tatil-sepeti

İstanbul Ticaret Üniversitesi, Türkiye’nin ilk ‘influencer festivali’ Influencer Fest’e, 3. kez ev sahipliği yaptı. Cumhuriyet’in 100. yıl anısına düzenlenen festivalde, influencer’lar hem tecrübelerini öğrencilerle paylaştı hem de sektöre yeni adım atacak olanlara tavsiyelerde bulundu.



 

HAMİT KARDAŞ

 

Türkiye’nin ilk ‘influencer festivali’ olma özelliğini taşıyan Influencer Fest, bu yıl 3. kez İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Influencer Festivali’ne; Yağmur Geçgel, Mehmet Ustaoğlu, Fester Abdü, Demet Işıl İlhan, Selin Bican, Beste Korkmaz, Aşkım İrem Aktulga konuk oldu.

 

DİJİTAL KANAAT ÖNDERİ

 

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği festivalin açılışında konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Aktaş, influencer’ların bir ‘dijital kanaat önderi’ olduğunu belirterek, “Bu etkinlikte toplum tarafından benimsenmiş, sahip oldukları bilgi, beceri ve tecrübe ile ön plana çıkmış olan dijital kanaat önderlerini ağırlıyoruz. Kendilerinin başarı hikayelerini ve alanlarında zirvede kalmalarının püf noktalarını keşfetme şansı yakalayacağız. Biz İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde dijital kanaat önderlerini ağırladığımız için kendimizi şanslı hissediyoruz” dedi.  

 

İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gülay Öztürk de açılışta yaptığı konuşmasında, “Cumhuriyetimizin 100. yılına ithafen gerçekleştirdiğimiz etkinliğimiz, Cumhuriyetimizin koruyucuları olan gençlerimiz tarafından büyük bir özveri ve titizlikle organize edildi. Inluencer Fest’e 3. kez ev sahipliği yapmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz” diye konuştu.

 

ÜRÜNLERİ ARAŞTIRIRIM

 

Festival kapsamında düzenlenen yedi oturumda, influencerlar kariyer süreçlerini ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Programın ilk oturumuna katılan Bahçeşehir Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunu Yağmur Geçgel; içerik üretimini, ne tür paylaşımlar yaptığını ve reklam işbirliklerinde nelere dikkat ettiğini anlattı. Hem influencer hem de bir diyetisyen olan Geçgel, gıda ürünü ile ilgili bir reklam işbirliği geldiğinde, ürünün içeriğine dikkat ettiğini ve mutlaka detaylı araştırdığını söyledi. 

 

Mehmet Ustaoğlu, programın ikinci oturumuna katılarak, anne-bebek markalarıyla PR çalışmalarından bahsetti. Ustaoğlu, Cumhuriyet Bayramı adı altında bazı markaların indirim yapmasını yanlış, böyle önemli bir günde yaptıkları paylaşımları da başarısız bulduğunu ifade etti. 

 

SOSYAL MEDYA KARİYERİ

 

Programın üçüncü oturumuna, Fester Abdü konuk oldu. ‘Delimine’ kanalının sahibi olan Abdü, 2017’de başlayan sosyal medya kariyerinden bahsetti. Adana Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği mezunu olan Abdü, Google’ın AdWords sistemini öğrenip içerik üretimine merak saldığını, ardından bunu endüstriyel hale getirmek amacıyla Youtube mecrasına adımını attığını anlattı. Milli sporcu olan Fester Abdü’nün, aynı zamanda Kano Avrupa Şampiyonluğu bulunuyor.

 

REKLAM İŞBİRLİKLERİ

 

İstanbul Ticaret Üniversitesi mezunu Demet Işıl İlhan, dördüncü oturuma konuk oldu. İlhan, yaptığı reklam işbirliklerinde nelere dikkat ettiğini ve nasıl bir pazarlama stratejisi kurduğunu, hedef kitle konusunda da nasıl bir yol izlediğini anlattı. 

 

REELS VİDEOLAR 

 

Programın beşinci oturumunun konuğu da Selin Bican oldu. Bican, ajansta içerik üreticisi olarak çalıştığını, sonrasında kendi ajansını kurduğunu söyledi. “İşin hem mutfağı hem de salonundayım” diyen Bican, ajans sahibi olmanın ve influencerlık sürecinin birlikte nasıl işlediğini aktardı. Bican, dinleyicilere reels’larda etkileşimi artırmak için aldığı temelin ‘birbirlerine gönderilebilir videolar’ olmasının hashtag’lerden daha önemli olduğu tüyosunu verdi.

 

MARKA SAHİPLİĞİ

 

Programın altıncı oturumuna katılan Beste Korkmaz; marka sahibi olmanın influencerlığa giriş hikayesine katkısını anlattı. Korkmaz, kadın takipçi kitlesi ve tanınmış arkadaşların olmasının avantajlarından ve tartışılan ‘markaların güvenirlikleri’ne bakış açısından bahsederken, maddi kaygı gütmeden sosyal sorumluluk projelerinde yer almanın da önemine dikkat çekti.

 

ÖNCE HEDEF KİTLE

 

Programın yedinci ve son oturumuna Aşkım İrem Aktulga konuk oldu. Aktulga; siyaset bilimi, halkla ilişkiler ve moda tasarımı eğitimlerinin ardından influencer olmaya karar verme sürecini ve sonrasını anlattı. Bu sektöre yeni adım atacaklar için tavsiyelerde de bulunan Aktulga, “Hedef kitle belirlenene kadar keskin bir içerik olmaması normal” dedi. Akulga, sektörde farklı ve yeni bir içerik bulunması gerektiğine dair tavsiyeler verdi. 

20 Kasım 2023 Pazartesi