tatil-sepeti
tatil-sepeti

AVM’de stant açmak isteyene destek

Giriş: 15.09.2017 - 00:00
Güncelleme: 17.12.2024 - 22:35

Girişimciler için bir iş fikri bulup kendi mağazasını açmak en büyük hayallerden biri. Bunun için pek çok girişimde bulunup, yeni iş fikirleri üretiyorlar. Yeni bir iş kurmak için alışveriş merkezi (AVM) konseptini tercih ederseniz KOSGEB, AVM’de stant kurmak isteyenlere destek veriyor. Bunun için öncelikle iş projesi hazırlamanız ve proje ile başvuru yapmanız gerekiyor. Hızlı kurulabilen ve daha az masrafı olan stant için girişimciler genelde hızlı tüketim mallarını veya hediyelik eşyayı tercih ediyor. Standı açmadan önce bir araştırma yaparak; kozmetik ürünler, saat, pratik cep telefonu aksesuarları, kahve, poğaça, simit, bardakta mısır gibi ürünlerin satışının nasıl olduğunu belirleyebilirsiniz. Ayrıca bayilik veren şirketlerle görüşme yapıp bayilik alabilirsiniz. Bu iş fikirlerinin çoğu için onaylanmış KOSGEB iş planı örnekleri bölümünde, uygun bir AVM KOSGEB İş Planı Örneği bulabilirsiniz.

NASIL BAŞVURULUR?

Peki tüm bilgileri toplayıp iş fikrine karar verdikten sonra başvuru süreci nasıl olacak? AVM’de stant açmak isteyen girişimciler, devlet desteğinden yararlanarak iş kurabiliyor. Devlet desteği olarak KOSGEB tarafından verilen hibe ve faizsiz kredilerden yararlanmak için girişimcilerin yerine getirmeleri gereken şartlar bulunuyor.

Öncelikle KOSGEB’ten hibe alabilmek için iş planının iyi olması ve yenilikçi bir iş fikri ile hazırlanmış olması isteniyor.

İş planı hazırlamayı ve hibe başvurularında istenilen iş planı hazırlamasında yararlanılacak bilgilerin öğretildiği uygulamalı girişimcilik kursuna katılmak zorunlu tutuluyor.

NELER GEREKİYOR?

İş kuracak olan girişimcilere yeni girişimci destek programı kapsamında verilecek olan hibe ve faizsiz kredi almaya hak kazanabilmek için şu 5 maddeyi yerine getirmek gerekiyor:

  • Uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmak ve sertifika almış olmak
  • KOSGEB boş iş planı örneği üzerinden iş planı hazırlamak
  • Ön onay alarak işletmeyi kurmak
  • KOSGEB uzmanlarınca yapılan mülakatta iş projesi sunarak uzmanlara iş projesini kabul ettirmek
  • Kurula sunum yaptıktan sonra kurulun kurul kararı ile hibe krediye hak kazanmak. KOSGEB’in 50 bin lira hibe, 100 bin TL faizsiz kredi desteğinden yararlanarak işletme kuruluş giderlerini bu hibeler sile karşılayabilirsiniz.