Hannover buluşmasına İTO’yla katılın

Sanayinin devlerini nisan ayında Almanya’da buluşturacak olan Hannover Messe 2024 Fuarı’nı bu yıl 250 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Endüstride ve enerjide dönüşüm temasıyla kapılarını açmaya hazırlanan fuarın Türkiye milli katılımını İstanbul Ticaret Odası düzenliyor.

Giriş: 22.01.2024 - 10:27
Güncelleme: 17.12.2024 - 22:35


HABER: BARIŞ CABACI

 

İstanbul Ticaret Odası, 1960’lı yıllardan itibaren uluslararası fuarların Türkiye milli iştirakini gerçekleştiriyor. Sanayi sektörünün atardamarı olarak tanımlanan Hannover Messe Fuarı’nın Türkiye milli iştiraki, 1992 yılından itibaren İstanbul Ticaret Odası tarafından yürütülüyor. Almanya’nın Hannover şehrinde, 22-26 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenecek Hannover Messe 2024 Fuarı’nın tanıtım toplantısı Feriye’de gerçekleştirildi. Toplantıda, Norveç ve Almanya’daki ticaret ve yatırım imkanları, yeşil hidrojen ve yenilenebilir enerji de gündeme geldi.  

 

TEKRAR PARTNER OLALIM

 

Toplantının açılışında konuşan İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Develioğlu, Türkiye ekonomisi için katma değerli ihracatın önemli olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Hannover Messe, sanayi sektörünün en önemli buluşma noktası. İstanbul Ticaret Odası olarak 1992 yılından bu yana kesintisiz şekilde sanayicimizi Hannover Messe Fuarı’yla küresel vitrine taşıyoruz. 2007’de partner ülke organizasyonunu gerçekleştirerek bu dev buluşmada ülkemizi temsil etmiştik. Bu fuarın yeniden partneri de olmak istiyoruz.”

 


17 ÜLKE, 46 FUAR 

 

Katılımcıları İTO hakkında bilgilendiren Develioğlu, şunları söyledi: “Yılda 40’a yakın uluslararası fuara üyelerimizi taşıyor, katılımcılarımızın tüm lojistik ve stant hizmetlerini bizzat üstleniyoruz. 2023 yılında Almanya’dan Çin’e, ABD’den Rusya’ya, Endonezya’dan Singapur’a kadar 16 ülkede, 24 şehirde, 20 farklı sektörde, 38 uluslararası fuara 1.250 firmamızın katılımını sağladık. Bu yıl da 17 ülkede 46 fuarı üyelerimizle buluşturmayı planlıyoruz.”

 

İstanbul’un uluslararası bir fuar merkezi olma hedefi için çalıştıklarını belirten Develioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) 2023 yılında toplamda 2.5 milyon metrekarede 89 fuar organize edildi. 2024 yılında fuar alanını daha da büyüterek İstanbul’un en büyük kapalı alana sahip fuar alanı olarak iş dünyasının hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Dolayısıyla gelecek dönemlerde Hannover Messe iştirakiyle de çok daha büyük işbirliklerine imza atacağız. Fuarın bu yılki teması endüstriyel dönüşüm. Dönüşümün anahtarı da dijitalleşme ve sürdürülebilirlikten geçiyor. Dijitalleşmiş, iklim-zararsız ve sürdürülebilir değer zinciri Türkiye’de de tüm işletmelerimizin önem vermesi gereken bir alan. Dolayısıyla bu organizasyon, ihracatçımız önünde hem menzil hem de ürün bazında yeni ufuklar açmakla kalmayıp dünyadaki en yenilikçi ve sürdürülebilir üretim çözümlerini tanıyabilmek adına da son derece kıymetli bir platform.”

 

YEŞİL HİDROJENDE ORTAKLIK YAPILABİLİR

 

Fuarın bu yılki partner ülkesinin Norveç olduğunu söyleyen Norveç Ankara Büyükelçisi Andreas Gaarder, “Bu partnerlik, AB tarihinde önemli bir yere sahip olacak” dedi. Fuarın odak noktasının endüstriyel ve yeşil dönüşüm olacağını belirten Gaarder, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Almanya ile yaptığımız gibi Türkiye ile de enerji alanında ortaklığa hazırız. Türkiye, jeopolitik konumuyla enerji ve enerji transferinde önemli bir ülke. Norveç yeni dönemde hibrit enerji ile üretim metotlarını uygulamaya geçecek. Gelecek, hibrit enerji alanındaki yatırımlarda olacak. Türkiye ile Norveç, yeşil hidrojende de ortaklık gerçekleştirebilir.” 

 

ENERJİ STARTUPLARI ZİRVEDE

 

Hannover Messe Fuarı Global Direktörü Basilios Triantafillosf ve Genel Müdürü Annika Klar, firmaların buluşma noktasının Messe Fuarı olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Sanayi alanında faaliyet gösteren firmaların bu fuara katılması gerekiyor. Geçen yıl fuarımıza 136 bin ziyaretçi, 300’ü startup olmak üzere 4 bin firma, 8 binden fazla ürün ile katıldı. 2024’teki fuarımıza 250 bin ziyaretçi bekliyoruz. Katılımcı firmaların yaklaşık 500’ünün startup, alanlarının da enerji ve sağlık olduğunu belirtmek isterim. Son yıllarda AB ülkelerindeki yatırımcılar, en fazla enerji ve sağlık alanındaki startuplara yatırım yaptı. Enerji startuplarının sayısının artmasını, enerjide dışa bağımlılığın azalmasıyla eşdeğer görüyoruz. Hidrojen enerjisi, Almanya’da 500’den fazla şirketin odaklandığı önemli bir alan. Amacımız, hidrojen piyasasını oluşturarak enerjiyi çeşitlendirmek.”