tatil-sepeti

HABER: MÜGE BİBER

Yeni iş fikirlerinin ticarileşmesi ve ticarileştikten sonra sürdürülebilir şekilde büyümesi için girişimcilere destek olan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nde (BTM), Global Girişimcilik Haftası kapsamında BTM Sahne Özel etkinliği organize edildi. Etkinlik, 18 ekibin proje sunumları ile BTM Eminönü Yerleşkesi’nde gerçekleşti. Açılış konuşmasını İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar’ın yaptığı etkinlikte İTO Meclis Üyeleri de yer aldı.

BURASI BİR FABRİKA

İTO ve Bilgiyi Ticarileştirme ve Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, BTM çatısı altında girişimciyle yatırımcıyı, fikirle sermayeyi, hayalle gerçeği bir araya getirdiklerini ifade etti. BTM’nin bir fabrika gibi olduğunu belirten Çağlar, “Ham malzemeyi, yani fikri ve bilgiyi alıyoruz. Bunları piyasa için kullanılabilir hale dönüştürüyoruz. Fikirlerin olgunlaştırılıp, hayata taşınması için gerekli çalışmalar ve yönlendirmeler burada yapılıyor” dedi.

HAYATA TAŞINIYOR

Çağlar, BTM’ye sunulan fikirlerin sadece bir buluş olmasına gerek olmadığını da hatırlattı. Çağlar, üretim süreciyle ilgili küçük bir yeniliğin, ticari uygulamalarda artı değere yönelik bir adımın ya da iş geliştirme noktasında bir fikrin yerli ve yabancı uzmanların katılımıyla BTM çatısı altında değerlendirildiğini ve buradan da hayata taşındığını ifade etti.

GİRİŞİMCİLİĞİN KODU

Başkan Çağlar, gençlere balık tutmayı öğretmenin peşinde olduklarını belirterek, “Gençlere ve fikirlerine güveniyorum. Cesaretlerine ve enerjilerine inanıyorum. Biliyorum ki onlar, cesaretli, azimli ve en güzel fikirlerin sahipleri. Biz burada gençlere; iyi bir iş bulmanın değil, iyi bir iş kurmanın hedefini gösteriyoruz.
Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi girişimciliğin kodlarının yeniden yazıldığı yer” dedi.

7 AYDA BTM

  • Sekizer haftalık hızlandırma programları gerçekleştirildi.
  • Girişimcilere ihtiyaç duydukları fiziki ortam hazırlandı.
  • 539 yenilikçi iş fikri ve 1500’e yakın girişimci BTM’ye başvurdu.
  • Şu an 38 girişimci 7/24 merkezde faaliyet gösteriyor.
  • Yaklaşık 100 girişimci BTM faaliyetlerinden yararlanıyor.
  • 11 söyleşi, 11 yatırımcı buluşması, 70 saat eğitim ve 3 demo günü etkinliği gerçekleştirildi.

PARLAYAN FİKİRLERE ÖRNEKLER

  • Oyun yazılım ekibi, 8 milyon indirme rakamıyla 100 bin lirayı geçen ciroya tek oyun ile ulaştı.
  • Sanal gerçeklik uygulamasıyla inşaat sektörüne yeni bir soluk getiren ekibin satış rakamları 50 bini aştı.
  • İhracat değeri yüksek tarım ürünlerinin gümrük sürecinde raf ömrünü uzatan doğal koruyucu geliştiren ekip.

İŞTE YATIRIMCI ARAYAN 18 PROJE

Eyezero
Kapalı ve açık ortamlarda görünür ışık kullanarak veri iletişimi sağlayan LED ampullerin, veri anlamlandırma ve kontrol bilgisayarı yetkinliğine kavuşturulmasıyla IoT ve AI özelliği kazanıyor.

VRartion
Artırılmış gerçeklik ve 360 derece içerik teknolojilerini farklı sektörlere entegre ederek hem sektörün hem de bu sektördeki firmaların katma değerlerini artırmaya yönelik çalışmalar yapıyor.

