tatil-sepeti

TUĞÇE ÖZKUŞ

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından 4 yıl önce kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), yeni dönem girişimcilerine ‘merhaba’ dedi. Binden fazla başvuru arasından yapılan değerlendirmeler sonucu seçilen girişimciler, BTM tarafından sunulan 7/24 ofis imkanı, eğitim, danışmanlık, mentorluk, yatırımcı eşleştirmeleri gibi hizmetlerden ücretsiz olarak yararlanabilecek.

Bünyesindeki her girişim için farklı bir program sunan BTM’de; bu dönem Ön Kuluçka programına 71, Kuluçka programına 20, Post Kuluçka programına ise 4 yeni girişim dahil oldu.

ORGANİK YATIRIM AĞI

Girişimcilere 3 bin metrekarelik yerleşkesinde hizmet veren BTM’de, fikir aşamasında olan ve girişimciliği öğrenmek isteyen adayların başvurduğu BTM Kamp programı başvuruları ise yıl boyunca açık.

BTM, mevcut imkanların yanı sıra 81 meslek komitesi ile 430 bini aşkın üyesi bulunan İTO iştiraki olması sebebiyle organik bir yatırım ağına sahip. Girişimciler, bu nedenle İTO’nun 81 meslek komitesinden iş modelleri ile ilgili olan komitelere giderek sunum yapma hakkına erişebiliyor. İş modellerini sektördeki iş insanlarına anlatma imkanı bulan girişimciler, komite üyelerinden
geri bildirimler alarak, projelerini bir adım daha ileri taşıma fırsatı elde edebiliyor.

İŞTE BTM’NİN YENİ GİRİŞİMLERİNDEN BAZILARI

n Gıda atıklarından biyoplastik üretimi: Karbonhidrat oranı yüksek gıda atıklarından sıfır atıklı katma değeri yüksek malzemeler üreten sistem.

n Yerli namlu ölçüm cihazı: Almanya’dan temin edilen namlu ölçüm cihazı yerine yerli ve milli olarak üretilen namlu ölçüm cihazı.

n Optio: Yapı tasarımı sürecindeki belirsizlikleri ve verimsizliği ortadan kaldırarak, nitelikli yapı üretimini ve edinimini ulaşılabilir kılan teknoloji.

n BIMMade: Yapı endüstrisinin profesyonellerine üretken olmalarını sağlamak için tasarım alternatifi ve 3B dijital ürün bilgileri sunan dijital platform.

n Öğrenci baksana: Birçok kategorideki markanın lise ve üniversite öğrencileri için yaptığı indirimleri gösteren, markaların öğrencilerle buluşmasını sağlayan, faydalı ve öğretici içerikler üreten platform.

n KıtKıt: Tarım sektöründeki sorunları çözmeyi amaçlayan girişim.

n Kıyaslio: Online market alışverişlerinde kullanıcıların ürünlerin fiyatlarını kıyaslamaya ayırdıkları vakti minimuma düşürerek, zaman ve para tasarrufu sağlayan sepet bazında kıyaslama yapan bir mobil uygulama.

n LojiPark-Dijital lojistik terminali: Yurt içi lojistik sektöründe toplam 870 bin bireysel kamyoncu üzerinden yapılan günlük 300 bin spot sevkiyatın dijitalleşerek, yük sahipleri ile araç sahiplerinin buluştuğu pazaryeri uygulaması.

n Bumerang: Bireysel ve kurumsal kullanıcıların lokasyon, fiyat ve ilgi alanlarına göre karşı taraftaki kullanıcıyla kiralama ve ödeme işlemlerini tamamen online olarak yürütebilmesine olanak tanıyan ve aynı zamanda kiralama ve ödeme işlemlerindeki en derin dataların bile çıkarılıp düzenli olarak raporlanmasını sağlayan B2C kiralama pazaryeri girişimi.

n ResultLab.ai: Diş hekimliğinde tanı, tedavi planlaması ve raporlama ile eğitim modülü oluşturabilecek diş polikliniklerinde var olan panoramik röntgen cihazlarına entegrasyon ile anlık analiz yaparak, yanlış tanı ve tedavi planlamalarını engelleyebilecek yapay zeka çözümleri.

n Sporsepeti: Spor işletmecilerine müşteri bulacak mobil uygulama yazılımı.

n civar.com: Güncel konum, stok ve fiyat verileriyle yakınınızdaki ürünleri bulan yenilikçi arama motoru.

n Temiz kayıt & Sorgu: Yeni nesil değerli eşya güvencesi sağlayan platform.

