Salı, 05 Kasım, 2024
Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nin (BTM) 2019 yılı I. Hızlandırma Kampı’na dahil olan girişimciler, yatırımcı söyleşileri serisinde ACT Venture Partners’ın ortaklarından Gürcan Ozan ile bir araya geldi. Melek yatırımcı ve yatırım ağı ortağı kimlikleri ile fikirlerini ve tecrübelerini BTM girişimcileri ile paylaşan Ozan, “Yatırımcı, bir fırsat görürse girişime mutlaka yatırım yapar” dedi.
ÖZEL FİKİRLER
Bazı girişimlerin hiç gelir kazanmadan da milyon dolarlık şirketler haline gelebileceğini ifade eden Ozan, bu durumun, tamamen iş fikriyle ilgili olduğunu söyledi. Yatırımcı Ozan, “Belki sahip olduğunuz iş fikri sadece sayılı birkaç şirket tarafından gerçekleştirilebilecek bir fikir. Bu nedenle girişimin modelini ve stratejisini doğru kurgulamak, finansal ihtiyaçları doğru tespit etmek ve finansman için en doğru kanalları belirlemek son derece önem taşıyor” dedi.
GÜVEN OLUŞMALI
Yatırım görüşmesine giderken girişimcilerin dikkat etmeleri gereken konulara da değinen Ozan, girişimci ile yatırımcı arasında güven duygusu oluşmasının gerekliliğini anlattı. Ozan sözlerine, “Yatırımcınıza yalan söylemeyin; çünkü mutlaka ortaya çıkar. Bir müşterinizi bile kaybettiyseniz mutlaka yatırım görüşmeleri sırasında bu durumdan bahsedin. Siz söylemeden yatırımcı öğrenirse aradaki güven ilişkisi zedelenir” şeklinde devam etti.
YAZILI İŞ PLANI, ARTI PUAN
Melek yatırımcı Gürcan Ozan, yatırımcıların ürün riski ve girişimci profilinin yanısıra deneyime de önem verdiklerini söyledi. Ozan, iş planının yazılı olmasının yatırımcı açısından olumlu bir etki oluşturduğunu vurguladı.
BTM’DEN NOTLAR...
BİLİŞİM HUKUKU EĞİTİMİ
Avukat Emre Akkaş ile Bilişim Hukuku Eğitimi, BTM’nin Fulya Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Girişimcilere bilişim hukukunun temel kavramları hakkında bilgiler veren Akkaş, elektronik sözleşmeler, fikir ve sanat eserleri hukuku ile bilişim suçları gibi konularda yol gösterici tavsiyelerini aktardı.
STARTUP’LAR İÇİN DİJİTAL OKURYAZARLIK
Eğitimci Cansu Aydemir tarafından BTM Fulya Yerleşkesi’nde verilen eğitimde girişimciler, sürdürülebilir olmak ve marka konumlandırması için önemli olan dijital okuryazarlık hakkında bilgi sahibi oldu. Eğitimde, girişimcilik ekosisteminde yer almak ve projelerin sürdürülebilir olması için dijital dünyada var olmanın önemi anlatıldı.
YÖNETİCİLER İÇİN FİNANSAL OKURYAZARLIK
Eğitimci Serkan Yeşilyurt, BTM girişimcileriyle ‘Yöneticiler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitimi’ kapsamında bir araya geldi. Finansal okuryazarlığın ilkeleri, nakit para yönetimi gibi konular hakkında bilgi veren Yeşilyurt, kazandıran yatırım ilkelerinin püf noktalarını girişimcilerle paylaştı.
SURİYELİ GİRİŞİMCİLERE EĞİTİM
Bilgiyi Ticarileştirme ve Araştırma Vakfı’nın kuruluşu olan İstanbul Düşünce Akademisi (İDA), İstanbul’daki Suriyeli girişimciler için Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nin (BTM) Fulya Yerleşkesi’nde eğitim verdi. İstanbul’daki Suriyeli girişimcilerin durumunu tespit etmeye yönelik bir saha araştırması yapan İDA, bu kapsamda İstanbul’da iş kurmuş 200 Suriyeli ile yüz yüze görüşerek veri toplama işlemini gerçekleştirdi. Görüşmelerin dışında Suriyeli girişimcilerle bir araya gelen ve grup toplantıları yapan İDA; sektörel, mesleki ve diğer işgücü piyasasına ilişkin unsurları ve yaşanabilecek olası sorunları tespit etti. İki ayrı grupta 30’ar kişiden olmak üzere 6 saat ve 3 modülden oluşan ‘Girişimcilik Eğitimleri’ hizmeti ile İstanbul’daki Suriyelilerin iş kurmalarının önündeki temel sorunların giderilmesi öngörülüyor. Eğitim faaliyeti kapsamında, İstanbul’daki Suriyeli girişimci adaylarının iş kurarak ekonomiye katılımlarının artırılması hedefleniyor.
13 Mart 2019 Çarşamba
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı
05 Kasım 2024 Salı