Enzybiotic
İhracat değeri yüksek ve değerli tarım ürünlerinin hasat sonrası yıkama işleminde kullanılacak, doğal yollar ile geliştirilmesi hedeflenen, çevre dostu ve biyo-uyumlu bir antimikrobiyal ürün.

Inoje
Inoje, yeni nesil konut ve yaşam alanlarının bugünden oluşturulması ile kişilerin gerçek ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik bir proje.

Temizlik Devi
Bulunduğunuz şehirlerdeki temizlik firmalarından taksitli ve güvenli olarak temizlik hizmeti almanızı sağlayan online temizlik platformu.

Tarmot
Milli bir arama motoru projesi. Günümüz arama motorlarının verdiği standart veri kavramlarını kendi özel bot ve semantik arama altyapısı ile daha net, kişiye özel ve kaliteli sonuçlar çıkarıyor.

Catchman
AVM’lerdeki mağazaların ürünlerini tüketicilere yüksek indirimlerle sunan ve artırılmış gerçeklik özelliğiyle kullanıcıların AVM’lerde gezerken hediyeler kazanabildiği oyunlaştırma temelli mobil uygulama.

Changersla
Tekstil ürünlerinde teknoloji ve inovasyonu bir araya getirip giyilebilir teknolojiler alanında nano teknolojik kumaşlar geliştirerek niş pazar oluşturmayı hedefliyor. Aynı zamanda Modüler Fashion Art’ın ilk temsilcisi.

Cepte Tamir
Şu an sadece İstanbul sınırları içinde hizmet veren Cepte Tamir, cep telefonunun başına gelebilecek zararları tamir için bulunduğunuz yere gelerek cep telefonunu müşterinin gözü önünde tamir eden uygulama.

Puura Games
Puura Games ekibi, interaktif grafik roman uygulaması geliştiriyor. Uygulamada hikayenin gidişatı kullanıcının tercihlerine göre şekilleniyor. Öte yandan Türkiye’nin ilk interaktif grafik roman uygulaması.

Youthtekstil
Youthtekstil, üniversitelerdeki moda ve tekstil tasarımı öğrencileri ile birlikte moda ve üretimi üzerine çalışmalar yapılan bir proje.

Kolay Staj
Üniversiteler ve üniversite öğrencilerinin kullandığı bir staj işleri yönetim yazılımı ve zorunlu veya gönüllü staj süreçlerinin tamamını dijital ortama taşıyor.

Rone
Haber siteleri ve içerik üreticileri için içerik analizi, yazar performans ölçümlenmesi ve kişiselleştirilmiş okuyucu segmentasyonu yaparak içeriklerin okunma oranlarını artırmayı amaçlıyor.

Restroid
Tek merkezden dokunmatik ekran, tablet ve akıllı telefonlar ile sipariş ve satışlarınızı yönetebileceğiniz restoran otomasyon sistemi.

Brrand.co
Türkiye’de ilk defa endüstriyel kağıt havluların üzerine reklam alarak bunu oluşturduğu geniş çaplı ağ ile yeni bir mecraya çeviren proje.

Kahve Çekirdekleri
36 farklı kahve çekirdeği seçeneği, sipariş öncesi özel olarak kavrulmuş ve öğütülmüş kahve çekirdeklerinin yanı sıra, özel aparat ve dekorasyon ürünleri satışını da kapsayan geniş bir ürün yelpazesine sahip.

BusBank
Otobüs Bankası, online şoförlü lüks araç, VIP minibüs, midibüs ve otobüs kiralamanın kolay ve güvenli yolunu sunan bir uygulama.

Sigorta.io
Kişilerin kendilerine en yakın ve en uygun sigorta acentesini bularak teklif almalarını ve acenteler ile ilgili bilgilere hızlıca ulaşmalarını sağlıyor.

28 Kasım 2017 Salı

Etiketler : Gündem