Yeni çağrı merkezi faaliyete geçti

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin en hayati birimlerinden biri olan Çağrı Merkezi, Sütlüce Yerleşkesi’nde yenilenen ekipmanlarıyla faaliyete başladı. Geçen yıl yaklaşık 77 bin telefon çağrısına cevap veren merkez, öğrenciler ve üniversite arasında önemli bir köprü görevi üstleniyor.

Giriş: 13.05.2024 - 14:21
Güncelleme: 17.12.2024 - 22:35

 

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin en hayati birimlerinden biri olan Çağrı Merkezi, Sütlüce Yerleşkesi’nde Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın destekleriyle yeni ofisinde faaliyete başladı. Rektör Prof. Dr. Abdulhamit Avşar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rahmi Deniz Özbay, Genel Sekreter Erdal Cesar ve Genel Sekreter Yardımcısı Kağan Köklen, çalışanlara ve asistan öğrencilere hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

 

İLETİŞİM KÖPRÜSÜ

 

Ziyarette çalışmalar hakkında bilgi alan Rektör Avşar, gün boyunca aralıksız ofiste olan Çağrı Merkezi personelinin daha aydınlık, ferah, huzurlu ve teknolojik imkanlarla çalışma ortamına kavuşmasını arzu ettiklerini ve bu sebeple ihtiyacın karşılandığını kaydetti. Prof. Dr. Avşar, asistan öğrencilerin Çağrı Merkezi’nde üniversitenin tüm birimleriyle ilgili detaylı bilgiye sahip olarak yetişmesinin önemine dikkat çekti.

 

Kurumsal İletişim Daire Başkanlığı bünyesindeki Tanıtım ve Pazarlama Birimi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Çağrı Merkezi, öğrencilerle üniversite arasında iletişimin yürütülmesinde köprü vazifesi görüyor. Tanıtım ve tercih dönemlerinde vardiya halinde 40’a yakın çalışanla hizmet veren Çağrı Merkezi, özellikle aday öğrencilerin üniversiteyle ilgili sorularının cevaplandırılması konusunda önemli bir görev üstleniyor.

 

YAKLAŞIK 77 BİN ÇAĞRI

 

Çağrı Merkezi’nde yıl boyunca yaklaşık 100 bin iletişim talebi cevaplanıyor. Bu taleplerin dörtte üçünü telefon çağrıları oluşturuyor. Şubat 2023 ile Şubat 2024 tarihleri arasında 76 bin 797 telefon çağrısına cevap veren personel, bu çağrılardan 73 bin 339’unu neticelendirirken, 58 bin 824 çağrı ile yöneltilen soru ve problemleri doğrudan çözüme kavuşturdu. Bu süre zarfında 

14 bin 515 çağrı ise üniversite birimlerindeki muhataplarla birlikte çözüme ulaştırıldı.

 

 

KALİTE ÇALIŞMALARINDA EN BÜYÜK DESTEKÇİ

 

Çağrıların yüzde 74’ü üniversite öğrencilerinden gelirken diğer kısmını ise lisans ve lisansüstü aday öğrenci, akademik ve idari birimlerle görüşme talepleri, eğitim danışma çağrıları oluşturuyor. Çağrı Merkezi, üniversitenin kalite çalışmalarına en önemli desteği veren birimlerin başında geliyor. Öğrenci memnuniyetini önceleyen üniversitenin kalite takibinin yapıldığı birimlerden olan Çağrı Merkezi’nde Şubat 2023-Mart 2024 döneminde telefon çağrılarının dışında Webmail üzerinden 2 bin 931, Çevrimiçi ve Çevrimdışı Web Destek üzerinden 7 bin 699, Whatsapp üzerinden 4 bin 117 iletişim çağrısı cevaplandırıldı.

 

GENÇLERE ARTIK ÜRÜN ODAKLI DÜŞÜNMEYİ ÖĞRETMELİYİZ

 

Mühendislik Fakültesi’nin düzenlediği Bilim ve Teknoloji Konuşmaları programına katılan Sanayi ve Teknoloji eski Bakan Yardımcısı, SAHA İstanbul Yönetim Kurulu eski Başkanı ve Hidromode A.Ş. Kurucusu Dr. Hasan Büyükdede, “Biz şu anda Türkiye endüstrisi olarak değişim teknolojilerini takip edemezsek ve kendimizi değiştiremezsek küresel rekabetin içerisinde yer alamayız ve bizi silerler. Gençlerimize artık ürün odaklı düşünmeyi öğretmemiz gerekiyor” dedi.

 

Küçükyalı Yerleşkesi’nde gerçekleşen ‘Teknoloji Olmadan Rekabet Edilemez’ başlıklı etkinliğe, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. İsrafil Kuralay, Rektör Prof. Dr. Abdulhamit Avşar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Hakan Hocaoğlu, Genel Sekreter Erdal Cesar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Dr. İsrafil Kuralay, açılış konuşmasında Dr. Hasan Büyükdede’nin Türkiye’nin sanayisinde çok kıymetli projelerin öncüsü, destekleyicisi ve yürütücüsü olduğunu belirtti. 

