tatil-sepeti

Bilgi ve teknolojinin geliştirilip ticarileştirilmesine büyük önem veren İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) 2016 Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı kapsamında Teknoloji Transfer Ofisi’ni (TTO) 2017’de kurdu. Kalkınma Bakanlığı ve İSTKA desteğiyle faaliyetlerini yürüten Teknoloji Transfer Ofisi, Ön Kuluçka ve Kuluçka Merkezleri geçen hafta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla resmen açıldı. TTO, akademisyenlere ve öğrencilere proje hazırlanması, üniversite-sanayi işbirlikleri oluşturulması, fikri ve sınai mülkiyet haklarının yönetilmesi alanlarında destek sağlıyor. Ön kuluçka ve kuluçka merkezlerinde girişimci adaylarına çalışma ortamı, melek yatırımcı desteği, danışmanlık hizmetleri de TTO’nun faaliyetleri arasında.

2017’DE SAYISIZ FAALİYET

Teknoloji Transfer Ofisi, kurulduğu 2017’de girişimci adaylarına yönelik de sayısız faaliyet yürüttü. 60 kişiye Ücretsiz 3B Yazıcı, 3B Tarayıcı ve Ardunio Eğitimi, 60 kişiye 3 boyutlu karakter modelleme ve animasyon eğitimine yönelik Autodesk Maya Programı Eğitimi, İSTKA Mali Destek Programları, TÜBİTAK (TEYDEB, ARDEB, KAMAG, BIDEB) Destek Programları Bilgilendirme Seminerleri, Horizon2020 Destek Programları Bilgilendirme Semineri, KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Semineri, ERA-NET Destekleri Bilgilendirme Semineri, COST Bilimsel ve Teknik İşbirliği Alanında Avrupa İşbirliği Destekleri Bilgilendirme Semineri, Bakanlıkların Destek Programları Bilgilendirme Seminerleri, 60 kişiye KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi girişimci adaylarına yönelik faaliyetler arasında yer aldı.

Girişimci ve girişimci adayları, Küresel İş Trendleri Analizi Yöntemleri Eğitimi, Pazar Analizi Yöntemleri Eğitimi, Ağ Kurma ve İletişim Becerileri Eğitimi, Kurumsal Kimlik Çalışmaları ve Etkili Sunum Teknikleri Eğitimi, Yeni Şirket Modelleri Trendleri Eğitimi başlıklarında toplam 40 saatlik bir eğitime de tabi tutuldu.

BİREBİR DANIŞMANLIK

TTO, girişimci ve girişimci adaylarına ayrıca ücretsiz birebir danışmanlık hizmeti de verdi. 100 saati aşan danışmanlıkla, girişimci ve girişimci adayları, birebir görüşmelerle pazarlama ve markalaşma, girişimci koçluğu, iş geliştirme ve trend analizi, hukuki süreçler, mali yönetim, muhasebe ve finansman yönetimi konularında aydınlatıldı.

FİRMALARLA BULUŞMA

TTO, 2017’de yerli ve yabancı dev firmalarla akademisyenleri bir araya getiren üniversite-sanayi işbirliğine yönelik ‘Buluşma İstasyonları’ toplantıları düzenledi. 10 ayrı toplantıda; üniversitenin akademisyenleri Bosch, Turkcell, TAI, Form Endüstriyel Ürünler, Daikin, TLC Klima, Üntes Elektronik, Beker Recycle, Mobiliva, E-Poli, Doğu İklimlendirme, BG Mühendislik, Friterm, Loop Çevre, Şimşek Klima Sanayii, City Lojistik firmaları ve İSKİD, Saha İstanbul gibi sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle sektörler üzerine değerlendirmeler yaptı, yenlikçi çalışmlar üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

