tatil-sepeti

HABER: FEDAİ YILDIRIM

Yüzyıllık Markalar Haritası için tıklayın.

Yerli ve yabancı turistler için mobil rehber niteliği taşıması amacıyla tarihi markaların dijital ortamda bir araya getirildiği‘Yüzyıllık Markalar Dijital Platformu’ projesihayata geçti.

Projenin lansmanıİstanbul Ticaret Odası (İTO) Genel Sekreteri Ömer Bal,İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın, Yüzyıllık Markalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı A. Barış Cemiloğlu,İstanbul Valiliği, İstanbul Kalkınma Ajansı, İstanbul Rehberler Odası, Tarih Vakfı ve Türkiye’ninyüzyıllık markalarının üst düzey temsilcilerinin katıldığı toplantıyla gerçekleştirildi.

BAŞVURU KAYNAĞI OLACAK

Yüzyıllık Markalar Derneği ile İTO işbirliğinde veİstanbul Kalkınma Ajansı’nın da desteğiyle tamamlanan platform, araştırmacı ve akademisyenler için başvuru kaynağı olacak. Bu amaç doğrultusunda yeni bir arşiv oluşturuldu. Tarihi markaları dijital ortamda bir araya getiren bu arşiv, aynı zamanda yerli ve yabancı turistler için de mobil rehber niteliği taşıyor.

HARİTADA GÖSTERİLİYOR

Platform,Türkiye genelinde tarihi markaların tanıtılmasını vekaybolmaya yüz tutan değerlerin gündeme getirilmesini hedefliyor. Platformu ziyaret edenleri ayrıca, İstanbul’un sembolü olan tarihi mekanlar, şehir haritası üzerinde konumlandırılmış hali ile Yüzyıllık Markalar Derneği’ne üye markaların tarihçeleri karşılıyor.

Mobil rehber özelliği taşıyan uygulama, akıllı telefonlara da yüklenebiliyor. Markaların sunduğu hizmet ve deneyimler, bu şehir haritası üzerinde gösterilerek kullanıcılara sunuluyor.Web sitesinin yanı sıra geliştirilen mobil uygulama ile ziyaretçiler bilgi ve markaların da içinde bulunduğu rota önerileri ile güncel bir rehbere ulaşabiliyor.

İKİ DİLDE TANITIM

İki dilde hazırlanan bu basılı broşürün dağıtımı derneğin iş ortakları tarafından yapılacak. Tüm bu çalışmalarla birlikte proje kapsamında marka hikayelerinin anlatıldığı bir de kitap hazırlandı.‘Yüzyıllık Hikayeler’isimlikitap, Tarih Vakfı’nın araştırmalarının sonucu olarak ortaya çıktı.

İSTANBUL'U TANITACAK

Yüzyıllık Markalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı A. Barış Cemiloğlu, platformun çıkış noktasının İstanbul ve Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlamak ve tarihi markalarıgeniş hedef kitleleriyle buluşturmak olduğunu söyledi.

Cemiloğlu, “Günümüzde yerli ve yabancı turistler seyahate çıkmadan önce, ziyaret edecekleri şehirlerin hikayelerini öğrenmek ve köklerini keşfedebilmek içintarih, kültür, mekan, gelenek, marka ve benzeri tüm konuları öncelikle dijital platformlardan araştırıyorlar.Doğru kurgulanmış dijital platformlar ise bu araştırma sürecinde köprü görevi görerek kişilerin ziyaretçiye dönüşmesine vesile olarak dijital ve interaktif pazarlamanın önemini ve gerekliliğini ortaya koyuyor. İşte Yüzyıllık Markalar Dijital Platformu’nu da tam da bu amaçlara hizmet etmek üzere hayata geçirdik” dedi.

yuzyillikhikayeler.comADRESİNİ ZİYARET EDİN

Barış Cemiloğlu, platformu 3 temel stratejiden yola çıkarak geliştirdiklerini söyledi. Bu stratejileri ‘Tarih, kültür, arşiv, bilgi ve içerik kavramlarını tek bir platform altında buluşturmak’, ‘Tüm bu içeriğin yerli-yabancı turistlerin ve herkesin hizmetine sunmak’ ve ‘Projenin sürdürülebilirliği’ olarak açıklayan Cemiloğlu, hazırlanan içeriği dijital arşiv programı üzerinden herkesle buluşturduklarını, www.yuzyillikhikayeler.com web sitesi üzerinden de ziyaretçilere sunduklarını aktardı.

ANADOLU DA ARAŞTIRILACAK

Projenin sürdürülebilirliğinin sağlanması içinişbirlikleri geliştirmeye devam edeceklerine işaret eden Barış Cemiloğlu, şunları kaydetti:

“Gerek dijital mecralar yolu ile gerekse yeni projeler geliştirerek bu projenin gelişmesini ve yayılmasını sağlayacağız. Tarihi markaları tanıtmaya, anlatmaya ve aramıza dahil etmeye devam edeceğiz. Bundan sonraki dönemde özellikle araştırma çalışmasının Anadolu’nun tüm bölgelerine yayılması için projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Böylece Türkiye genelinde tarihi markalarımızı, kaybolmaya yüz tutan değerlerimizi tekrar gündeme getireceğiz.”

28 Ağustos 2015 Cuma

Etiketler : Sektörel