Pazartesi, 25 Kasım, 2024
İletişim teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişim, medya sektörünü dönüştürüyor. ‘Yeni medya’ olarak tanımlanan iletişim araçları, sektör içindeki hakimiyetini giderek artırıyor. İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi, sektörde yaşanan baş döndürücü gelişime ayak uydurabilmeleri için öğrencilerini daha birinci sınıftan itibaren uygulamalı öğretim modeliyle yetiştiriyor.
Bu model sayesinde öğrenci mezun olduğunda sektörde çalışacağı alanında zorluk yaşamıyor.
ATÖLYE VE STÜDYOLAR
İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin televizyon, radyo ve fotoğraf stüdyoları, medya, halkla ilişkiler, reklamcılık ve canlandırma atölyelerinin yanı sıra MAC laboratuvarı da öğrencilerin kullanımı için her an açık tutuluyor. Öğrenciler atölye ve stüdyolarda sık sık sektör profesyonelleriyle bir araya geliyor ve bu sayede sektördeki gelişmelerden haberdar oluyor. Bu buluşmalar sayesinde öğrenciler sektörle bağlarını daha okurken oluşturuyor, okurken staj yapma, mezun olunca iş bulma güçlüğü yaşamıyor. İstanbul Ticaret Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri, Görsel İletişim Tasarımı ile Halkla İlişkiler ve Reklamcılık olmak üzere üç bölümle sektörün yeni profesyonellerini yetiştiriyor.
MEDYA VE İLETİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ
Geleneksel iletişim araçlarının yanı sıra yeni medyanın medya sektörü içerisindeki hâkimiyetini her geçen gün etkinleştirmesi, sektörün nitelikli elemana olan ihtiyacını artırıyor. Bir web sitesine girerek, bir haberi yazılı olarak okumanın yanı sıra videosunu izlemek de mümkün oluyor. Daha 10 yıl öncesine kadar adından söz bile edilmeyen sosyal medya, çok önemli bir iletişim aracına dönüşmüş durumda. İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü, medya sektöründe yaşanan gelişmeler ışığında; hem geleneksel medyanın ihtiyaçlarını hem de yeni enformasyon ve iletişim teknolojilerinin yarattığı gereksinimleri karşılamak amacıyla sektörde görev alabilecek donanımlı bireyler yetiştiriyor. Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü’nün müfredatı, ülkemizde de hızla yankı bulan dünyadaki gelişmeler takip edilerek hazırlanıyor. Bu bağlamda müfredat gerektiğinde yenileniyor. Bölümde okuyan öğrenciler, bilişim uygulamaları, yeni medya ve iletişim teknolojileri, fotoğrafçılık, radyo ve televizyon haberciliği, gazete ve dergi yayıncılığı, multimedya tasarımı ve temel gazetecilik gibi dersleri; konusunda uzman akademisyenlerden uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buluyor. Bölümde uygulamalı öğretim için kurulu bulunan TİF TV, TİF Radyo ve Medya Atölyesi aracılığıyla öğrenciler, meslek hayatlarına henüz okurken hazır hale geliyor. Dolayısıyla da sektörün ihtiyaç duyduğu tüm niteliklerle donanmış olarak mezun oluyorlar.
HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ
İstanbul Ticaret Odası’nın bir kuruluşu olarak; meslek komiteleriyle işbirliği içinde öğretim programlarını ve müfredatını şekillendiren İstanbul Ticaret Üniversitesi, ilk kez 2016-2017 öğretim yılında öğrenci alan Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nü açtı. Sektörden gelen talepler doğrultusunda açılan bölümde, öğretim için güçlü bir altyapı ve güçlü bir akademik kadro oluşturuldu.
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Lisans Programı’nın ana amacı; gelişen iletişim teknolojileri bağlamında, halkla ilişkiler ve reklam sektörünün nitelikli eleman açığının karşılanması olarak özetleniyor. Reklam, medya planlama, reklam araştırmaları, yaratıcı yazarlık, reklam yönetimi, marka, tüketici davranışları, dijital reklamcılık gibi alanlarda eğitim verilen bölümde; uluslararası standartlara uygun, nitelikli bilgi ve donanıma sahip halkla ilişkiler uzmanları ve reklamcıların yetiştirilmesi hedefleniyor. Tüm lisans programlarında olduğu gibi İstanbul Ticaret Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nde de uygulamalı eğitime özel önem veriliyor. Bu amaçla bölüm bünyesinde kurulan Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Atölyesi, kuramsal bilgilerin uygulamaya dönük çalışmalarla desteklenerek, eğitimin zenginleştirilmesini sağlıyor. Atölye sayesinde öğrenciler, sektör profesyonelleriyle de bir araya geliyor. Sektörden katılan halkla ilişkiler, reklam, pazarlama ve marka uzmanları tarafından verilen seminer ve workshop gibi faaliyetlerle, öğrenciler profesyonel iş yaşantısının ihtiyaçlarına uygun projeleri üretmeyi öğrenebiliyor. Öğrenciler, sektöre yönelik proje üretme konusunda da teşvik ediliyor.
GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ
Görselliğin yeni teknolojilerle insanların hayatında iyice yer etmesi nedeniyle giderek yükselen bir meslek dalı da görsel iletişim tasarımcılığı oldu. Reklamcılıktan sinemaya, görsel iletişimin olduğu her alanda görsel iletişim tasarımcılarına ihtiyaç duyuluyor. İstanbul Ticaret Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, pratik çözümler üretebilen iletişimciler yetiştirmeyi amaçlıyor.
İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin kuruluşundan itibaren başarılı öğrenciler yetiştiren Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, geçmişinden aldığı deneyimle güncel teknolojiyi takip ederek devamlı yenileniyor. Bölüm, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda hareket ediyor ve ağırlıklı olarak sinema alanına odaklanıyor.
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, tecrübeli ve deneyimli kadrosuyla sinema alanında kapsamlı ve çok yönlü uzmanlaşma eğitimleri verdiği gibi animasyon, dijital fotoğraf, grafik ve tasarım alanlarında da eğitimler vererek, öğrencilerinin film yapımı yeteneklerine yeni boyutlar kazandırıyor. Çok yönlü yetişen öğrencilere, farklı tasarım alanlarına geçiş imkânları da sunuluyor. Programın en önemli özelliği de zaten farklı ilgi alanlarındaki öğrencilerin, seçmeli dersler yoluyla farklı uzmanlıklara yönelebileceği şekilde, kapsamlı ve çok yönlü planlanmış olması. Öğrenciler, son teknolojiyle donatılmış bilgisayar laboratuvarlarında eğitim görüyor. Film, animasyon ve tasarım alanlarında kullanılan programları öğreniyor ve özgün projelerle yaratıcı pratiklerini geliştiriyor.
03 Temmuz 2018 Salı
24 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi
17 Ekim 2022 Pazartesi