Çarşamba, 04 Aralık, 2024
HABER: MÜGE BİBER
Türkiye’nin ilk milli Odası olan İstanbul Ticaret Odası (İTO), sunduğu imkanlara iş dünyasının daha kolay erişebilmesini ve faaliyetlerinden haberdar olabilmesini sağlamak adına sürdürdüğü etkinlikler zincirine devam ediyor. Oda, bu bağlamda 7 Aralık 2017’de İTO Tanışma Günü etkinliğinin ikincisini organize etti.
Etkinlikte başta yeni kurulan firma temsilcileri olmak üzere İTO üyesi tüm firma temsilcileri birbirleriyle tanışma imkanı elde etti.
HİZMET TANITIMI
Etkinlik boyunca katılımcılar ayrıca Ekonomi Bakanlığı destekleri, İTO fuar organizasyonları, ticari belgelendirme hizmetleri, KOSGEB destekleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar, Tedarikçi Günleri ve eşleştirme faaliyetleri, Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nin (BTM) misyonu ve faaliyetleri, İTO’nun haftalık ekonomi gazetesi İstanbul Ticaret Gazetesi üyeliği ve itohaber.com haber portalı hakkında da detaylı bilgi elde etme fırsatı yakaladı.
Etkinlikte ayrıca Oda üyelerinin en çok ihtiyaç duyduğu bilgi ve hizmetler hakkında ilgili koordinatörlükler sunum yaparken, danışma masalarında da gün boyunca üyelerin soruları yanıt buldu.
415 BİNE YAKIN ÜYE
İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Murat Kalsın, etkinliğin açılışındaki konuşmasında, “414 bin 182 üyeli İstanbul Ticaret Odası ailesinin fertleri olarak evimizde toplandık” dedi.
Kalsın, İstanbul iş dünyasının, Türkiye’deki dış ticaret hacminin yüzde 56’sını, milli gelirin yüzde 27’sini, vergi gelirlerinin de yüzde 46’sını sağladığını hatırlattı. Kalsın, Türkiye’deki her dört firmadan birinin İstanbul Ticaret Odası üyesi olduğunu söyleyen Kalsın, aynı zamanda 33 bin yabancı firmanın da ilk adresinin İTO olduğunu kaydetti.
TALEPLER HAYATA GEÇİRİLİYOR
“Önce Üye, Önce Proje” sloganıyla çalışmalarını yürüttüklerini belirten Kalsın, üyelerin ihtiyacına, talebine, hissiyatına tercüman olmak için çalıştıklarını dile getirdi. Kalsın, bugüne kadar hayata geçirilen bazı uygulamaları şöyle sıraladı:
DEVLET YARDIMLARI
Ekonomi Bakanlığı Marmara Bölge Müdür Yardımcısı Dr. Yasemin Görüm de Bakanlığın verdiği Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, Fuar Katılım Desteği, Yurtdışı Birim, Marka ve Tanıtım Desteği, Markalaşma ve Turquality gibi destekler hakkında bilgi aktardı. Dr. Görüm, Bakanlığın geniş bir yelpazede destek verdiğine dikkat çekerek, “Yurtdışında kiraladığınız arabadan pazar araştırmasına, açtığınız ofisten markanızın tanıtımına kadar çok çeşitli desteklerimiz var. Gelin, bu desteklerden yararlanın” dedi.
KOSGEB İstanbul Haliç Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Kerim Bilir ise KOSGEB Genel Destek Programı, KOBİ Teknoyatırım, Ar-Ge İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek programları kapsamında bilgi verdi.
Toplantıya İTO Genel Sekreteri Ömer Bal ile Genel Sekreter Yardımcıları Av. Nurcan Turan ve Hasan Uluç Hacıhasanoğlu da katıldı.
FUARLARA İTO İLE KATILIN
Fuarlar Koordinatörü Aylin Odabaş, “Oda üyeleri, bizim organize ettiğimiz fuarlara katılarak, hangi ürünü, hangi ülkeye ne şekilde ihraç edebileceklerini öğrenebiliyorlar” dedi. Odabaş, bu şekilde firmaların ihracat rotalarını da rahatlıkça çizebildiklerini belirterek, organizasyonlarda da A’dan Z’ye tüm hizmetlerin İTO tarafından verildiğini hatırlattı.