n Eventmate: Etkinlik veya mekan bazlı sosyalleşme uygulaması.

n Halısahavar: Halı saha organizasyonlarında yaşanan oyuncu bulma, rakip arama, saha randevusu, maça katılma ve müşteri bulma problemlerine çözüm sunan platform.

n Ternego: Sinema alanında insanların networkunu genişletebileceği, bu alanda kendilerine değer katacağı hem iş hem de eğlenceyi bir arada bulunduran bir mobil uygulama platformu.

n Finicker: Sosyal medya kullanıcı adı bulmayı sağlayan platform.

n MedicaUroSim: Cerrahi pratiklerin gerçekçi bir biçimde uygulanmasının sağlanmasını amaçlayan platform.

n ECUP (Educational Check-Up Programme / Eğitsel check-up programı): Teknoloji yardımıyla çocukların bilişsel becerilerini geliştiren platform.

n DigiKim: Kullanıcıların tüm sosyal hesaplarını, iletişim kanallarını, ürünlerini, servislerini ve çalışmalarını tek bir link üzerinden sunabildiği dijital platform.

n Arialist: Müzisyenlerin dinleyiciler tarafından desteklenerek profesyonel camiada keşfedilmelerine ve kendi müzik ağlarını oluşturmalarına olanak sağlayan mobil platform.

n Agrozeka akıllı tarım teknolojileri: Dronelarla alınan görüntülerin analizi ile tarımsal süreçlerin yönetilmesine bilgi sağlayan bulut tabanlı yazılım ve destek sistemi.

n Mobil mekan: İşletme misafirlerinin deneyimlerini iyileştiren; mutfak, kasa ve hizmet operasyonlarını dijitalleştiren bir SAAS çözümü.

n Skywen otonom drone & amp; yapay zeka destekli inşaat veri yönetim platformu: İnşaat sahalarında, ölçüm ve denetim ekiplerinin geçirdiği zamanı azaltan, denetim süresini kısaltan, inşaatın ilerlemesini hızlandıran, drone ve kamera teknolojileri ile yapay zeka destekli görsel verilerden anlamlı sayısal metrikler sunan ve iş zekasına çeviren platform.

n EasyBin: Geri dönüşümde atığın toplama ve ayrıştırma süreçlerini optimize eden ve dijitalleştiren bir akıllı atık yönetim sistemi.

n Digtwix: IoT entegrasyonunu kullanarak BIM modeline dayalı dijital ikiz yazılımı.

n Hasat zamanı: Tarım arazisinde çalışmak isteyen çiftçilerin iş bulmasını kolaylaştıran platform.

n SeeOnMe: VR ve 3D giydirme teknolojisini kullanarak hardtech alanında faaliyet gösteren bir proje.

n Artie: Müzelerde sergilenen eserleri resim, müzik ve video formatlarını bir araya getirerek 2-3 dakikalık ürünler ortaya koyan platform.

n Podcaster App: Türkiye’de organize olmayan bir yapı olan podcast mecrasını bir uygulama ve podcast içerik üretimi ile organize eden uygulama.

n MondVera: Startup’larda yüzde 90’larda bulunan başarısızlığa ilişkin problemlerin analizi ve çözüme yönelik geliştirilen metodolojilerin yeni nesil danışmanlık hizmeti olarak konumlandırılması projesi.

n Vetiris: Evcil hayvan sahiplerinin günlük yaşantısında hiçbir uğraş gerektirmeden zamandan tasarruf ederek canlı dostlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayan mobil uygulama.

n Language update: Online dil öğreniminde sosyalleşme ve motivasyon sorununu oyunlar ve yarattığı dijital dünya ile çözen, aynı zamanda insanların dil öğrenirken gelir elde edebileceği teknoloji platformu.

n Social point: Ulusal ve uluslararası sivil toplumda ve üniversitelerde üyeleri/gönüllüleri ve öğrencileri arasında dijital köprü inşa ederek, gönüllülük ekosistemini geliştiren ve sürdürülebilir kılan bir sosyal medya uygulaması.

n Cyou live: Ortak bir konuda hedefleri olan tüm dünyadan insanların, ister uzaktan ister yan yana bir araya gelmesini ve birbirlerine yardım edebilmelerini sağlayan platform.

n Jetermo: 24 saat boyunca 3 saniyede taze ve sıcak kahve içme imkanı sunan yeni nesil termos.

n Dijital patoloji çözümleri (yapay zeka destekli): Dijital patoloji çözümleri sunan sistem.

06 Eylül 2021 Pazartesi

Etiketler : Teknoloji