 

Dr. Büyükdede’nin, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin temelinde de büyük emekleri olduğunu kaydeden Dr. Kuralay, ilmini teknolojiye dönüştüren nadide insanlar arasında olduğunu söyledi. 

 

SON ÜRÜN KRALDIR

 

Dr. Hasan Büyükdede ise bugün dünyanın en büyük probleminin her yere çok kolay ulaşılabilmesinden dolayı rekabet olduğunu belirterek, “Esas olan rekabet edilebilir, satılabilir, gerek ve yeter şartı sağlayan son ürün, kraldır. İster buzdolabı ister otomobil yapın, ürettiğiniz ürünü rekabet edilebilir bir bedelden satamazsanız pazarda yoksunuz. Bu sebeple dünyayı teknolojik düzeyde tanımak ve rekabet edilebilir ürün üretmek gerekiyor” dedi.

 

Gençlerin günümüz koşullarında rekabet edebilmek için en hızlı üretim teknikleri ile en büyük miktarda üretim yapabilme kabiliyetine sahip olması gerektiğini vurgulayan Dr. Büyükdede, “Eğer hâlâ eski tip tornalarla, eski tip kaynaklarla üretim yaparsanız, yeni teknolojiyle üretim yapan firmalar sizin pazarınızı kapatacaktır. Gençlerin, en hızlı üretim tekniklerini bilmek gibi bir mecburiyeti var” şeklinde konuştu.

 

YAZILIM DÜNYASI

 

Yazılımın artık başlı başına bir dünya olduğunun altını çizen Dr. Hasan Büyükdede, “Yazılımdan önce algoritma konusunda çok önemli bir noktaya gelmeliyiz. Yapacağınız işi önce iyi tanımlamalısınız. Gençlerimize artık ürün odaklı düşünmeyi öğretmemiz gerekiyor. Son ürünün bir kral olduğunu en baştan öğretmemiz gerekli” dedi. 

 

SİBER GÜVENLİKTE AVRUPA’NIN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR

 

ERTAN ERYILMAZ

 

İstanbul Ticaret Üniversitesi, Secure Future Projesi ile siber güvenlik alanında Avrupa’nın lider eğitim ve araştırma kurumları arasında yerini alıyor. Projede geliştirilen yenilikçi müfredat ve referans çerçevesi, siber güvenlik uzmanlarının yetkinliklerini artırarak, Avrupa’nın dijital geleceğini güvence altına alıyor.

 

Secure Future Projesi’nin üçüncü ulusötesi proje yönetim toplantısı, İspanya’nın Bilbao şehrinde başarıyla tamamlandı. Projenin bir sonraki aşaması olarak, 

 

KASIM 2024’TE İTALYA’NIN 

 

Perugia kentinde Pragma Mühendislik’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek dördüncü yönetim toplantısı için de hazırlıklar başladı. Bu toplantı, projenin gelecek dönemdeki yönünü belirleyecek ve ortaklar arasındaki işbirliğini daha da güçlendirecek. 


Türkiye Ulusal Ajansı aracılığıyla Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen Secure Future Projesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin koordinasyonunda, İstanbul Ticaret Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından yönetiliyor. Projeyle Avrupa genelinde siber güvenlik konusunda farkındalık yaratılması ve eğitim standartlarının yükseltilmesi amaçlanıyor.

 

NİTELİKLİ İŞGÜCÜ YETİŞTİRECEKLER

 

İstanbul Ticaret Üniversitesi ile Yazılımcılar Federasyonu (TÜYAFED), işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü yetiştirmek amacıyla kapsamlı bir işbirliği protokolü imzaladı. Küçükyalı Kampüsü’nde Rektör Prof. Dr. Abdulhamit Avşar ve TÜYAFED Başkanı Mustafa Çalış tarafından gerçekleştirilen imza törenine, Rektör Yardımcısı M. Hakan Hocaoğlu ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cem Kasapbaşı ile TÜYAFED Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Protokol, kamu ve özel sektörün yanı sıra üniversite, sanayi ve sivil toplum kuruluşları arasında teorik ve pratik çalışmaların yürütülmesini; uluslararası düzeyde teknolojik ve bilimsel çalışmalar sonucunda öğrencilerin yeni beceri ve yetkinlik setlerine sahip olmalarını ve ürün ile hizmetlerin ihracatına katkı sağlanmasını hedefliyor.

 

KOD BANKASI 

 

Protokol kapsamında TÜYAFED ve İstanbul Ticaret Üniversitesi, belirlenen güncel konularda çalıştaylar, seminerler, konferanslar, paneller ve fuarlar gibi etkinlikler düzenleyecek. TÜYAFED, uluslararası işbirlikleri için üniversitenin akademisyen desteğini alacak ve sanayi ile akademisyenleri ortak çalışmalarda bir araya getirecek. Ayrıca, genç yazılımcılar için kod bankası ve yapay zeka çalışmaları gibi projelerde dış kaynaklı çalışma ortamları tahsis edilecek.