istanbul-ticaret-gazetesi
istanbul-ticaret-gazetesi

BTM’de yeni dönem değerlendirmeleri başladı

Yeni yılın ilk çağrı döneminde 800’e yakın başvuru alan BTM’de başvuru değerlendirme süreçleri başladı. BTM’nin girişimcilerine ücretsiz olarak sunduğu eğitim, mentorluk desteği, yatırımcı eşleştirmeleri, ortak çalışma alanı gibi imkânlardan faydalanmak isteyen adaylar, ön değerlendirme ve nihai değerlendirme süreçlerinde BTM ekibine yenilikçi iş fikirlerini anlatıyor.

Giriş: 14.02.2025 - 09:41
Güncelleme: 14.02.2025 - 09:41

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından 8 yıl önce kurulan ve bugün yalnız Türkiye’de değil, global otoriteler tarafından da dünyanın en iyi startup merkezleri arasında gösterilen BTM, her dönem yüzlerce girişimciye kapılarını açıyor. Bugüne kadar birçok başarılı girişimi destekleyen BTM, sunduğu geniş imkanlarıyla girişimcilerin yenilikçi iş fikirlerini hayata geçirmesine ve büyütmesine yardımcı oluyor.


SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?

BTM’ye başvuran girişimciler, çok aşamalı bir değerlendirme sürecinden geçiyor. İlk aşamada çeşitli kriterler çerçevesinde incelenenen girişimler, sırasıyla ön değerlendirme ve nihai kurulda detaylı bir değerlendirmeye tabi tutuluyor. Yapılan değerlendirmelerde başarılı olan girişimler, BTM’nin uygun programlarına dahil ediliyor


GİRİŞİMCİLERE SAĞLANAN DESTEKLER

BTM’ye kabul edilen girişimler birçok avantajdan yararlanma fırsatı elde ediyor. BTM’nin imkanları arasında şunlar öne çıkıyor

  • 7/24 çalışma alanı: BTM girişimcileri, 7/24 BTM’nin çalışma alanlarını kullanabiliyor.
  • Eğitimler: Girişimcilerin farklı ihtiyaçlarına göre organize edilen eğitimlerle girişimciliğe dair gerekli bilgi ve beceriler kazandırılıyor.
  • Birebir danışmanlık: Girişimciler haftalık olarak BTM’nin uzman ekibinden birebir danışmanlıklar alarak projelerini geliştirebiliyor.
  • Mentorluk desteği: Alanlarında deneyimli sektör profesyonelleri girişimcilere birçok alanda rehberlik ediyor.
  • Yatırımcı eşleştirmeleri: Girişimcilerin doğru yatırımcılarla bir araya gelmesi sağlanarak finansman, stratejik ortaklıklar ve sürdürülebilir büyüme için ideal fırsatlar sunuluyor.
  • İTO meslek komitesi desteği: BTM’ye kabul edilen girişimler, İTO meslek komitelerinde sunum yapma imkanı bulurken, ilgili sektör liderlerinin tecrübelerinden faydalanıyor. Bunun yanı sıra, girişimciler yatırım alma veya satış yapma şansı elde ediyor.
  • Stüdyo desteği: BTM Yerleşkesinde bulunan stüdyoda girişimciler kendi podcast veya videocast içeriklerini üreterek girişimlerini tanıtabiliyor.
  • Networking etkinlikleri: BTM Yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinlikler, girişimci ve yatırımcılara iş ağlarını genişletme olanağı sağlıyor.
  • Fuar desteği: BTM, sunduğu fuar desteğiyle girişimcilerin ulusal ve uluslararası etkinliklerde yer alarak girişimlerini tanıtmalarına, iş ağlarını genişletmelerine ve yeni işbirlikleri yapmalarına destek oluyor.
  • Sahne XL etkinliği: Türkiye’nin en önemli demoday etkinliklerinden biri haline gelen Sahne XL’de, Ön Kuluçka ve Kuluçka program süreçlerini tamamlayan girişimciler sunum yapıyor. Söyleşi ve panellerin de düzenlendiği Sahne XL’de tüm girişimcilik ekosistemi bir araya gelerek, startup ekosistemi her yönüyle kapsamlı bir şekilde ele alınıyor.


SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından BTM’ye kabul edilen girişimler, ilgili program süreçlerine dahil edilecek. Fikir aşamasındaki girişimlere yönelik BTM Kamp programı değerlendirmeleri haftalık olarak düzenlenirken, program başvuruları yıl boyunca açık kalmaya devam ediyor.


6 GİRİŞİM FORBES GİRİŞİM 50 LİSTESİNDE

BTM çatısı altında büyüyen 6 yenilikçi girişim, dünyanın en prestijli iş ve ekonomi dergilerinden biri olan Forbes Girişim 50 listesinde yer alarak büyük bir başarıya imza attı. BTM’nin sunduğu eğitimler, mentorluk desteği ve yatırımcı buluşmaları ile güçlenen BTM girişimlerinden WASK, StartupCentrum, Navlungo, Turan, İletmen ve Atlas Space bu listede yer almayı başardı. Forbes tarafından her yıl yayınlanan Girişim 50 listesi, Türkiye’nin en yenilikçi, büyüme potansiyeli yüksek ve yatırımcıların rada- rında olan girişimlerini belirliyor. Girişimlerin teknolojik altyapısı, pazardaki etkisi, yatırım almış olması ve ölçeklenebilirliği gibi kriterler göz önünde bulundurularak hazırlanan liste, girişimcilik ekosisteminde büyük bir prestij kaynağı olarak kabul ediliyor.


FİND YOUR CO-FOUNDER ETKİNLİĞİ

BTM’nin, girişimcileri güçlü işbirlikleri kurmaya teşvik ettiği Find Your Co-Founder etkinliği, girişimciler ile potansiyel iş ortaklarını bir araya getirerek, yenilikçi iş fikirlerinin hayata geçmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. BTM girişimlerinden StartupCentrum partnerliğiyle düzenlenen etkinliğe, girişimciler doğru ekip arkadaşını bulmak, yatırımcılar ise yatırım yapacakları girişimleri daha yakından tanımak için katılım sağlıyor.

Find Your Co-Founder etkinliğine, iş fikri olan ancak teknik veya iş geliştirme konusunda destek arayan girişimciler, yatırımcıların dikkatini çekmek isteyen ve ekibini büyütmek isteyen startuplar, bir girişime ortak olmak isteyen yazılımcılar, tasarımcılar, ve diğer profesyoneller, yatırımcılar, girişimcilik ekosistemine dahil olmak isteyen yeni mezunlar ve öğrenciler katılıyor. Her ay BTM’nin Fulya Yerleşkesinde gerçekleştirilen, katılımcıların potansiyel iş ortaklarıyla birebir tanışma fırsatı bulduğu Find Your Co-Founder etkinliğine katılmak için BTM’nin web sitesi ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.