tatil-sepeti

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. MahmutAk,robotik cerrahinin yaygınlaşmasının Türkiye’deki sağlık hizmetlerinin daha konforlu ve kısa sürede sürdürülmesini sağlayacağını söyledi. Rektör Ak, robotik cerrahinin Türkiye’de 6 üniversitede, Marmara Bölgesi’nde ise ilk olarak İÜ’de kullanılmaya başladığını bildirdi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Rektör Ak, üniversite bünyesinde 5 hastane olduğunu ve yılda 2.5 milyon hastanın tedavi edildiğini söyledi. Rektör Ak, üniversitede artık robotik cerrahinin uygulanacağını, 20 milyon liralık maliyeti olan cihazın İstanbul ve Cerrrahpaşa tıp fakültelerinde kullanılacağını belirtti.

YILDA 500 OPERASYON

Kalkınma Bakanlığı’nın destek verdiğini anlatan Ak, “Bu cihazla hem doktorlarımız yaptıkları işlerden daha fazla keyif alacak hem de şifa bekleyen hastalarımız kısa sürede etkili bir tedavi yöntemine kavuşmuş olacaklar” dedi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Zekai Kutlubay da hastanelerinde yıllık 45 bin ameliyat yapıldığını belirterek, “Robotik cerrahi ile yıllık 500 civarında operasyon hedefliyoruz” diye konuştu.

HEM EKONOMİK HEM KONFORLU

Robotik cerrahinin üroloji, genel cerrahi, kalp damar cerrahisi, göğüs, çocuk cerrahileri, kulak burun boğaz, baş boyun cerrahisinde kullanıldığını anlatan Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan İpek, “Bu teknolojiyle hasta daha kısa süre yatıyor. Hem ekonomik hem de konfor yönünden daha iyi. Her türlü ameliyat konfor içinde, hastaya en az zarar vermek şartıylabaşarıyla yapılıyor. Hasta bu ameliyattan sonra 3-4 gün içinde eve gidiyor” dedi.

15 Aralık 2017 Cuma

Etiketler : Gündem