tatil-sepeti

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) girişimlerinden egaranti; garanti ve satış sonrası hizmetlerin yönetimini dijital bir platformda sunarak hem üreticilere hem de tüketicilere zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyor.

TUĞÇE ÖZKUŞ

 

Satış sonrası süreçleri kolaylaştırmak ve kağıt israfını durdurmak için kurulan egaranti; üreticiler ve tüketiciler arasındaki garanti süreçlerini dijitalleştirerek, bu alandaki ihtiyaçları karşılamayı hedefliyor. BTM girişimlerinden olan egaranti, üreticilerin garanti belgelerini dijital ortamda saklamalarına ve kullanıcılarla bu belgeler üzerinden etkileşime girmelerine olanak tanıyor. Tüketicilerin ise garanti süreçlerini yönetebilmelerini ve satış sonrası destek taleplerini hızlı bir şekilde oluşturabilmelerini sağlıyor.

 

DAHA YEŞİL BİR DÜNYA

egaranti’nin kurucu ortaklarından Kamil Kınacı, daha yeşil bir dünya için yola çıktıkları girişimin kuruluş hikayesini ve çalışmalarını, İstanbul Ticaret’e anlattı.

Teknoloji ve girişimcilik alanındaki tecrübesiyle özellikle dijital çözümler ve müşteri deneyimi yönetimi üzerine odaklandığını söyleyen Kınacı, “egaranti, garanti ve satış sonrası hizmetlerin yönetimini dijital bir platformda sunarak hem üreticilere hem de tüketicilere zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyor. Bununla birlikte geleneksel garanti süreçlerindeki karmaşıklıkları ve manuel işlemleri ortadan kaldırıyor” dedi. 

 

VERİ GÜVENLİĞİ

16 kişilik bir ekipten oluştuklarını anlatan Kınacı, “Teknik sorumluluklarımız arasında platformun sürekli olarak geliştirilmesi, müşteri geri bildirimlerinin alınarak ürüne entegre edilmesi ve veri güvenliğinin sağlanması gibi önemli konular bulunuyor” diye konuştu. 

Hedef kitlelerini, öncelikli olarak beyaz eşya, elektronik ve mobilya üreticilerinin oluşturduğunu belirten Kınacı, son tüketicilerin de platform üzerinden garantilerini yönetebildiklerini kaydetti. 

 

ANALİZ VE VERİ HİZMETİ

“Abonelik gelir modeli üzerinden ilerliyoruz” diyen Kamil Kınacı, modelin merkezinde garanti aktarım başına ücretlendirme ve entegrasyon hizmetleri üzerinden çalıştığını, iş ortaklarıyla entegrasyon kurulumları yaparken ayrıca analiz ve veri hizmetleri sunduklarını da vurguladı.

egaranti’yi hayata geçirirken yaşadıkları en büyük zorluklardan birinin garanti süreçlerinin dijitalleşmesi konusundaki farkındalık olduğunu anlatan Kınacı, sözlerine şöyle devam etti: “Teknolojinin getirdiği yeniliklere alışkın olmayan şirketlerle çalışırken, bu dönüşümün faydalarını anlatmak zaman aldı. Planlama yaparken esneklik ve hız bizim için kritik. Aynı zamanda, pazar trendlerini sürekli takip ederek kendimizi güncel tutuyoruz. Ekibimizle düzenli olarak stratejik hedefleri değerlendiriyoruz. Türkiye ve dünyada benzer girişimler mevcut. Ancak biz, sunduğumuz veri analitiği ve kullanıcı deneyimi ile rakiplerimizden ayrılıyoruz. Ayrıca sürdürülebilirlik üzerine odaklanmamız, uluslararası pazarda önemli avantaj sağlıyor.”

 

AVRUPA PAZARI

Global hedeflerinden de bahseden Kamil Kınacı, “İngiltere ve Avrupa’ya açılmayı planlıyoruz. Bu bölgelerdeki marka bilinirliklerini artırarak daha fazla iş ortağı kazanmayı ve kullanıcı sayılarını artırmayı hedefliyoruz” dedi. 

 

BTM İLE STRATEJİ NETLEŞTİRDİK

BTM ile girişimlerini büyütme ve genişletme aşamasında tanıştıklarını söyleyen Kamil Kınacı, “BTM, bize güçlü bir ağ ve kaynak sağladı. Özellikle mentorlarla olan etkileşimler, stratejilerimizi daha da netleştirmemize yardımcı oldu” dedi. 

 

YATIRIMCILAR, GİRİŞİMCİLERE ERKEN AŞAMADA GÜVENMELİ 

Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin giderek büyüdüğünü ve daha olgun hale geldiğini ifade eden Kamil Kınacı, “Bu yolculukta bizi motive eden en önemli şey, ürettiğimiz çözümlerin gerçek hayatta iş ortaklarımız ve kullanıcılarımız tarafından kabul görmesi ve fayda sağlaması oldu” dedi.  Yatırımcılara, girişimcilere erken aşamada güvenmeleri ve uzun vadeli bir vizyonla hareket etmeleri önerisinde bulunan Kınacı, “Aynı zamanda, girişimlerin büyüme potansiyeline dikkat etmeleri ve destekleyici bir rol üstlenmeleri önemli” diye konuştu. 

12 Kasım 2024 Salı