tatil-sepeti

Hawaii’de 2 bin 500 metre yükseklikteki Mauna Loa dağında Mars gezegeninin ortamı taklit edildi. Dağdaki özel ortamda Mars’ta yaşam simülasyonuna katılan altı bilim adamı bir yıllık deneyi tamamladı.

Ekibin Fransız üyesi Cyprien Verseux, simülasyonun, Mars’a gönderilecek bilim adamlarının gezegende yaşayabileceğini ortaya koyduğunu belirterek “Yakın gelecekte Mars misyonu gerçekçi. Teknolojik ve psikolojik engellerin aşılabileceğini düşünüyorum” dedi.Alman ekip üyesiChristiane Heinicke de bilim adamlarının, kuru iklimde su elde etmeyi başardığını söyledi.

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Hawaii Üniversitesinin yürüttüğü araştırmaya fon sağlamıştı.

Tecrit edilmiş ortamda yaşayan bilim insanları, Mars’a yapılacak ilk insanlı yolculuk için çalışmalar yürütmüştü. Deney, daha önceRusya’da yapılan ve 520 gün süren simülasyondan sonra ikinci en uzun süreli “Mars’ta yaşam” denemesi oldu.

DÜNYANIN KARDEŞİ BULUNDU

Bilim adamları,Güneş Sistemi’ne en yakın yıldız Proxima Centauri’nin yörüngesinde dünyaya benzeyen bir gezegen buldu. Uluslararası bilim adamlarından oluşan “Pale Red Dot” kurulu uzun araştırmalar sonucunda yaptığı buluşunu kamuoyuna açıkladı. Bilim adamlarınınaçıklamasında, yeni bulunan gezegenin, dünyaya benzediğive güneşten çok daha küçük ve soğuk olan “kırmızı cüce yıldız” Proxima Centauri’nin yörüngesinde bulunduğu bildirildi. Proxima b adı verilen yeni gezegenin, evrende dünyaya en yakın ötegezegen olduğu açıklandı.

05 Eylül 2016 Pazartesi

Etiketler : Teknoloji