Cuma, 22 Kasım, 2024
HAMİT KARDAŞ
İstanbul Ticaret Üniversitesi, 22 yıllık akademik deneyimini, lisansüstü bölümlerle de öğrencilerine aktarmaya devam ediyor. Özellikle Türkiye’de ilk ve tek olan Dış Ticaret Enstitüsü ve yine Türkiye’de bir ilk olan Finans Enstitüsü, fark oluşturan eğitimleriyle dış ticaret uzmanı ve yönetici adaylarının en çok tercih ettiği enstitüler arasında yer alıyor. Her iki enstitü de sektörel bazda uygulamalar ve araştırmalarıyla dikkat çekiyor. Enstitü, bünyesinde altı programla eğitim-öğretim veriyor. Ayrıca uzaktan eğitimle uluslararası ticaret alanında tezsiz yüksek lisans imkanı da var.
TEZLİ VE TEZSİZ SEÇENEKLER
Dış Ticaret Enstitüsü’nde; Uluslararası Ticaret-Türkçe, Uluslararası Ticaret-İngilizce, Küresel Pazarlama ve Marka Yönetimi ile Uluslararası Ticaret ve Avrupa Birliği Hukuku yüksek lisans programları bulunuyor. Programlara katılmak isteyenler tezli veya tezsiz seçeneklerinden istediklerini tercih edebiliyor. Enstitü, uluslararası ticaret alanında akademisyen yetiştirmeye yönelik Uluslararası Ticaret ve Avrupa Birliği Hukuku ile Uluslararası Ticaret doktora programlarını da yürütüyor.
ULUSLARARASI TİCARET VE AB HUKUKU
Uluslararası Ticaret ve Avrupa Birliği Hukuku Yüksek Lisans Programı, genel hukuk nosyonunu uluslararası ticaret ve Avrupa Birliği hukukuna ilişkin konulara uyarlayabilecek donanım kazandırmaya yönelik bir program. Programla öğrencilerin, küreselleşen hukuktaki gelişmeleri takip edebilecek düzeyde bilgi sahibi olması hedefleniyor. Katılımcı öğrencilere akademik kariyer yanında hakim, avukat veya hukuk danışmanı olarak uygulamaya aktarabilecek bilgi ve becerilere sahip olarak; Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Avrupa Adalet Divanı içtihadını takip edebilecek ve gerektiğinde danışmanlık hizmeti verebilecek bir birikim kazandırılıyor.
SEKTÖREL İŞBİRLİKLERİ
Dış Ticaret Enstitüsü; eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanı sıra dış ticaretle ilgili ülke ve sektör araştırmaları yapma, dış ticaretin iktisadi, ticari, teknik, sosyo-kültürel, siyasal ve hukuki yönlerini inceleme ve bu hususlarda rapor üretme hedefine yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor. Enstitü, ayrıca dış ticarete ilişkin verileri ve bilgileri değerlendirmek üzere Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) ve Türk Eximbank gibi kuruluşlar ile Rektörlük nezdinde yapılan protokoller yoluyla sektörel işbirliklerine aktif olarak katılıyor.
PİYASAYA YÖNELİK EĞİTİM
Üniversitenin lisansüstü çalışmaları yürüttüğü beş enstitüden biri olan Finans Enstitüsü’nde teori ve pratik eğitim bir arada sunuluyor. Enstitüde farklı yüksek lisans ve doktora eğitimleriyle doğrudan finansal piyasalara yönelik programlar uygulanıyor. Üniversite bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkiye’nin ilk finans enstitüsünde; bankacılık, sigortacılık, sermaye piyasası, finans ana bilim dallarında teori ve uygulamayı birleştiren bir eğitim sistemi uygulanıyor. Enstitü, ulusal ve uluslararası finansal piyasaları entegre eden bir yaklaşımla ulusal, bölgesel ve küresel danışmanlık hizmetleri sunan, araştırma ve projeler üreten, kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapan ve dolayısıyla Türkiye ekonomisine ve finans kesimine katkı sağlayan bir kurum olarak tasarlandı.
CFA SERTİFİKALI
Finans Enstitüsü programlarından Uluslararası Finans Yüksek Lisans Programı, dünya genelinde finans piyasası çalışanlarına yönelik en prestijli sertifikasyonlarından olan Chartered Financial Analyst (CFA) programına kabul edildi. Portföy yöneticileri, finansal danışmanlar ve finansal analistler başta olmak üzere tüm finans dünyası çalışanları için en prestijli sertifikasyonlardan biri olan CFA sertifikasına bugüne kadar dünya genelinde 150 ülkeden 200 bin kişi sahip oldu.
12 ÜNİVERSİTEDEN BİRİ
Dünyada 600 üniversite ile ortaklığı olan kuruma, Türkiye’den İstanbul Ticaret Üniversitesi ile beraber sadece 12 üniversite programa alındı. Dünya genelinde 60 düzenleyici otorite tarafından kabul edilen bu sertifika, Türkiye’de sermaye piyasalarını düzenleyen Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK) tarafından da kabul ediliyor. Ayrıca programa katılım sayesinde her yıl belirli sayıda öğrenciye CFA sınavları için burs hakkı da veriliyor.
BANKACILIK VE BISTLAB
Finans Enstitüsü; eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini, VakıfBank ile ortak gerçekleştirilen Bankacılık Uygulama Şubesi ve Borsa İstanbul tarafından desteklenerek kurulan Borsa İstanbul Laboratuvarı (BISTLAB) ile sürdürüyor. BISTLAB Türkiye’de ilk, Bankacılık Uygulama Şubesi ise tek olma özelliğini taşıyor. Türkiye’de bir benzeri daha bulunmayan Finans Enstitüsü, bankalar başta olmak üzere finans sektöründe faaliyet gösteren kamu ve özel sektör kuruluşları, SPK ve BDDK gibi özerk otoriteler, meslek kuruluşları ve üniversiteler ile oluşturulan işbirlikleri çerçevesinde eğitim-öğretim, araştırma ve uygulama örnekleri ve modelleri ile lisansüstü diploma programları sunuyor.
BURS VE İNDİRİM İMKANLARI
Finans Enstitüsü ve Dış Ticaret Enstitüsü, burs ve indirim yoluyla öğrencilere destek vermek için çeşitli kurum ve kuruluşlarla anlaşmalar da yapıyor. Ticaret odaları, ticaret borsaları, çeşitli dernekler, bankalar, meslek kuruluşları ile yapılan bu protokollere yenileri de ekleniyor.
Lisansüstü programlara kayıt olmak ve ayrıntılı bilgi almak için: lisansustuaday.ticaret.edu.tr
28 Ağustos 2023 Pazartesi
21 Kasım 2024 Perşembe
21 Kasım 2024 Perşembe
21 Kasım 2024 Perşembe
19 Kasım 2024 Salı
18 Kasım 2024 Pazartesi