M-ERA.NET İleri Malzemeler Ar-Ge Projeleri 2016 Yılı Çağrı İlanı, M-ERA.NET Avrupa ülkeleri arasında malzeme bilimi ve mühendisliği konularında güçlü araştırma ve geliştirme ortaklıklarının kurulması amacıyla AB Komisyonu tarafından 7. Çerçeve Programı kapsamında desteklenen bir ERA-NET projesidir. Projeye, 26 farklı ülkeden bölgesel veya ulusal bazda araştırmalara destek veren 35 farklı kuruluş katılıyor.
Çağrıya katılan ülkeler arasından en az iki ülkenin yer aldığı ve en az üç ortaklı proje başvuruları kabul edilecek. Projeleri başarılı bulunan firmalara, TÜBİTAK tarafından 1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı aracılığıyla hibe destek verilecek.
M-ERA.NET 2016 Çağrısı kapsamında çağrıya katılan diğer fon ajanslarının koşulları uygun olduğu sürece Türkiye’de yerleşik firmaların diğer ülkelerdeki üniversite/araştırma kurumları/enstitüler ve sanayi kuruluşları ile uluslararası ortaklı proje yapmaları mümkün. Çağrı kapsamında proje ortağı aramak için NMP TeAm web sayfası veya The EEN (Enterprise Europe Network) tarafından önerilen ‘partner search tool’ kullanılabilir.
HANGİ ÜLKELER KATILIYOR
Almanya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti, Hollanda, İspanya,İsrail, İtalya, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Slovakya, Slovenya, Tayvan ve Türkiye.
ÇAĞRI TAKVİMİ
TÜBİTAK’a ön kayıt başvurusu yapılması için son tarih 21 Haziran 2016.
PROJE ÖN BAŞVURUSU
https://www.m-era.net/joint-call-2016 web adresindeki ‘mandatory pre- proposal form’ isimli form İngilizce doldurulacak ve ortak kuruluşlar adına, projenin koordinatörü tarafından, 14 Haziran 2016’ya (Brüksel saati ile 12.00) kadar ‘SUBMIT mandatory pre- proposal’ sunucusuna yüklenecek. Proje önerileri başarılı bulunan Türkiye’de yerleşik firmalar, TÜBİTAK tarafından 1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kuralları çerçevesinde desteklenecek. Ön kayıt başvurusu yapılabilmesi için öncelikle TÜBİTAK online başvuru sistemine (PRODİS) kayıt olunması gerekir. Bu aşama sonrasında PRODİS sistemine giriş yapılarak proje ön bilgileri, proje yürütücüsü bilgileri, kuruluş yetkilisi bilgileri ve taahhütnameyi içeren sistemin oluşturacağı “Proje Ön Kayıt Formu” ve ön kayıt formunda belirtilen kuruluşa ait istenen diğer ek belgelerin posta veya kurye yoluyla Başkanlığa iletilmesi gerekir.
KİMLER BAŞVURABİLİR
Programa, sektörüne ve büyüklüğüne bakılmaksızın, firma düzeyinde katma değer yaratan, Türkiye’de yerleşik tüm sermaye şirketleri başvurabilir.
DESTEK ORANI
Destek oranı büyük firmalar için yüzde 60, KOBİ’ler için yüzde 75’tir.
ÇAĞRI KONULARI NELER
- Hesaplamalı malzeme mühendisliği
- Yenilikçi yüzeyler, kaplamalar ve ara yüzeyler
- Yüksek performanslı sentetik ve biyolojik temelli kompozitler
- Fonksiyonel malzemeler
- Sağlık uygulamaları için malzeme ve biyolojik yapılar arasındaki etkileşimler ve ara yüzeyler
- Katkı malzemeleri üretimi
Bilgi için:
http://www.m-era.net
http://www.m-era.net/joint-call-2016 www.tubitak.gov.tr
Yazışma adresi:
TÜBİTAK-TEYDEB Atatürk Bulvarı No: 221
06100 Kavaklıdere/ANKARA
itak.gov.tr
02 Mayıs 2016 Pazartesi