Yılın kadın girişimcisi seçildi

Giriş: 01.12.2020 - 00:00
Güncelleme: 17.12.2024 - 22:35

HABER: TUĞÇE ÖZKUŞ

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), Türkiye’de sayıları az olan kadın girişimcileri de teşvik etmeye yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor. Her seviyedeki kadın girişimine göre programları bulunan BTM, girişimcileri ücretsiz destekliyor. BTM’nin girişimcileri de aldıkları yatırımlar ve kazandıkları başarılarla adından sıkça söz ettiriyor. Geçtiğimiz dönem küreseli hedefleyen startuplara yönelik bir BTM programı olan Winglobal’de yer alan Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Aslı Zuluğ da bu girişimcilerden biri. Zuluğ, Uluslararası Kadın Girişimcileri Destekleme Fonu (IWEC) tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Kadın Girişimciler Yarışması’nda, ‘Yılın Kadın Girişimcisi’ ödülüne lâyık görüldü.

İTO ADAY GÖSTERDİ

Barcelona ve Manhattan Ticaret Odaları tarafından 2006 yılında küresel ölçekte kadın girişimcilere katkıda bulunmak amacıyla kurulan, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenen IWEC, uluslararası pazarda faaliyet gösteren veya göstermek isteyen kadın girişimcileri bir araya getirdi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından Türkiye adına aday gösterilen Dr. Zuluğ, Avustralya’dan Güney Amerika’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyayı kapsayan kadın girişimciler arasından sağlıklı beslenme ve fonksiyonel gıda alanındaki girişimi ‘PACHA’ ile ödül kazandı.

PACHA NASIL DOĞDU?

Akademide gıda güvenliğiyle ilgili çalışmalar yapan Aslı Zuluğ, vücutta yaşanılan kırıklar sebebiyle kelle paça çorbası içmek zorunda kalan birkaç dostunun, “En temiz paça çorbasını nereden bulabiliriz?”,“Kilo almak da istemiyoruz; çünkü çok yağlı…” gibi dönüşlerinden sonra ‘PACHA’ projesi üzerinde çalışmaya başladı. Nasıl daha farklı ve sağlıklı ürünler geliştirebileceği üzerine çalışan Zuluğ, ilham aldığı paça çorbasının, yüksek kolajen ve protein özelliklerini bir araya getirerek ‘PACHA’ projesini ortaya çıkardı.

4 AY RAF ÖMRÜ

Yaptığı çalışmada yağ ve koku özelliklerini kullanmayan Zuluğ, ürünü kişilerin araçlarının torpido gözünde ya da çantalarında bulundurabilecekleri bir forma getirerek, 4 ay gibi uzun bir raf ömrüyle taçlandırdı.

DEFORME OLAN KASLARI DESTEKLİYOR

Aslı Zuluğ tarafın-dan geliştirilen PACHA, aktif bir şekilde yapılan spordan sonra deformasyona uğrayan kasların kolajen ve proteinle desteklenmesini sağlıyor. PACHA, kasları destekleyip gücü de sabit tutuyor. Cilde de oldukça faydalı olan PACHA, kolajen ve proteini sıkıştırılmış olarak tüketicilere sunuyor.