tatil-sepeti
tatil-sepeti

Marmara Bölgesinde faaliyet gösteren 100 firmaya dijital dönüşüm fırsatı

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen ‘MESS Dijital Dönüşüm ve Yetkinlik Gelişim Merkezi: Yönümüz Yarın’ Güdümlü Projesi kapsamında firmalar için SIRI (Smart Industry Readiness Index) Dijital Olgunluk Değerlendirmesi ve Dijital Dönüşüm Yol Haritası Desteği Çağrısı ilan edildi.

Giriş: 12.09.2023 - 15:14
Güncelleme: 17.12.2024 - 22:35


 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışan İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen ‘MESS Dijital Dönüşüm ve Yetkinlik Gelişim Merkezi: Yönümüz Yarın’ Güdümlü Projesi kapsamında firmalar için SIRI (Smart Industry Readiness Index) Dijital Olgunluk Değerlendirmesi ve Dijital Dönüşüm Yol Haritası Desteği Çağrısı ilan edildi.

 

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Teknoloji Merkezi MEXT’in, İSTKA’nın Güdümlü proje desteği ile Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ve Trakya Kalkınma Ajansı’nın (TRAKYAKA) iş birliği ile yürüttüğü proje kapsamında Marmara Bölgesinde faaliyet gösteren 100 firmaya, SIRI Dijital Olgunluk Değerlendirme Analizi yapılacak ve Dijital Dönüşüm Yol Haritaları oluşturulacak.

 

SIRI değerlendirmeleri için işletmelere yüzde 90’a varan oranda destek sağlanacak.

 

Çağrıya, Marmara Bölgesinde faaliyet gösteren küçük, orta ve büyük tüm işletmeler başvurabilecek.   

 

SON BAŞVURU 4 EKİM 2023

 

Destek almak isteyen işletmeler 4 Ekim 2023 tarihine kadar Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) web sitesi üzerinden başvuruda bulunabilecek.

 

Çağrının amaç ve hedeflerinin paylaşılacağı tanıtım toplantısı ise 20 Eylül 2023 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

 

MESS Dijital Dönüşüm ve Yetkinlik Gelişim Merkezi’nin kurulması için 2022 sonunda güdümlü proje sözleşmesi imzaladıklarını hatırlatan İSTKA Genel Sekreteri Erkam Tüzgen, bir yılda merkezde sanayi şirketlerinin dijital dönüşüm süreçlerinin eğitim ve danışmanlık programları ile desteklendiğini kaydetti.

 

Tüzgen, şunları söyledi: “Firmaların teknolojik yetkinlikleri geliştirilerek küresel rekabet gücü, üretim ve ihracat kapasitesi artırıldı. Marmara Bölgesi’ndeki kalkınma ajansları ile iş birliği içinde hayata geçirdiğimiz bu proje kapsamında şimdi de bu çağrıyı ilan ettik. Her alanda dijital teknolojiler hızla gelişiyor bu dönüşüm sürecine uyum sağlamak için dijitalleşmek şirketlere rekabet avantajı sağlayan en temel unsurların başında geliyor. Bu proje kapsamında sanayi firmalarımızın dijital dönüşüm yolculuklarına rehberlik edilerek ülkemiz sanayisinin uluslararası rekabetçiliğini arttırmayı hedefliyoruz. İSTKA olarak üretimde dijitalleşme ve yerli teknolojilerin geliştirilmesi ile birlikte Türk sanayisini güçlendirmeye devam edeceğiz.”