Otizmli çocuklar için geliştirilen Joybot, Teknofest’te finalist oldu

İstanbul Ticaret Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri, otizmli çocukların eğitimine yönelik geliştirdikleri Joybot projesiyle Teknofest 2024 Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışması’nda finalist olmayı başardı.

Giriş: 19.08.2024 - 10:09
Güncelleme: 17.12.2024 - 22:35


 

Haber: ERTAN ERYILMAZ

 

İSTANBUL Ticaret Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Eshagh Shahnavazi ve Abdullah Reşid’in kurucu ortaklığını yaptığı Joysper adlı girişim, Teknofest Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışması’nda finale kalarak önemli bir başarıya imza attı. Joysper’in otizmli çocuklar için geliştirdiği yenilikçi eğitim modeli Joybot, 2-6 Ekim 

2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Teknofest yarışmasında finalist olarak yarışacak. Bu başarı, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin teknoloji ve eğitim alanındaki yenilikçi yaklaşımını ve öğrenci projelerinin ulusal ve uluslararası arenada ne denli etkili olabileceğini bir kez daha gösteriyor. Joysper ekibi, gelecekte de otizmli çocukların eğitimine yönelik daha fazla yenilikçi çözüm sunmayı hedefliyor.

 

YENİLİKÇİ EĞİTİM 

Otizmli çocukların eğitimine farklı bir yaklaşım sunan Joybot, yapay zeka destekli akıllı kamerası sayesinde çocukların yüz ve göz hareketlerini analiz ederek, dikkat ve duygusal durumlarını takip edebiliyor. JoyApp ise özel eğitim materyalleri ve etkileşimli öğrenme deneyimleri sunarak, eğitimi daha ilgi çekici ve keyifli hale getiriyor.


 

JOYBOT VE JOYAPP

 

Joybot, eğlenceli hareketleri ve dansları ile otizmli çocukların eğitimini daha interaktif bir deneyime dönüştürüyor. Çocuklar, sesli komutlar vererek Joybot ile etkileşime geçebiliyor ve bu sayede öğrenme süreçleri daha etkili hale geliyor. JoyApp ise çocuklara özel olarak tasarlanmış eğitim materyalleri ve interaktif öğrenme deneyimleri sunuyor.

 

NEDEN ROBOT TABANLI EĞİTİM?

 

Otizmli çocuklar, insan tepkilerini ve duygularını anlamakta güçlük çeker. Robotlar, daha tahmin edilebilir tepkilere sahip olduklarından bu çocuklar için daha anlaşılır ve etkili bir eğitim aracı olarak öne çıkıyor. Robotlar, otizmli çocuklar için insanlarla etkileşim kurmada ve iletişim geliştirmede önemli bir ara basamak olarak görev yapabiliyor.

 

JOYSPER’İN BAŞARILARI

 

Joysper, ulusal ve uluslararası platformlarda önemli başarılar elde etti. 

İşte bu başarılar:

 

OpenCV Spatial AI Contest: Intel ve Microsoft sponsorluğunda, Gelecek Vaat Eden 5 Proje’den biri olarak seçildi ve en iyi 

50 finalist arasına girdi.

 

Mıknatıs İstanbul Girişimcilik Yarışması: Top 20 Girişim’den biri olarak seçildi ve üçüncülük ödülü kazandı.

lE-Hub Üsküdar Demoday: Üçüncülük ödülü elde etti.

 

İTÜ Çekirdek: Türkiye’nin en prestijli kuluçka merkezlerinden biri tarafından kabul edildi ve İTÜ Çekirdek BigBang etkinliği için hazırlanıyor.

 

Teknofest Ankara 2023: Eğitim teknolojilerinde yüzlerce başvuru arasından birinci olup ‘En İyi Girişim’ ödülünü kazandı.

 

GVG 24 Sosyal Girişim Şampiyonu: Başakşehir Living Lab ve in4startups’ın düzenlediği Startup Yatırım Zirvesi’nde ‘Sosyal Girişim’ kategorisinde şampiyon oldu.