tatil-sepeti
Ahmet KARATAŞ

Ahmet KARATAŞ

Diğer Yazıları

Kâtip Çelebi–Newton Fonu kapsamında İkili İşbirliği Çağrısı başvuruya açıldı.

2014 yılından itibaren yürütülen TÜBİTAK ve British Council İkili İşbirliği, “Kâtip Çelebi-Newton Fonu” çerçevesinde Türkiye ile Birleşik Krallık (İngiltere, Galler, İskoçya, Kuzey İrlanda) arasında bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında işbirliğinin geliştirilmesini desteklemek amacıyla oluşturulmuş bir programdır.
2551 TÜBİTAK-British Council İkili İşbirliği (Institutional Links) programı bağlamında iki ülkenin ortaklaşa açtığı çağrılardan sürdürülebilir araştırma ve yenilik ortaklıklarının kurulması bekleniyor.

SOSYAL BİLİMLER İÇİN 360 BİN TL

Bütçe üst limitleri Türkiye’den başvuran araştırmacılar için TÜBİTAK tarafından proje başına sosyal bilimler alanında 360 bin TL, diğer ortak araştırma alanlarında 720 bin TL olarak belirlenmiştir.

Birleşik Krallık’tan başvuran araştırmacılar için British Council tarafından bütün alanlar için proje başına üst limit 150 bin sterlin olarak belirlenmiştir.

YENİ ORTAK BAŞVURU SİSTEMİ

Türkiye ve Birleşik Krallık’taki işbirliği tarafı araştırmacılarının http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ adresinde bulunan ve İngilizce hazırlanan Ortak Başvuru Formu’nu 31 Ekim 2016 tarihine kadar birlikte doldurmaları ve ıslak imzalı olarak iletilmesi gereken belgeleri en geç 14 Kasım 2016 tarihine kadar TÜBİTAK’a posta ile iletmeleri gerekir.

Halihazırda, başvuru sistemine yalnızca TÜBİTAK, ARBİS sistemine kayıtlı araştırmacılar erişebilir. Bu nedenle başvuru formunu ve (hem Türk araştırmacılar hem de Birleşik Krallık araştırmacıları için) istenilen ek belgeleri Türkiye’deki araştırmacının sisteme yüklemesi gerekir. Bununla beraber, Birleşik Krallık araştırmacılarının da sisteme girip işlem yapabilmeleri için gereken altyapı çalışmaları sürdürülmekte olup tamamlandığında TÜBİTAK ana sayfasından ilan edilecek. Başvuru işlemleriyle ilgili tüm ayrıntılara British Council İkili İşbirliği Çağrısı internet sayfasından da erişilebilir.

ÇAĞRI KAPANIŞ TARİHİ:
31 Ekim 2016

Ayrıntılı bilgi için:


İŞBİRLİĞİ ARAŞTIRMA ALANLARI

  • Information and Communication Technologies (ICT)
  • Energy Efficiency Technologies
  • Health Technologies
  • New Approaches and Methods in Social Sciences and Humanities
  • Education: Teacher Education and Learning Outcomes
  • Economic Development, Family Studies, Urban Studies and Living Together
  • Optics, Photonics, Laser, Semiconducting Technologies, Cryptology
  • Environmental Management and Policy
  • Advance Manufacturing, Intelligence Manufacturing Systems

19 Eylül 2016 Pazartesi