Teknolojiyle insanlar yakınlaştı, insanlık uzaklaştı

‘İnsanı Aramak’ konferansında konuşan araştırmacı-yazar Mehmet Fatih Çıtlak, “Modern dünyada iletişim olanaklarının artmasına rağmen bireyler birbirinden uzaklaşıyor ve manevi kopuşlar yaşanıyor. Anlayışsızlık, hastalık ve savaşlar azalmıyor” dedi.

Giriş: 05.12.2024 - 09:24
Güncelleme: 17.12.2024 - 22:35

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Yerleşkesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘İnsanı Aramak’ konferansında konuşan araştırmacı-yazar Mehmet Fatih Çıtlak, insanın anlamını, manevi boyutlarını ve yaratılış gayesini ele aldı. Moderatörlüğünü Finans Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Gencay Karakaya’nın yaptığı panele, Mütevelli Heyet Başkan Vekili Yusuf Cevahir, Rektör Prof. Dr. Necip Şimşek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hanifi Parlar ve Prof. Dr. Berk Ayvaz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

 

POTANSİYELİNİZİ KEŞFEDİN

Konferansı dinleyen öğrencilere seslenen Fatih Çıtlak, bilgi ve hikmetin insan olma yolundaki önemine değinerek, “İlim öğrenmek için çaba sarf eden talebelerin ayaklarına melekler kanat serer. Sizler sadece akademik bilgi değil, insana dair hakikati de öğrenmeye çalışmalısınız” dedi. Çıtlak, öğrencilere kendi potansiyellerini keşfetmelerinin önemine dikkat çekti.

 

BİLMİYORUM DİYEMEYEN CAHİLDİR 

Konuşmasında öğrenmenin sonunun olmadığını vurgulayan Çıtlak, hangi konumda ve hangi unvana sahip olursa olsun, bilmediğini bilmeyen, bilmediği konuda bilmiyorum diyemeyen insanın cahil olarak adlandırıldığını hatırlattı. Çıtlak, “Alim, bilen kişi değildir. Bilmek isteyen, öğrenme isteği devam eden kişidir. Cahil de bilmediğini öğrenme isteğine sahip olmayan kişidir” dedi. Çıtlak, insanın kendini keşfetmesinin yolunun da benlik davası gütmemekten geçtiğini dile getirdi. 

 

İNSAN İNSANDAN UZAKLAŞTI

Modern dünyada iletişim olanaklarının artmasına rağmen bireylerin birbirinden uzaklaştığını ve manevi kopuşların yaşandığını vurgulayan Çıtlak, “Bugün her türlü teknolojik gelişmeye rağmen anlayışsızlık, hastalık ve savaşlar azalmıyor” dedi.