tatil-sepeti
Ahmet KARATAŞ

Ahmet KARATAŞ

Diğer Yazıları

Endüstriyel rekabet edilebilirliği güçlendirmek ve döngüsel ekonomiye geçmek için Avrupa’da “hammaddelerle” ilgili Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinin koodinasyonunu sağlayıp yürütmek amacıyla oluşturulan ERA-MIN-2 ERA-NET Co-fund proje çağrısı açıldı.

ÇAĞRI KAPSAMI

Hammaddelerin ekonomiye ve endüstriye güvenli ve sürdürülebilir bir şekilde tedarik edilmesinin ana amacını oluşturduğu ERA-MIN-2 Projesi kapsamında,

a. metalik
b. inşaat (yapı)
c. endüstriyel mineraller ile ilgili sektörleri ilgilendiren, “hammaddeler yaşam döngüsünü” oluşturan birincil ve ikincil kaynakları konu edinen Ar-Ge projeleri desteklenecek.

İlgili tematik alanlar şunlar:

  1. Arama ve çıkarma faaliyetlerinden hammaddelerin temini (birincil kaynaklar)
  2. Dizayn
  3. İşleme, üretim ve yeniden imalat
  4. Kullanım ömrü sona eren ürünlerin geri kazanımı (ikincil kaynaklar)
  5. Ortak kesişen alanlar
  • Yeni iş modelleri
  • Mevcut yöntemlerin ve çevresel etki değerlendirmeleri ile ilgili verilerin geliştirilmesi
  • Hammaddelerin güvenilirliği ve sosyal kabul edilebilirliği ile uyumluluk

Çağrı kapsamında hazırlanacak ortak proje önerilerinde, çağrı metninde belirtilen en az iki ülkeden, en az iki farklı kuruluşun olması gerekir.

HANGİ ÜLKELER KATILIYOR

Arjantin, Belçika, Brezilya, Şili, Finlandiya, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovenya, Güney Afrika, İspanya, İsveç ve Türkiye.

Başvuru ve değerlendirme iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek. İlk aşamada ön öneriler alınacak. Format, konu, kapsam, bilimsel içerik ve ulusal uygunluk açısından yeterli bulunan adaylardan daha sonra ikinci aşamada tam öneriler istenecek. Ön öneriler için son başvuru tarihi 5 Mayıs 2017’dir.

Ön ve tam öneriler, çağrı metninde https://www.era-min.eu/node/30 adresinde belirtilen en az iki ülke ve iki kuruluşun katılımı ile kurulan konsorsiyum adına proje koordinatörü tarafından http://www.submission-era-min.eu adresine sunulacak.

Türk proje ekiplerinin, ortak çağrı sekreteryasına sunulan ön öneri ile eşzamanlı olarak, TÜBİTAK’a da ön başvuru fomunu hazırlayıp, 12 Mayıs’a kadar göndermeleri gerekir. Ayrıca başvuru sahipleri, proje önerilerinin imzalı basılı kopyalarını 17 Mayıs’a kadar TÜBİTAK’a göndermeli.

DESTEK ÜST LİMİTİ 360 BİN TL

Projelerde yer alan Türk araştırmacılar TÜBİTAK tarafından 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kurallarına uygun şekilde desteklenecek. Türk ortaklar tarafından TÜBİTAK’a önerilecek projeler için destek üst limiti (Burs dahil, Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) ve Kurum hissesi hariç) 360 bin TL’dir. Kurum hissesi toplam bütçenin yüzde 10-50’si arasında olup; PTİ için maksimum toplam tutar 120 bin TL’dir.

13 Mart 2017 Pazartesi