tatil-sepeti

HAMİT KARDAŞ

İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul’un en güzel semtlerinden Sütlüce ve Küçükyalı’daki tüm sosyal ihtiyaçları karşılayan kampüsleriyle yeni öğretim yılında üniversite adaylarını bekliyor. Adaylar, tercih dönemi boyunca kampüsleri ziyaret ederek akademisyenlerden bilgi alabilecekler. Global bir üniversite olma yolunda ilerleyen İstanbul Ticaret Üniversitesi, imzaladığı işbirliği anlaşmaları çerçevesinde hayat bulan Erasmus’la, öğrencilerinin ve akademisyenlerin uluslararası tecrübe kazanmalarına imkân sunuyor.

SADECE DİPLOMA DEĞİL

Akademik bilgi, birikim ve tecrübenin yanı sıra İstanbul Ticaret Odası’nın kurumsal desteğini de alarak büyüyen üniversite, öğrencilerine sadece uluslararası geçerliliği olan bir diploma değil, aynı zamanda şehrin içindeki kampüs hayatıyla, iş dünyasının network imkânlarıyla ve akademik yönlü tecrübenin buluştuğu eğitim ortamlarında standartları yüksek bir gelecek vaat ediyor.

14 AĞUSTOS’A KADAR

Tercih döneminde hem Sütlüce hem de Küçükyalı kampüslerinde tanıtım günleri düzenleyen İstanbul Ticaret Üniversitesi, uzman idari kadrosu ve akademisyenleri ile birlikte üniversite adaylarını ağırlıyor. 27 Temmuz’da başlayan İstanbul Ticaret Üniversitesi Tanıtım Günleri, 14 Ağustos’a kadar devam edecek. Tanıtım günleri için kampüslerde koronavirüse karşı tüm tedbirler alındı. Üniversite adaylarının uzmanlar ve akademisyenlerle yapacakları görüşmelerde, önlemler sıkı bir şekilde uygulanıyor. Adaylar, üniversitenin tercih danışmanları ve akademisyenleri ile online olarak da görüşebiliyor.

KATILIM BANKALARI CAZİBE MERKEZİ OLDU

Covid-19 pandemisini hazırladıkları raporlarla farklı yönlerden değerlendiren İstanbul Ticaret Üniversitesi akademisyenleri, bu kez salgının katılım bankaları üzerindeki etkilerine odaklandı. İslam Ekonomisi ve Ekonomik Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Necdet Şensoy, Doç. Dr. Osman Bayraktar ve Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Arslan tarafından hazırlanan raporda, katılım bankalarının salgın sürecindeki ekonomik duraksamadan nasıl etkilendiği, Türkiye Katılım Bankaları Birliği’nden alınan görüşlerle ortaya konuluyor. Raporda, 2018 yılı itibarıyla İslami finansal varlıkların küresel hacminin 2.5 trilyon dolar olduğu, katılım bankalarının Türkiye’de bankacılık sektöründeki payının ise yüzde 6 olduğu belirtiliyor.

Katılım bankalarının güçlü ve zayıf yönlerine de yer verilen raporda, “Katılım bankaları krizden çıkışta konvansiyonel bankalar kadar çok sayıda araca sahip değil; çünkü doğrudan nakit ve likidite enjekte edemiyorlar” bilgisi veriliyor.

FIRSATA DÖNÜŞEBİLİR

Rapora göre, konvansiyonel bankaların gerisinde olan katılım bankaları, dağıtım kanallarını genişletmek ve müşteri sayısını artırmak için pandemi sürecini bir fırsat olarak değerlendirebilir. Katılım bankalarında vadesiz mevduat oranının yüksek olması ve düşük faiz ortamı, fonlama yapmada avantaj oluşturabilir.

KAYNAK GİRİŞİ ARTACAK

Raporun yazım sürecinde görüşleri alınan katılım bankaları yöneticilerine göre, pandemi dönemi kaynak girişini etkilemedi. Hatta spekülatif işlemlerden kaçan müşteriler için katılım bankaları bir cazibe merkezi oldu. Dolayısıyla kaynak girişinin daha da artması bekleniyor. Kaynak yapısı içinde cari hesap ve kıymetli madenler oranının da artacağı öngörülüyor.

ÖĞRENCİLERİ BEKLEYEN FIRSATLAR

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde İnsan ve Toplum Bilimleri, İşletme, Hukuk, İletişim, Mühendislik ile Mimarlık ve Tasarım fakülteleri eğitim veriyor. Lisansüstü eğitim için ise Dış Ticaret, Finans, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüleri bulunuyor. Yerli ve yabancı hocalardan oluşan uzman eğitim kadrosu ile İngilizce Hazırlık Okulu da uluslararası standartlarda eğitim sunuyor. Sütlüce ve Küçükyalı’da konumlanan yerleşkelerde bilimsel ve teknolojik gelişmelere paralel eğitimin yanı sıra kültür ve sanat faaliyetleri ile küresel ölçekte araştırma yapabilme imkanı da mevcut. Üniversitede İngilizce eğitim verilen bölüm sayısı da sürekli artıyor. Tamamı İngilizce gerçekleşen beş bölümün yanı sıra 17 bölümde yüzde 30 İngilizce öğretim veriliyor.

ONLİNE EĞİTİMDE GÜÇLÜ ALTYAPI

Koronavirüs pandemisi sürecinde uzaktan öğretim altyapısını güçlendiren İstanbul Ticaret Üniversitesi, tüm dersleri uzaktan senkron şekilde verebilecek bir sisteme sahip. Pandemi döneminde tüm kültürel etkinliklerini de dijital ortama taşıyan üniversitede, Nisan-Temmuz 2020 döneminde yerli ve yabancı akademisyen, yazar, uzman ve iş adamlarının katılımıyla genel katılıma açık 150’nin üzerinde online webinar gerçekleştirildi.

11 Ağustos 2020 Salı

Etiketler : Üniversitemiz