tatil-sepeti

HAMİT KARDAŞ

İstanbul Ticaret Üniversitesi, 2020-2021 öğretim dönemi için tüm hazırlıklarını tamamladı. Kayıtların tamamlandığı ilk 6 hafta tamamen online eğitim verilecek. Sonraki dönemde ise koronavirüs salgınının durumuna göre online eğitime devam edilecek veya hibrit eğitim verilecek. Konferanslar ve kültürel faaliyetler de bu süreçte online olacak.

KONTENJANLAR DOLDU

Üniversite bu yıl yüzde 95.5 doluluk oranıyla vakıf üniversitelerinin ortalamasının 10 puan üzerine çıkarken, giriş puanlarını da bazı bölümlerde 100 puanın üzerinde arttırdı. Üniversiteye ilgi, kayıtlarda da devam etti ve kazanan öğrencilerin tamamına yakını kaydını yaptırdı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde lisansüstü eğitimlere de bu yıl yoğun ilgi gösteriliyor. Pandemi sürecinde ALES’in geç yapılması sebebiyle gelen talepler üzerine başvurular 30 Eylül 2020 tarihine kadar uzatıldı. Lisansüstü bölümlerin büyük kısmında ise ilk mülakatların sonucunda kontenjanlar doldu.

DERSLER NASIL İŞLENECEK

Örgün öğretimin sonlandırıldığı tarihten itibaren online eğitim altyapısını güçlendiren İstanbul Ticaret Üniversitesi, yeni yatırımlar yaptı. Online senkron eğitim sistemi kurmayı başardı ve işletmeye başladı. Üniversite, aylarca sürebilecek bir çalışma gerektiren altyapı ve hazırlık faaliyetlerini öğretim üyeleri ve idari personelinin yoğun çabasıyla bir haftada tamamlayarak uygulamaya geçirdi. Dersler, bahar döneminde sorunsuz bir şekilde ve yüzde 100 başarıyla tamamlandı.

150 ONLINE ETKİNLİK

Yeni dönemde de online senkron eğitimlerinde dünyanın önde gelen uzaktan eğitim sistemleri arasında yer alan Blackboard Collaborate ve Open LMS sistemleri kullanılacak. Sistemler, üniversitenin altyapısı ile uyumlu hale getirildi.

Yeni yılın ilk haftasında dersler 6 hafta boyunca online verilecek.

Sonraki dönemde ise pandeminin seyrine göre ya online eğitime devam edilecek ya da bazı derslerin yüz yüze verildiği hibrit bir sisteme geçilecek. Ancak bu durumda da devam şartı aranmayacak. Yüz yüze verilen dersler duruma göre Blackboard sistemi üzerinden canlı yayınlanacak veya derslerin videosu sisteme eklenerek öğrencilerin istifadesine sunulacak.Geçtiğimiz dönem online eğitim kararı verilmesi üzerine kültürel faaliyetlerini ve konferanslarını da dijital ortama taşıyan İstanbul Ticaret Üniversitesi, youtube kanalı üzerinden 150’ye yakın online etkinlik gerçekleştirdi.

Akademiye yeni isimler

Dış Ticaret Enstitüsü Uluslararası Ticaret doktora programında 5 öğrenci daha tezlerini başarıyla savunarak doktor unvanı almaya hak kazandı. Böylece bugüne kadar bu programı bitirerek doktor unvanını kazananların sayısı 13’e ulaştı.

Uluslararası Ticaret Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kahraman Arslan; Cüneyt Yetkin, Tuğçenur Ekinci Furtana, Safiye Çöp, Ömer Murat ve Osman Bozkurt adlı öğrencilerin jüri üyelerinin huzurunda sundukları tezlerinin başarılı bulunarak oy birliği ile kabul edildiğini açıkladı. Doç. Dr. Arslan, Uluslararası Ticaret alanında doktor unvanı almaya hak kazanan öğrencileri tebrik etti.

