ahmetkaratas1453@gmail.com
TÜBİTAK ile Fransa Dışişleri Bakanlığı arasında imzalanmış olan ‘Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Protokolü’ çerçevesinde, 2023 yılı ikili işbirliği çağrısı açıldı.
ARAŞTIRMA PROJELERİ ÇAĞRILARININ AMACI
TÜBİTAK 1071-Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı, ‘Araştırma Projeleri’ çağrılarının amacı, yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olan projeler desteklemektir.
HANGİ PROJELERLE BAŞVURULABİLİR?
Çağrı kapsamında araştırma projeleri desteklenecek. Söz konusu çağrı, tüm tematik alanlara açık.
KİMLER BAŞVURABİLİR?
* Yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları,
* Eğitim ve araştırma hastaneleri,
* Kamu kurum ve kuruluşları,
* Sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın firma düzeyinde katma değer yaratan ve ticaret sicil belgesi olan Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri (özel kuruluşlar), TÜBİTAK 1071-Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı hükümleri doğrultusunda desteklenecek.
Aynı uluslararası projede Türkiye’den birden fazla ortak bulunması durumunda, TÜBİTAK 1071 programına tek bir proje ekibi olarak, tek bir ulusal proje başvurusunda bulunulmalı.
Tek taraflı başvurular kabul edilmiyor.
* Vakıflar, dernekler ve bunların iktisadi işletmeleri, kooperatifler, birlikler, şahıs şirketleri ve adi ortaklıklardan başvuru kabul edilmez.
DESTEK KAPSAMI VE ORANI
Çağrı kapsamında TÜBİTAK tarafından;
Seyahat, yayılım ve bursiyer giderleri desteklenecek.
Destek üst limiti 600 bin TL’dir.
Yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri, kamu kurum ve kuruluşları ve özel kuruluşlar, kabul edilen bütçeleri üzerinden yüzde 100 destek oranı ile desteklenecek.
DESTEKLENEN GİDER KALEMLERİ
Desteklenebilecek giderler, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı Tarafından Yürütülen Programlara İlişkin Yönetmelik ve Araştırma Projelerinde Uygulanacak İdari ve Mali Esaslar kapsamında sunuldu.
PROJE SÜRESİ NE KADAR?
Proje süresi en fazla 24 aydır.
SON BAŞVURU TARİHİ
Türkiye’deki proje ortaklarının proje başvurularını elektronik başvuru sistemi (http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) üzerinden TÜBİTAK’a en geç 13 Haziran 2023 saat 17.30’a kadar, Fransız proje ortaklarının ise Campus France’dan (https://www.campusfrance.org/fr/bosphore) temin edecekleri proje öneri formunu doldurarak, söz konusu kuruluşa 13 Haziran 2023 tarihine kadar iletmeleri gerekiyor.
İLETİŞİM
Türkiye’deki ortaklar için:
Ayşe Sayın Üke
Program Koordinatörü
Tel: 0312 298 17 95
Fransa’daki ortaklar için:
Dr. Martin Godon
Bilim ve Akademik İşbirliği Ataşesi
Campus France-Türkiye Müdürü
martin.godon@ifturquie.org
02 Mayıs 2023 Salı