Cuma, 22 Kasım, 2024
HABER: ZEYNEP ÖZDEMİR
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Gözlükçülük ve Saatçilik Meslek Komitesi, üyeleri için bilgilendirme toplantısı düzenledi. Gümrük uygulamaları, karekodlu çek işlemleri ve KOSGEB desteklerinin anlatıldığı ve katılımcıların sorularının cevaplandırıldığı toplantıyı, İTO Meclis Üyesi Ali Kırtıl yönetti.
TAMAMEN OTOMASYON
İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Dış Ticaret Tarife Kıymet ve Vergiler Şube Müdürü H. Hüseyin Kanburoğlu, gümrük işlemlerinin tamamen otomasyona geçişinin sağlıklı bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi. Önümüzdeki dönemdeki planlanan uygulamalar hakkında da bilgi veren Kanburoğlu, şunları söyledi: “Şu anda Ankara’da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Gümrükler Genel Müdürlüğü ve Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü’nde uygulamadaki bütün hatalar görülüyor. Anında sisteme müdahale ediliyor ve herhangi bir eksiklik olmasına da izin verilmiyor. İthalatta e-fatura sistemi de yolda.”
SANİYEDE İSTİHBARAT
Kredi Kayıt Bürosu (KKB) Stratejik Müşteriler Yöneticisi Alper Yalçın, riskleri doğru yönlendirebilmek için tüm sektördeki müşteri kayıtlarının tek bir merkezde toplayan KKB ile ilgili bilgi verdi. Yalçın, “KKB’ye bağlı Findeks çatısı altında artık birçok şirketin ve şahsın; bankalar ve diğer finansal kurumlardaki kredi borç ve limitleri, kredi notları, finansal kontrolü ve tüm bu istihbarata saniyeler içinde elektronik ortamdan ulaşılabiliyor” diye konuştu.
KOSGEB İTO’DA
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) İTO Temsilcisi Kerim Bilir, KOSGEB’in destekleri ile ilgili sunum yaptı. KOBİ’lerin finansmana erişiminde yaşadığı sıkıntının KOSGEB destekleri ile azaltıldığını ifade eden Bilir, şunları kaydetti: “Ulusal ihtisas fuarları, uluslararası fuarlar, meslek kuruluşlarının organize ettiği iş gezileri, tanıtım desteği, dünyanın farklı ülkelerindeki KOBİ’lerle eşleştirme için danışmalık, istihdam desteği, danışmanlık ve eğitim desteği, tasarım ve sanayi mülkiyet hakları desteği, belgelendirme desteği, test analiz desteği gibi destekler veriyoruz. Ayrıntıları İTO’daki birimimizi ziyaret ederek öğrenebilirsiniz.”
KAREKODLU ÇEK İLE 10 YILLIK GEÇMİŞİ GÖRÜN
Karekod sisteminin bağlı olduğu Findeks uygulaması ile ilgili bilgiler veren Kredi
Kayıt Bürosu Stratejik Müşteriler Yöneticisi Alper Yalçın, uygulamanın tacire getireceği avantajlarla ilgili şu bilgiyi verdi: “Size sunulan çeklerdeki karekodlarını, akıllı telefonlarınıza ücretsiz indirdiğiniz Findeks uygulamasına okutun. Saniyeler içinde çekinizin istihbaratı yapılsın. Mesela, okuttuğunuz çekin endeksi 0-1000 arası ise bu sonuç çekin sahibinin bütün çeklerini ibraz tarihinde ödediğini gösterir. Endeks 500’ün altında görünüyorsa çek sahibinin en az bir tane halen ödemediği arkası yazılmış bir çeki var demek.”
İSTANBUL GÜMRÜKLERİNDE SIKI DENETİM
İstanbul gümrüklerinde çok sıkı bir denetimler yapıldığını söyleyen İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Dış Ticaret Tarife Kıymet ve Vergiler Şube Müdürü H. Hüseyin Kanburoğlu, “Kaçak mal ile ilgili özellikle son üç ayda çok sıkı denetimler var. Yakalandığı anda en ağır yaptırımlar uygulanıyor. Anında savcılığa sevk ediliyor. Kaçakçılık ile topyekün bir mücadele şart” dedi.
31 Temmuz 2017 Pazartesi
21 Kasım 2024 Perşembe
21 Kasım 2024 Perşembe
21 Kasım 2024 Perşembe
21 Kasım 2024 Perşembe
21 Kasım 2024 Perşembe