Bir İhtiyaç Var, her sektör için çözüm sunuyor

Tadilattan nakliyeye, eğitimden sağlığa, yazılımdan çeviriye kadar birçok sektörde ihtiyaç duyulan hizmetlere ulaşılmasını sağlayan Bir İhtiyaç Var, hizmet verenlerle hizmet alıcıları bir araya getiriyor. Girişim, düşük komisyon oranlarıyla da müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarıyor.

Giriş: 10.10.2024 - 11:07
Güncelleme: 17.12.2024 - 22:35



HABER:TUĞÇE ÖZKUŞ

 

BTM girişimlerinden Bir İhtiyaç Var, hizmet alıcısı ile hizmet satıcısını buluşturan bir pazaryeri platformu. Tadilattan nakliyeye, eğitimden sağlığa, yazılımdan çeviriye kadar birçok sektörde ihtiyaç duyulan hizmetlere ulaşılmasını sağlıyor. 

 

Bir İhtiyaç Var’ın kurucusu Onur İnci, 11 yıldır aktif olarak iş dünyasında yer aldığını belirterek, rakiplerinde gördükleri hatalar ve eksiklerden dolayı girişimi hayata geçirdiklerini söyledi. 

 

İnci, birihtiyacvar.com isimli platformda sektördeki dört temel sorun olan iletişim, yüksek komisyon oranları, sahte ilanlar 

ve sağlanmayan hizmetlere çözüm ürettiklerini anlattı. 

 

 

KESİNTİSİZ İLETİŞİM

 

Bu alanlarda, rakiplerine kıyasla etkili çözümler sunarak kullanıcı memnuniyetini artırdıklarını dile getiren İnci, platform hakkında şu bilgileri verdi: 

 

“Tüm üyelerimizin bizimle kesintisiz iletişim kurabilmesi için gerek sesli gerekse yazılı tüm iletişim kanallarımızı aktif hale getirdik. Böylelikle hiçbir üyemiz, ‘Ben Bir İhtiyaç Var’a ulaşamadım’ diyemeyecek.

 

 Sektörde yüksek komisyon oranları ciddi bir yük oluşturuyordu. Genellikle yüzde 20’nin üzerinde olan bu oranlar, bizim sunduğumuz yüzde 8 ile yüzde 10 arasında değişen düşük komisyon oranları sayesinde çözüme kavuşturuldu.

 

 Ayrıca sektörümüzde karşılaşılan en büyük sorunlardan biri de sahte ilanların varlığı. Bu konuda önemli geri bildirimler alıyoruz. Sahte ilanlarla ilgili yeterli önlem alınmıyor.

 

 Sahte ilanların yaygın olduğu bir platform, zamanla itibar kaybına uğramaya mahkumdur. Biz, sahte ilanlar konusunda son derece titiz davranıyor, tüm ilanları manuel olarak inceleyip onaylıyoruz. 

 

Bizim için itibar, maddi kazancın önünde geliyor. Son olarak, karşılanmayan hizmetler sorununa da etkili bir çözüm getirdik. Rakiplerimiz bu konuda herhangi bir aksiyon almazken, aynı gün iptal edilen, habersiz iptal edilen ya da eksik tamamlanan hizmetlerin yaygınlaştığını gözlemledik. 

 

Bu duruma karşı, tüm hizmet sağlayıcılarımıza ceza puanı sistemi uyguluyoruz. 3 ceza puanını dolduran sağlayıcılar, platformumuzdan kalıcı olarak çıkarılıyor ve bir daha bizimle çalışma imkanı bulamıyor.”

 

 

TÜRKİYE’DEKİ TÜKETİCİLER

 

 

Türkiye genelindeki tüketicilere ve hizmet sağlayıcılara hitap ettiklerini anlatan İnci, “Sonuç olarak, hepimiz birer tüketici ve hizmet sağlayıcıyız. Bir İhtiyaç Var hizmet pazarında, herkesin yer almasını gönülden arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

DÜŞÜK KOMİSYON ORANI

 

Yapılan tekliflerden yüzde 8 ila yüzde 10 arasında değişen komisyon kesintisiyle gelir elde ettiklerini belirten İnci, hizmet sağlayıcılarına sundukları avantaj paketlerinin de bulunduğuna dikkat çekti. 

 

Söz konusu paketlerin aylık, 6 aylık ve yıllık olarak sunulduğunu söyleyen İnci, bu paketlerin satışları üzerinden gelir sağladıklarını kaydetti.

 

 

HİZMETİN ANA PAZARYERİ

 

 

Gelecek hedeflerine de değinen Onur İnci, öncelikle Türkiye pazarında rakiplerinin önüne geçmeyi hedeflediklerini; sonrasında kuruluş amaçlarından sapmadan, marka bilinirliklerini artırarak sektörde hizmetin ana pazaryeri olmayı planladıklarını söyledi.

 

 İnci, hedeflerinde yabancı pazarlara açılmanın olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Hedef Sahne XL

 

 

BTM ile sosyal medya aracılığıyla tanıştıklarını anlatan Onur İnci, bu sürecin girişimlerine oldukça olumlu bir ivme kazandırdığının altını çizdi. “Sunulan geniş imkanlar ve eğitimler, girişimimiz için büyük fayda sağladı” diyen İnci, diğer BTM üyeleriyle işbirliği fırsatları oluştuğunu da kaydetti. 

 

Sahne XL etkinliğiyle ilgili görüşlerini de paylaşan Onur İnci, şunları söyledi: “Sahne XL’nin hata kabul etmeyen bir deneyim olacağına inanıyoruz. 

 

Sakinliğini koruyabilen ve sunuma hâkim olan girişimcilerin bu süreçte başarılı 

olacağını düşünüyoruz.

 

Sahne XL için yürüttüğümüz çalışmalar titizlikle devam ediyor. Her aşamada mentor desteği alıyoruz ve almaya devam edeceğiz. 

18 girişimin çıktığı bu sahnede yer almayı hedefliyoruz.”