Detaylı bilgi için:
A.TR BELGELERİNİ E-BELGE İLE ALIN
Ticari Belgelendirme Koordinatörü Naci Turgut, ticari belgeler ve e-belge uygulamalarını anlattı. Turgut, koordinatörlüklerinden verilen A.TR ve Basit A.TR Dolaşım Belgesi, EUR 1 ve EUR MED Dolaşım Sertifikası, Menşe Şahadetnamesi ve Form A, İran, Malezya ve D-8 Menşe Belgesi gibi belgelerin www.ito.org.tr adresi üzerinden elektronik olarak da alınabileceğini söyledi.
Detaylı bilgi için:
BİN 300 GİRİŞİMCİDEN 550 YENİLİKÇİ İŞ FİKRİ
İstanbul Ticaret Odası tarafından kurulan ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Güdümlü Proje ile desteklenen Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) Direktörü İbrahim Elbaşı, bugüne kadar 37 farklı sektörde bin 300’ü aşkın girişimciden 550’ye yakın yenilikçi iş fikri başvurusu aldıklarını söyledi. Elbaşı, 91 startup ve 204 girişimcinin de faaliyetlerine BTM’de devam ettiğini kaydetti.
TEŞVİKLERİ İLK AĞIZDAN ÖĞRENİN
Rekabeti Geliştirme Koordinatörü Ebru Demirbağ, bünyelerindeki Türk Yan Sanayi Borsası (TYSB) Yenilikçilik ve Girişimcilik, Uluslararası Rekabeti Geliştirme (URGE) Teşvik, Ticari Bilgi ve Planlama birimlerini anlattı. Demirbağ, “Proje yönetimi, tedarikçi ve sektörel işbirliği günleri, hibe ve teşviklerden yararlanma koşulları, danışmanlık hizmeti, girişimcilik faaliyetleri, kümelenme ve tedarik zinciri oluşturma, hedef pazarlara yönelik faaliyetler başta olmak üzere iş geliştirmek için üyelerin danışabileceği bir merkeziz” dedi.
Detaylı bilgi için:
100’E YAKIN YABANCI HEYET
Uluslarüstü İlişkiler Koordinatörü Tülay Bahçetepe, dünyanın her noktasından yılda 100’e yakın yabancı heyeti ağırladıklarını söyledi. Bahçetepe, 2014-2017 arasında 300 ülkeyi ziyaret ettiklerini ve 300 yabancı heyeti de ağırladıklarını hatırlattı.
Bahçetepe, yurtdışından İTO’ya gelen ve İTO’dan da yurtdışına giden iş adamları heyetine, ülke raporları hazırladıklarını dile getirdi.
Detaylı bilgi için:
İSTANBUL TİCARET 145 BİN TİRAJA ULAŞTI
Toplantıda İstanbul Ticaret Odası’nın 145 bin tirajlı haftalık ekonomi gazetesi İstanbul Ticaret hakkında da bilgi verildi. 1958 yılından bu yana aralıksız yayınlanan gazetede, Oda ve iştiraklerine ilişkin faaliyet ve basın açıklaması, seminer, fuar gibi etkinliklerin duyurulduğu vurgulandı. Yatırım fırsatları, sektörel haberler, uzman görüşleri gibi birçok bilginin de gazetede yer aldığı dile getirildi. İstanbul Ticaret Gazetesi’nin Turkcell Dergilik uygulamasında yerini alan ilk dört gazeteden biri olduğu da belirtilerek, gazetede yayınlanan haberlerin yanı sıra, güncel ekonomi haberlerine de www.itohaber.com adresinden ulaşılabileceğine dikkat çekildi.
Detaylı bilgi için:
14 Aralık 2017 Perşembe
04 Aralık 2024 Çarşamba
04 Aralık 2024 Çarşamba
04 Aralık 2024 Çarşamba
04 Aralık 2024 Çarşamba
04 Aralık 2024 Çarşamba