018 Ağustos ayında Anadolu Sigorta’nın uzaktan görüntülü hasar ekspertizi ile ilgili projesi mevcuttu. Bizim de kurumsal uygulama ve görüntülü görüşme teknolojilerine yönelik önemli tecrübemiz bulunuyordu. Bu doğrultuda Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Abacı ile bir görüşme gerçekleştirdik. Başta kendisinin ve hasar ekibinin büyük desteği ve güveni ile projemizi geliştirmeye başladık. 2019 Mayıs ayında da AssistBox ilk olarak Anadolu Sigorta tarafından kullanılmaya başlandı.

KURUMLARA TASARRUF

AssistBox’ın yenilikçi yönünü anlatır mısınız?

AssistBox’ın temel odağı temas gerektirmeyen destek ihtiyaçlarının uzaktan karşılanabilmesini sağlamak. Şu ana kadar müşterilerimizin AssistBox’ı kullandıkları senaryolardan birkaçı, ‘Televizyon arızasında uzaktan teknik destek almak’, ‘Araç satış öncesinde aracı uzaktan incelemek ve fiyatta müzakere etmek’, ‘Doktorunuzdan uzaktan sağlık hizmeti almak’ şeklinde. Bu şekilde hem uzman kişilerin verimliliğini artırıyoruz hem de kurumlara tasarruf etme ve müşteri memnuniyetini artırma imkanı sunuyoruz. Sürecin dijitalleşmesi ile birlikte kurumlara anlamlandırılabilir veriler sağlamış oluyoruz.

Platform şu an hangi aşamada?

Şu anda platformumuz Türkiye’nin önde gelen 8 kurumu tarafından kullanılıyor. Ek olarak globalde 3 kurum ile de satış ortaklığımız bulunuyor. Yurtiçinde ve yurtdışında yaygınlaşma sürecimiz yoğun bir şekilde devam ediyor.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ

AssistBox ile sektörlerde hangi temel dengeleri değiştirerek kolaylık sağlıyorsunuz?

AssistBox ile teknik destek çalışanı, sigorta eksperi, risk mühendisi gibi uzman rolündeki kişilerin bulundukları yerden ihtiyacı karşılamasını sağlayarak ilk müdahalede başarı oranını ve verimliliği artırıyoruz. Ekibe yeni katılan çalışanların ihtiyaç duyduğu oryantasyon süresini azaltıyoruz. Müşterilerin bulundukları yerden ve diledikleri zaman hizmet alabilmeleri sağlayarak müşteri memnuniyetini yüzde 90’ın üzerine çıkarıyoruz.

BTM, BİZE GÜÇ VE GÜVEN VERDİ

BTM, size ve projenize ne katkı sağladı?

Öncelikle BTM ekibinin profesyonelliğinin yanında samimi ve içten yaklaşımı çok kıymetli. Her projeyi kendi projeleri gibi sahipleniyorlar. Her ihtiyacımıza ve talebimize önem veriliyor ve azami destek sağlanıyor. Bu anlamda tüm BTM ekibine çok teşekkür ederiz. BTM’nin İstanbul Ticaret Odası ile organik bağının olması da girişimlere önemli bir güç ve güven veriyor. Ayrıca mentorluk ve eğitim imkanları ile konforlu çalışma ortamı da bizlere hızlı yol kat edebilmemiz anlamında önemli katkı sağlıyor.

ONLİNE SAĞLIK HİZMETLERİ ARTIK ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇ

Hedefte yeni sektörler var mı?

Özellikle uzaktan sağlık hizmetlerine yönelik önemli yatırımlar yaptık. Online sağlık hizmetleri pandemi ile birlikte önemli bir ihtiyaç haline geldi. Stratejik bir konu olduğu için maalesef daha fazla detay veremem ancak altyapımız çok modüler. Şu anda çok çeşitli senaryolar ile farklı sektörlerde de hizmet vermeye yönelik adımlar atıyoruz. Somutlaştığında yine ilk olarak BTM’nin haberi olacak.

HEDEF GLOBAL BİR MARKA OLMAK

Dış pazarlara açılmayı planlıyor musunuz?

Bu yılki iki ana hedefimizden biri yurtdışında da ürünümüzün kullanılmaya başlanması. Kısa sürede başarılabilecek bir hedef olmadığını bildiğimiz için bu doğrultuda geçen yıl adımlar atmaya başlamıştık. Şu anda nihayete ermediği için bilgi veremiyorum, ancak yakında yurtdışından ilk müşterimizi de referanslarımıza ekleyeceğiz. Hedefimiz global bir marka olmak.

22 Nisan 2020 Çarşamba

Etiketler : Teknoloji