tatil-sepeti

Atlanta Veterans Medical Center ve Georgia State Üniversitesi araştırmacıları kış aylarının vazgeçilmezi olan zencefilin sindirim sistemiyle ilgili özelliklerini daha ileriye götürmek için harekete geçti. Teknolojik verilerle işlenen zencefilin kansere dahi iyi geldiği sonucuna ulaşıldı.

PARTİKÜLLERE AYRILDI

Bir çiftçiden satın aldıkları taze zencefil köklerini çok yüksek hızlı santrifüj makineleri ve ultrasonik dağıtıcılar kullanarak her parça 230 nanometre uzunluğunda olacak şekilde nano partiküllerine ayırdılar. Bu partiküller deney farelerine verildi. Partiküllerin iltihabî bağırsak hastalığına iyi geldiğini, hem kısa hem uzun dönem iltihapları iyileştirdiğini, hatta bu iltihabın sonucu oluşan kanseri de böylece engellediğini ortaya çıkardılar.

HÜCRELERİ TAMİR EDİYOR

Bundan başka zencefil partiküllerinin kalın bağırsak hücrelerini tamir ettikleri, ayrıca iltihabı büyüten proteinlerin üretimini engellediği bulgusuna ulaşıldı. Ayrıca nano zencefilin, iltihap ile savaşan proteinlerin üretimini artırdığı da tespit edildi. Araştırmacılar zencefilin bu marifetlerinin içerdiği yağ moleküllerinden kaynaklandığını tahmin ediyorlar. Bu maddelerden biri olan fosfatidik asit hücre zarlarının yapımında kullanılıyor. Partiküllerin farelerde zehir etkisi yapmadığı ve insanların da bağırsak tedavisinde zencefili bitki olarak bir yan etki olmadan kullanabileceklerini belirtiyorlar.

25 Ekim 2016 Salı

Etiketler : Teknoloji