Oyun değiştiren güç: Yapay zeka

İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. N. Öykü İyigün ve İbn Haldun Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa K. Yılmaz’ın editörlüğünü yaptığı ‘Oyun Değiştiren Güç: Yapay Zekâ’ kitabı Beta Yayınevi tarafından basıldı.

Kitap, alanında uzman farklı disiplinlerden bilim insanlarının kaleme aldığı, iş dünyasından yapay zeka temelli örnekleri sektörler ve fonksiyonlar (bankacılık, sağlık, otomotiv, perakende, reklam, lojistik, ticaret, hukuk, vb.) kapsamında Türkiye özelinde inceleyen ilk bilimsel kitap olması açısından da önem taşıyor.

20 bölümden oluşan kitaba birçok bilim insanı ve sektör profesyoneli katkı sağlarken, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden 6 öğretim üyesinin de bölümü yer alıyor.

Kitaba, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Görener, Prof. Dr. Figen Yıldırım, Prof. Dr. Gülay Öztürk, Prof. Dr. Cihad Demirli, Doç. Dr. Gözde Öymen ve Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Bayazıt çalışmalarıyla katkıda bulundu.

Sadece diploma vermiyor

İstanbul Ticaret Üniversitesi, öğrencilerine sadece uluslararası geçerliliği olan bir diploma değil, iş hayatının network imkanlarıyla ve akademik yönlü tecrübenin buluştuğu eğitim ortamlarında standartları yüksek bir gelecek vaat ediyor.

Üniversitede Teknoloji Transfer Ofisi’nin yanısıra 13 uygulama merkezinde çok sayıda proje yürütülüyor. Üniversite, gelen tüm projeleri değerlendiriyor ve destekliyor ya da danışmanlık vererek bazı kurumlardan destek alabilecek seviyeye getiriyor.

TİCARET bünyesinde Türkiye genelinde ses getiren önemli projeler de var. Trafikte Küçük Hata Yoktur projesiyle ülke genelinde ilk ve ortaokul seviyesindeki öğrencilere trafik eğitimi veriliyor. Bilinçliyiz.Biz projesiyle gençlerin teknoloji bağımlılığına maruz kalmamaları için çalışmalar yürütülüyor.

Bunların yanısıra halka da açık olarak düzenlenen Kültür Sanat Buluşmaları, Bilim ve Toplum Buluşmaları, Teknoloji Çalıştayları gibi büyük organizasyonları var. Öğrenciler, bu yıl da üniversitede klasik bir eğitim kurumundan fazlasını bulacak.

Roket takımı Teknofest’te Türkiye ikincisi oldu

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği öğrencilerinin kurduğu Anadolu Roket Takımı, Teknofest Roket Yarışması’nda alçak irtifa kategorisinde Türkiye ikincisi oldu.

Anadolu Roket Takımı üyeleri, ilk defa yarışmaya giren roketlerinin tüm parçalarını kendileri tasarladı ve üretim aşamasında da makina imalatının başında durdu. Takıma ayrıca Tasarım Alanında Özel Ödül de verildi.

LİSANS ÖĞRENCİLERİ

Anadolu Roket Takımı, Takım Kaptanı Ali Koç önderliğinde Melike Demirci, Ahmet Can Fırat, İrfan Özakış, Can Ceylandağ, Kutay Güvenç, Mustafa Nazmi Özdemir, Taylan Caner Alaş ve Oğuzcan Tezel’den oluşuyor. 9 üyeden 8’i Mekatronik Mühendisliği bölümünde lisans öğrencisi. Takımın danışmanlığını ise Dr. M. Alper Özpınar yürütüyor.

Öğrenciler, GökŞahi roketi ile Ön Tasarım Raporu elemesinde kendi kategorisinde 176 takımı geride bırakarak birinciliği yakalamıştı.

29 Eylül 2020 Salı

Etiketler : Üniversitemiz