tatil-sepeti

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin hazırladığı ve İSTKA tarafından desteklenen Ticar@ Yazılımcı Akademisi ve İstihdam Merkezi projesiyle yazılım sektörüne nitelikli personel yetiştirilecek. Dört aylık eğitimin ardından başarılı olan kursiyerlere istihdam sağlanacak.


 

HAMİT KARDAŞ

 

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) Yetenek İstanbul İstihdam Garantili Mali Destek Programı kapsamında İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin projesi destek almaya hak kazandı. Ticar@ Yazılımcı Akademisi ve İstihdam Merkezi isimli projeyle yenilikçi ve uygulama temelli eğitim ve istihdam merkezlerinin kurulması suretiyle yazılım sektörünün ihtiyaç duyduğu bilgi, beceri ve yeteneğe sahip insan gücünün yetiştirilmesi ve istihdamı hedefleniyor. İSTKA, geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin yazılım sektöründeki nitelikli insan gücü açığını kapatmak ve sektöre yeni istihdam sağlamak üzere ‘Yetenek İstanbul’ isimli proje duyurusuna çıkmıştı. 

 

Belediyeler, üniversiteler, teknoloji geliştirme bölgesi yönetici şirketleri ve Organize Sanayi Bölgeleri’nin başvurusuna açık olan proje, yazılım sektörünün insan kaynakları ihtiyaçlarını karşılamak üzere, bu sektörde çalışmak isteyen adayların seçilmesi, becerilerinin artırılması ve istihdamlarının sağlamasını amaçlıyor. 

 

4 AYLIK EĞİTİM

 

İstanbul Ticaret Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TİCARET TTO) de bu gerçekten hareketle hazırlıklarını yaparak İSTKA’ya bir proje sundu. TİCARET TTO’nun projesi kabul edilen ve desteklenmeye değer görülen projeler arasında yer aldı. TİCARET TTO’nun hazırladığı proje ile başvuran kursiyerlere dört ay boyunca yazılım eğitimi verilecek. Dersler bir günde en fazla 6 saat olmak üzere toplam 480 saat olacak ve dört ayda tamamlanacak. Dördüncü ayın sonunda başarılı olan kursiyerlere istihdam sağlanacak.

 

60 NİTELİKLİ ELEMAN 

 

TİCARET, hazırladığı projeyi Esenler Belediyesi, İstanbul Ticaret Odası, Teknopark İstanbul, Esenler Akıllı Şehir Teknopark, Beyin Takımı İlim Derneği ve İktisadi Araştırmalar Vakfı ile ortak yürütecek. Proje iştirakçileri arasında ise Beykoz Belediyesi, Beyin Takımı İlim Derneği İktisadi İşletmesi, NETAX Bilişim ve Danışmanlık, Çözümevi Yönetim Danışmanlığı ve Bilgisayar Yazılım A.Ş., IQ Vizyon Dijital Dönüşüm A.Ş., Model Bilgi İşlem Ltd. Şti., Teknopalas Yüksek Teknoloji Sistemleri ve Moreum Bilişim Teknolojileri yer alıyor. Proje; THY Teknoloji A.Ş., Orion İnovasyon Türkiye, Ahmet Çalık Vakfı ve Türkiye Bilişim Derneği tarafından da destekleniyor. 

 

Türkiye’de yazılım sektörü, 64 sektörden 61’ine ürettiği çıktı ve hizmetler ile doğrudan katkı sağlıyor. Bu nedenle yazılım sektöründe nitelikli elemana ihtiyaç bulunuyor. İşgücünde nicelik artışından ziyade nitelik artışı gerektiren yazılım sektörü istihdam profili, her geçen gün artan ve çeşitlenen yazılıma dayalı ürün ve hizmet ihtiyacına cevap verebilecek şekilde esnek ve yaratıcı olmak durumunda. 

 

Ticar@ Yazılımcı Akademisi ve İstihdam Merkezi projesiyle yazılım sektörüne en az 60 yeni nitelikli eleman kazandırılmış olacak.

17 Nisan 2023 Pazartesi