Cuma, 22 Kasım, 2024
Hazır giyim sektörünün en büyük uluslararası organizasyonu olacak İstanbul Fashion Connection Hazır Giyim ve Moda Fuarı (IFCO), 9-11 Şubat 2022 tarihlerinde 4 kıtadan binlerce küresel alıcıyı İstanbul’da buluşturacak.
İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ve İstanbul Ticaret Odası desteğiyle düzenlenecek fuara, İstanbul Fuar Merkezi ev sahipliği yapacak. IFCO’nun katkısıyla hazır giyimde 2022’de 23 milyar dolarlık ihracat hedefleniyor.
İTO Başkanı Şekib Avdagiç, fuarın Türkiye’nin hazır giyim üretiminde olduğu gibi tasarımda da iddiasını ortaya koyması açısından önem taşıdığını belirterek, “IFCO, hem dijital hem de fiziki ortamda bir Türkiye markasına dönüşecek” dedi.
İstanbul Fashion Connection Hazır Giyim ve Moda Fuarı’nın tanıtım toplantısı, İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe ve İTO Başkanı Şekib Avdagiç’in katılımıyla yapıldı.
Hazırgiyim dünyası, İstanbul’da, 9-11 Şubat 2022 tarihlerinde uluslararası ölçekte ilk kez düzenlenecek İstanbul Fashion Connection Hazır Giyim ve Moda Fuarı’na (IFCO) hazırlanıyor. İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) desteğiyle organize edilen fuar, 4 kıtadan gelecek binlerce küresel alıcıyı İstanbul’da buluşturacak. İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, fuarın tanıtımı için düzenlenen toplantıda, İstanbul Fashion Connection Hazır giyim ve Moda Fuarı’nın, Türklerin modadaki öncü geleneğinin bugüne yansıması olduğunu ifade etti.
TASARIMDA DA İDDİALI
Hazır giyim firmalarının İstanbul Fuar Merkezi salonlarında ziyaretçilerini ağırlayacağını bildiren Avdagiç, şöyle konuştu: “Türkler, 5 bin yıllık tarihleri boyunca zarif kıyafetleri ile insanlığa ilham kaynağı oldu. Modada 21. yüzyılda ulaştığımız son aşamayı İHKİB temsil ediyor. İHKİB’in düzenleyeceği İstanbul Fashion Connection Hazır Giyim ve Moda Fuarı, Türk moda markalarını, tasarımcılarını ve tedarikçilerini bir araya getirecek. Onların koleksiyonlarını alıcılarla buluşturacak. Böylece IFCO, hem dijital hem de fiziki ortamda bir Türkiye markasına dönüşecek. Bu fuar, Türkiye’nin hazır giyim üretiminde olduğu gibi tasarımda da iddiasını ortaya koyması açısından önem taşıyor. Türk tasarımcılığı ve üretim kabiliyetini dijital ve fiziki ortamda inşa eden İHKİB, takdir edilecek adımlar atıyor.”
DÜNYAYI GİYDİRİYORUZ
Avdagiç, Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün salgın döneminde büyümeye devam ettiğini belirterek, “Ocak-kasım döneminde hazır giyim ihracatımız, 2020’ye göre yüzde 19.3 artışla 18.4 milyar dolara yükseldi. 2019 ile karşılaştırdığımızda yüzde 12.7’lik bir artış görüyoruz. Türkiye, kalite ve tasarımdan ödün vermeden tüm dünyayı giydiriyor. Hedefimiz, hazır giyimin toplam ihracatta yüzde 9.1 olan payını daha yukarı çıkarmak olmalı” diye konuştu.
MADE IN TÜRKİYE
İhraç ürünlerinde, ‘Made in Turkey’ ibaresi yerine ‘Made in Türkiye’ kullanılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesinin Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlatan Avdagiç, “Bugün devletimiz bu kararı almışsa bu kararın arkasında hazır giyim ve konfeksiyon sektörümüzün ortaya koyduğu büyük performans var. Sektörün isimsiz kahramanlarını huzurlarınızda bir kez daha tebrik etmek istiyorum” dedi.
HEDEF, 23 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT
İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe, “İstanbul Fashion Connection Hazır Giyim ve Moda Fuarı için şubat ayında İstanbul’a 4 kıtadan gelecek binlerce küresel alıcının yaratacağı sinerjinin de katkısıyla 2022’de yüzde 15’lik artışla 23 milyar dolarlık ihracat hedefliyoruz” dedi.
Hazır giyim ihracatının yaklaşık yüzde 70’ine İHKİB üyelerinin imza attığını bildiren Gültepe, şöyle konuştu: “Salgında tedarik zincirinin kırılması ve küresel markaların yakın coğrafyalardan alımı tercih etmesi nedeniyle Türkiye’nin önüne büyük bir fırsat çıktı. Yoğun bir sipariş talebiyle karşı karşıyayız. Ülkemize artan ilgi sayesinde 7 yıl aradan sonra ihracatta ilk kez büyük bir sıçrama yakaladık. 11 ayda 18.4 milyar dolara ulaştık. 2014’teki 18.7 milyar dolarlık rekorumuzu bu yıl 20 milyar doların üzerine çıkararak yenileyeceğiz.”
“Tedarik zincirinin kırılması, lojistik ve navlun maliyetlerinin 4-5 kat artması nedeniyle özellikle Avrupalı markaların gözü Türkiye’de” diyen Gültepe, bu süreçte İstanbul’da uluslararası bir fuarın tam zamanı olduğunu savundu. Gültepe, şöyle devam etti: “Lojistikte yaşanan krizi, bu fuarla avantaja dönüştüreceğiz. 300’ü aşkın firmamızın katılımını beklediğimiz fuar için AB, Rusya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından binlerce nitelikli alıcı İstanbul’a gelecek. İstanbul Fuar Merkezi’ndeki fuarda ihracatçılarımız yabancı alıcılarla yeni işbirliklerine imza atarken, akıllı giysiler, teknik tekstil, sürdürülebilir üretim ve tasarım gibi konularda deneyimlerini de paylaşma imkanı bulacaklar.”
13 Aralık 2021 Pazartesi
22 Kasım 2024 Cuma
22 Kasım 2024 Cuma
21 Kasım 2024 Perşembe
21 Kasım 2024 Perşembe
21 Kasım 2024 Perşembe