tatil-sepeti

HABER: SOYHAN ALPASLAN

İşveren örgütleriyle mesleki eğitim, işbaşı eğitim programlarını harmanlayan yeni bir sistem geliyor. İşverenin istediği nitelikteki elemanları yetiştirebilmek için gençlere 8 ay hem teorik hem pratik eğitim verilecek. Eğitim gören gençlerin cep harçlığını devlet karşılayacak. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile anlaşma imzaladı. Bu imza ile İŞKUR, TOBB ile Mesleki Eğitimve Beceri Geliştirme İşbirliği Projesi’ni (MEGİP) hayata geçiriyor.

160 İŞ GÜNÜ

MEGİB Projesi 2 yıl sürecek. Bu süre boyunca işverenlerin istediği nitelikli elemanların yetiştirileceği mesleki eğitim kursları 160 fiili iş gününü geçmeyecek şekilde planlanacak. 8 aya kadar tamamlanması öngörülen bu eğitimlere katılan kursiyerler günlük 61.65 TL cep harçlığı alacaklar.
İŞKUR, kursiyerlerin iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerini de karşılayacak.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), İŞKUR İstihdam Teşvikleri ve SGK Teşvik Uygulamaları Bilgilendirme Semineri düzenledi. Seminerde ilk sözü İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Elçin Özer aldı. Özer, İŞKUR’un aktif istihdam politikaları ve 2018 yılı istihdam teşvikleri ile ilgili bilgi verdi.

75 TL GÜNLÜK HARÇLIK

Seminerde çağın ve geleceğin meslekleri olan siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi alanlarda düzenlenecek işbaşı eğitim programlarını anlatan Özer, şunları söyledi: “18-29 yaş arası gençler için işbaşı eğitim programlarının süresi 9 aya kadar uzatılacak. Programa katılanlara günlük 75 TL cep harçlığı vereceğiz.”

EĞİTİM ÜCRETİ İŞKUR’DAN

İş dünyasının en önemli gündem maddelerinden biri olan eleman bulmakta zorlanılan meslekler de İŞKUR eğitimleri arasına girdi.
Bu meslekler için geliştirilen Eğitimde Kupon Yöntemi ile gençler akredite edilmiş mesleki eğitim sağlayıcılarından eğitim alacak. Nitelikli iş gücü gerektiren sektörlerdeki açık gençlerin kendilerine uygun zaman ve şartlarda eğitimleri ile kapatılmaya çalışılacak. Kursiyerlerin eğitim ücretlerini İŞKUR karşılayacak. Kurs sonrası hızlı istihdam için hizmet sunacak eğitim sağlayıcılardan en az yüzde 50 istihdam taahhüdü alınacak. Seminerde SGK İl Müdür Yardımcısı Murat Özdamar ise ilave istihdam teşvikleri ile ilgili bilgi verdi.

İŞVERENE CAZİP FIRSATLAR

İşverenler, işbaşı eğitim programı ile İŞKUR’un cazip fırsatlarından yararlanabiliyor. İşveren programa dahil olarak, işe almayı planladığı kişilerin mesleki gelişim ve deneyim kazanmasını gözlemleyebiliyor. Eğitime katılanlar için yaptığı ekstra ödemeleri vergi matrahından düşebiliyor. Herhangi bir maliyete katlanmadan potansiyel işçilerini yetiştirebildiği için rekabet avantajı kazanıyor. İstihdam teşviklerinden yararlanabiliyor.

09 Nisan 2018 Pazartesi

Etiketler : Gündem