BEŞ FARKLI BİRİM

  • Tanıtım ve bilgilendirme birimi: TTO hizmetlerini araştırmacılara, akademisyenlere, öğrencilere ve iş dünyasına tanıtma görevini üstlendi. Bu kapsamda birim, araştırmacıları ulusal ve uluslararası hibe programları ve fon kaynakları hakkında bilgilendiriyor. Hibe programları, proje yönetimi, patent süreçleri ve girişimcilik gibi konularda eğitim, konferans ve seminerler gerçekleştiriyor.
  • Proje destek birimi: Akademisyenleri ve firmaları doğru fon kaynaklarına yönlendirerek proje hazırlama, ortaklık oluşturma gibi konularda destekliyor.
  • Üniversite-sanayi işbirliği birimi: Sanayideki ihtiyaçları çözmek için üniversitedeki bilgi ve deneyimin kullanılmasına yönelik çalışmalar yürütüyor. Birim, akademisyenlerle sanayicileri bir araya getiren buluşma istasyonları organize ediyor. Sanayi odaklı ulusal ve uluslararası hibe programları/fon kaynakları ile ilgili akademisyenlere ve sanayicilere bilgi veriyor. Sektörel ihtiyaç analizleri yapıyor ve akademik çalışmaların ihtiyaç duyulan sektörlere aktarılmasına yardımcı oluyor. Birim, firmaların TEYDEB proje başvurularına yönelik akademik işbirliği de sağlıyor.
  • Fikri ve sınai mülkiyet hakları birimi (FSMH): Buluşların lisanslanması ve bunların ticarileştirilerek ekonomik değere dönüşmelerini amaçlıyor. Bu kapsamda, buluş-patent-faydalı model-endüstriyel tasarım konularında bilgilendirme yapıyor, başvuranlar için yol haritası oluşturuyor. Buluşun tescil edilebilirliğini ve tescil kapsamını belirliyor. Birim, buluş sahiplerine ulusal ve uluslararası patent ön araştırması, başvurusu ve yazımı süreçlerinde danışmanlık hizmetleri sunuyor.
  • Girişimcilik ve şirketleşme birimi: Girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasını, girişimci sayısının artırılmasını ve şirketlerin sürdürülebilirliklerini sağlamaya yönelik çalışmalar yürütüyor. Bu doğrultuda girişimci ve girişimci adaylarına hukuki işlemler, iş geliştirme ve pazarlama gibi konularda bilgilendirmeler yapıyor. Ön kuluçka ve kuluçka merkezlerinde girişimci ve girişimci adaylarına çeşitli hizmetler sunuyor. Girişimcilere fon sağlayabilecek destek programlarına yönelik proje desteği veriyor. Girişimci adaylarının melek yatırımcıya erişiminde aracılık ediyor.

İŞKUR EĞİTİMİNE KATILANLARA SERTİFİKA

Öğrencilerin mezun olduktan sonra iş hayatında kariyerine yön verebilmesi, iş görüşmelerinde kendi niteliklerini ve özelliklerini daha iyi ifade edebilmesi ve istihdam edilebilmelerini kolaylaştırmak amacıyla İstanbul Ticaret Üniversitesi Kariyer Merkezi tarafından İŞKUR Beyoğlu Şubesi’yle organize edilen ‘Kişisel Gelişim ve İş Hayatında Başarı’ eğitimi tamamlandı. Aralık ile ocak ayının ilk yarısını kapsayan eğitimi, İŞKUR-İŞ Kulübü Lideri Cihat Yanmış verdi. Eğitimin son günü katılımcı öğrenciler, sertifikalarını İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Oğurlu ile İŞKUR Beyoğlu Şube Müdürü Zeynep Kıratlı’nın elinden aldı. Eğitimde öğrencilere mesleki ve kişilik testleri yapıldı, ayrıca hedef belirleme, etkili özgeçmiş hazırlama ve hobiler, iş görüşmesinde kılık kıyafet, beden dili, iş görüşmesi öncesi ve sırasında dikkat edilmesi gerekenler, bireysel ve grup mülakatları teknikleri konularında bilgiler verildi, kişiye özel uygulamalı iş görüşmeleri yapıldı.

24 Ocak 2018 Çarşamba

Etiketler : Üniversitemiz