tatil-sepeti

HABER: AYŞEBAŞAK

Bir el fenerinden ne beklersiniz? Yolda yürürken önünüzü, anahtarlarınızı düşürdüğünüzde yeri, patlak lastiğinizi değiştirirken aracınızı aydınlatmasını bekleyebilirsiniz. Peki piyasadaki el fenerlerinin birbirlerinden ne farkları var?

PLX firmasının geliştirdiği Luxor2 yakında piyasaya sürülecek. Bu modelde, yedi adet LED lambası 850 lümen ışık yayıyor. 5000 mAh lityum-polimer pil tarafından sağlanan enerji 100 lümen ışığı 65 saat boyunca sağlayabiliyor.

CEP TELEFONU TEKNOLOJİSİ

Mikro USB bağlantı ile şarj edilebilen cihazın en önemli özelliği otomatik olarak odaklanması için içinde barındırdığı hız ölçerleri. Tıpkı akıllı cep telefonlarında olduğu gibi. Bu el fenerini yürürken önünüze tutarsanız, bastığınız yere odaklanıp orayı yoğun şekilde aydınlatıyor. Feneri kaldırıp ileriye doğru tutarsanız, bu kez yolun ilerisindeki aydınlatılmış alanı genişletiyor. Eğer yatayda, ileride bir noktaya doğru tutarsanız bu kez de tuttuğunuz cisme odaklanıyor. Luxor2’nin bir diğer özelliği ise kafası yukarı gelecek şekilde bir masaya veya düz bir zemine koyduğunuzda her yöne ışıklandırma yaparak, ortamı aydınlatması.

BİLEKTEN KONTROL

Bilek hareketine duyarlı olan Luxor2, bileğinizi oynatarak ayarlanabildiği gibi çeşitli ayarları yapmak için üzerinde iki adet tuşu da barındırıyor. Ayrıca OLED bir bilgilendirme ekranı mevcut. Buradan kalan pil ömrünü, şarj olup olmadığını, uzaklık gibi değerleri gösteriyor. İnternetten toplanan fonlarla çıkarılan ilk modelin geliştirilmişi olan Luxor 2, Mart ayında piyasaya çıkacak.

3D BASKIDAN BAKTERİ ÖLDÜRÜCÜ İMPLANT

3D baskı teknolojisi baş döndürücü bir hızla yeni ürünlerini veriyor. Tıp alanında çok değerli örneklerini gördüğümüz 3D teknoloji, bugüne kadar gördüklerimizden çok daha fazlasını vadediyor. Hollanda’da bulunan Groningen Üniversitesi’nden Andreas Hermann, bir grup bilim insanı ile birlikte 3D diş implantı geliştirdi. Bu implantın en önemli özelliği ise temas ettiği bakterileri öldürmesi. İmplantın üretiminde kullanılan yapay reçine için farklı anti-bakteriyel amonyum tuzları kullanılmış. Tuzdaki pozitif yük, negatif yüklü bakteri hücrelerinin zarlarının patlamasına yol açıyor. Henüz prototip olan ürünün diğer kullanım alanları ise su arıtma, yiyecek paketleme ve oyuncaklar.

11 Ocak 2016 Pazartesi

Etiketler : Teknoloji