Lisansüstü fırsatı devam ediyor

Lisansüstü eğitimde bir marka olan ve programlarını iş dünyasının ihtiyaçları ışığında şekillendiren İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde bahar dönemi yüksek lisans ve doktora başvuruları devam ediyor.

Giriş: 22.01.2024 - 13:37
Güncelleme: 17.12.2024 - 22:35

 

HABER: HAMİT KARDAŞ

 

Lisansüstü eğitimde en çok tercih edilen vakıf üniversiteleri arasında ilk sıralarda yer alan İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora eğitimleri bahar dönemi başvuruları devam ediyor. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Finans Enstitüsü, Dış Ticaret Enstitüsü ile İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü, yeni öğrencilerini bekliyor. Üniversitenin lisansüstü programları, iş dünyasının ihtiyaçları ışığında şekillendiriliyor.

 

FİNANS ENSTİTÜSÜ

 

İstanbul Ticaret Üniversitesi Finans Enstitüsü, ulusal ve küresel, kamu ve özel, finans sektörüyle ilgili kuruluşlar, kamu otoriteleri, meslek kuruluşları, üniversiteler ile oluşturduğu işbirliği çerçevesinde eğitim-öğretim, araştırma ve uygulama örnekleri ve modelleri, akademik ve bilimsel etkinlikler ile diploma ve sertifika programları sunuyor. Türkiye’de ilk olan Finans Enstitüsü; İstanbul’un küresel ölçekte finans merkezi olma hedefleriyle uyumlu olarak çalışma alanını, kamu ve özel sektör odaklı finans teorisi, yönetimi ve politikası, finansal ekonomi ile uygulamalı finansı dikkate alarak bütünleşik bir perspektifle yapılandırıldı.

 

DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ

 

Dış Ticaret Enstitüsü, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin nüvesini oluşturan lisansüstü akademik birim olarak tanımlanıyor. Türkiye’nin ilk dış ticaret enstitüsü olma farklılığına sahip enstitü, akademik düzeyde lisansüstü programlar açmanın yanı sıra piyasaya yönelik sektörel bazda uygulamalar ve araştırmalar da yapıyor.

 

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

 

Sosyal Bilimler Enstitüsü, en çok tercih edilen onlarca programı ile eğitim ve araştırma faaliyetlerini sürdürüyor. Enstitüden mezun olanlar, farklı sektörlerde orta ve üst düzey yönetici olarak çalışma fırsatı buluyor. Enstitünün öğretim elemanı kadrosunda, akademinin duayenleri de yer alıyor.

 

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

 

Fen Bilimleri Enstitüsü, 10’dan fazla farklı programla yüksek lisans ve doktora eğitimi veriyor. Yüksek lisansını Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yapmak isteyenler, tezli ve tezsiz programlardan birini seçebiliyor. Enstitü, Küçükyalı Yerleşkesi’nde bulunuyor.

 

İLETİŞİM BİLİMİ VE İNTERNET ENSTİTÜSÜ

 

Türkiye’de bir ilk olan İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü, ilk defa başvuru kabul ediyor. Proje ve araştırma odaklı çalışmaların yapılması planlanan enstitüde, üç yüksek lisans ve üç doktora programı mevcut. İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü’nün ülkemizde, iletişim bilimi ve internet araştırmalarının geliştirilmesi ve uluslararasılaşması sürecine katkıda bulunması amaçlanıyor. Enstitü, yurt dışındaki üniversitelerle bilim alanında ortak çalışmalara ve projelerin geliştirilmesine yönelecek.

 

İNDİRİM VE BURS İMKANLARI

 

Lisansüstü programlara başvuranlar arasında gerekli şartları sağlayanlar, indirim ya da burs elde edebiliyor. Şehit çocukları, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde okuyan kardeşi olanlar, İTO Meclis Üyeleri, İTO ve iştiraklerinde personel olarak çalışanlar, İTO üyeleri, Türkiye’deki Ticaret ve Sanayi Odalarında yönetim kurulu üyesi, meclis başkanı ve başkanlık divanı üyesi olanlar, İstanbul Ticaret Üniversitesi mezunları, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği (TİDER) üyeleri, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği üyeleri, engelli öğrenciler, çeşitli oranlardaki indirimlerden faydalanabiliyor. Üniversite ayrıca eş indirimi, kamu personeli indirimi gibi başlıklar altında da indirimler uyguluyor. İstanbul Ticaret Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalanan kuruluşların mensupları da lisansüstü programlarda farklı oranlarda indirim hakkı kazanıyor. Lisansüstü programları için burslar da veriliyor.

 

Programlarla ilgili ayrıntılı bilgi için: 

lisansustuaday.ticaret.edu.tr

 

 

100. yıl etkinlikleri

 


LOZAN VE MÜBADELE

 

İstanbul Ticaret Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ve İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurdan Tekeoğlu tarafından Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında düzenlenen ‘100. Yılında Lozan ve Cumhuriyet: Mübadele ve Toplumsal Yaşamın Değişimi’ konulu panel, Sütlüce Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

 

Panelden önce Lozan Mübadelesi’ni ele alan ‘İki Yaka Yarım Aşk’ isimli kısa film gösterimi yapıldı. Filmin başrol oyuncusu, sanatçı Selda Alkor’un da katıldığı ilk oturumda, filmin yönetmenliğini üstlenen İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurdan Tekeoğlu ve filmin yapımcısı Orhan Tekeoğlu, seyircilerden gelen soruları cevapladı.

 

Film gösteriminin ardından Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uğur Yasin Asal’ın moderatörlüğündeki panelde, Lozan Mübadilleri Derneği Başkanı Esat Halil Ergelen, sözlü tarih çalışmalarını anlattı. Üniversite Öğretim Üyesi Prof. Dr. Münevver Turanlı da göç hikayesini paylaştı.

 


MÜZİK VE KÜLTÜR YAŞAMI

 

Üniversitede düzenlenen bir diğer etkinlik de ‘100. Yılında Cumhuriyet’in Müzik ve Kültür Yaşamına Bakışlar’ konulu panel oldu. Panelde, İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Namık Sinan Turan ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilen Işıktaş, Cumhuriyet dönemi müzik ve kültür olgularını modernleşme ekseninde değerlendirdi. Prof. Dr. Turan ve Doç. Dr. Işıktaş, 18. yüzyıldan itibaren Osmanlı Devleti’nde müziğin modernleşmesi ve siyasal etkisinden bahsederek, 1950’lere kadar bu gelişim ve dönüşümün kültüre, siyasete ve topluma olan izdüşümlerini anlattı. Konuşmacılar sunum boyunca Hafız Burhan, Safiye Ayla ve Münir Nurettin Selçuk gibi o döneme damgasını vurmuş önemli sanatçıların orijinal ses kayıtlarını ve önemli görüntüleri de dinleyicilere takdim etti.