tatil-sepeti

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, yüzde 100 İngilizce ve İngilizce destekli bölümlerinde tam donanımlı laboratuvarları ile alanında yetkin mühendisler yetiştiriyor.


Öğrenciler, Türkiye’nin teknoloji üssü Teknopark İstanbul’daki seçkin firmalarda hem staj yapma hem de mezuniyet sonrasında iş bulma imkanına sahip oluyor.

 

HABER: HAMİT KARDAŞ

 

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin kuruluş yılı olan 2001 yılında eğitim hayatına başlayan Mühendislik Fakültesi, beş bölümle mühendislik eğitiminde fark oluşturuyor. Küçükyalı Yerleşkesi’nde bulunan fakülte; Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce destekli), Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce), Endüstri Mühendisliği (İngilizce destekli), Mekatronik Mühendisliği (İngilizce) ve Yazılım Mühendisliği (İngilizce) bölümleriyle Türkiye’ye alanlarında yetkin yeni mühendisler kazandırıyor. Fakültenin, Erasmus programı kapsamında Avrupa’daki seçkin üniversitelerle öğrenci ve öğretim üyesi değişim anlaşmaları mevcut. 

 

TEKNOLOJİ ÜSSÜNDE STAJ İMKANI

 

Mühendislik Fakültesi’nin, İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin kurucu ortağı olduğu Teknopark İstanbul ile de çok sıkı bağlantıları var. Öğrenciler, Türkiye’nin teknoloji üssü Teknopark İstanbul’daki seçkin firmalarda staj yapabiliyor, mezuniyet sonrasında iş bulma imkanına sahip oluyor.

 

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİNDE İDDİALI

 

Bilgisayar Mühendisliği bölümü, donanımlı gençler yetiştiriyor. Bölüm, müfredatında donanım ve yazılıma aynı düzeyde yer veren, evrensel ölçekte bilgisayar mühendisliği eğitimi yapan Türkiye’deki sayılı bölümlerden biri olarak kabul ediliyor. Bilgisayar Mühendisliği bölümünün neredeyse tüm derslerinin laboratuvar uygulaması mevcut. Bölüm bünyesinde, Fizik Laboratuvarı, Mantıksal Tasarım Laboratuvarı, Mikroişlemcili Sistem Laboratuvarı, Bilgisayar Grafikleri Laboratuvarı, Bilgisayar Sistemleri Laboratuvarı, Bilgisayar Ağları Laboratuvarı ve Kriptoloji Laboratuvarı bulunuyor.

 

YAZILIMDA ÖNCÜ

 

Yazılım Mühendisliği bölümü, günümüz teknolojilerindeki hızlı gelişmelere uyumlu müfredatı, yapay zeka, makina öğrenmesi, büyük veri analitiği, siber güvenlik ve blokzinciri teknolojileri gibi ilişkili alanlarla da uyumlu çalışmalar yürütüyor. Bölümde yazılımın temel fazlarına (analiz, tasarım, geliştirme, sınama vb.) ve ilgili metodolojilere kapsamlı olarak odaklanıldığı gibi Nesne-Tabanlı Analiz ve Tasarım, İnsan-Bilgisayar Etkileşimi, Yazılım Kalite Güvencesi, Yazılım Gereksinim Mühendisliği, Yazılım Tasarım ve Mimarisi, Yazılım Proje Yönetimi, Yazılım Testleri ve Model Güdümlü Yazılım Geliştirme gibi farklı uzmanlık konularında da eğitim veriliyor.

 


LABORATUVARLA 1. SINIFTA TANIŞIYORLAR

 

Üniversitenin en fazla tercih edilen bölümlerinden Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nde, ilk iki yıl temel mühendislik ve elektrik-elektronik dersleri okutuluyor. Son iki yıl seçmeli derslerle öğrencilerin elektrik veya elektronik mühendisliği konularında uzmanlaşması sağlanıyor. Uygulama ağırlıklı bir eğitim-öğretim programı benimseyen bölümde, öğrencilerin daha birinci yıldan başlayarak laboratuvarlara girmeleri gerekiyor. Bu sayede öğrencinin hem teorik hem de pratik olarak gelişmesi sağlanıyor. Ayrıca bölümde uygulanan danışmanlık sistemiyle bir akademisyen, öğretim hayatı boyunca öğrenciyi yakından takip ediyor ve tercihleri konusunda gerektiğinde yol gösteriyor.

 

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİNE TALEP ÇOK

 

Günümüzün gözde mesleklerinden olan endüstri mühendisliği, üniversitenin de en fazla tercih edilen bölümleri arasında. Endüstri Mühendisliği bölümünde, farklı bilim dallarından faydalanılarak, çok boyutlu bir eğitim veriliyor. Geleceğin yöneticilerinin yetiştirilmesi için mühendislik, analiz ve tasarım metotlarıyla birlikte matematik, fizik ve sosyal bilimlerden yararlanılıyor. Bölümün temel önceliği, yüksek başarıyı standart edinmiş, kendilerini her alanda mükemmeliyete adamış, çalışkan ve üstün performanslı bireyler yetiştirmek olarak tanımlanıyor. Bölümde, bilgisayar ve CIM laboratuvarı bulunuyor.

 


TERCİH VE TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI

 

İstanbul Ticaret Üniversitesi Tercih ve Tanıtım Günleri başladı. Sütlüce ve Küçükyalı yerleşkelerinde düzenlenen Tercih ve Tanıtım Günleri’nde üniversite adayları tercih süreci boyunca üniversiteyi gezip bölümler ve sunulan imkanlar hakkında bilgi alabilecek.

 

100 ÖĞRENCİ TANITIYOR 

 

Adaylara ilgilendikleri bölümleri, üniversitenin o bölümünde halen okuyan TİCARET öğrencileri gezdiriyor. Bu amaçla İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin farklı bölümlerinde eğitim gören 100 öğrenciden oluşan büyük bir ekip kuruldu. İşletme Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve İletişim Fakültesi için Sütlüce Yerleşkesi’ne gelen adaylar, tanıtım ekibi ve akademisyenlerden ilgilendikleri bölümle ilgili bilgi alıyor. Adaylar daha sonra öğrencilerle birlikte bankacılık uygulama şubesi, mahkeme uygulama salonu, Borsa İstanbul laboratuvarı, mac laboratuvarları, stüdyolar, uygulama atölyeleri, seminer salonu ve sınıfları gezebiliyor.

 

CANLI DESTEK HATTI

 

Küçükyalı Yerleşkesi’ndeki Mühendislik Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin bölümleri ile Meslek Yüksek Okulu’na ilgi duyan adaylar da gerekli bilgileri öğrencilerden oluşan görevli tanıtım ekibi ve akademisyenlerden alıyor. Öğrenciler, adaylara bu yerleşkede bulunan mühendislik ve mimarlık laboratuvarlarını gezdiriyor.

 

Üniversitenin bölümlerine ilgi duyan, ancak yerleşkelere gelemeyen adaylar ve veliler de unutulmadı. Dileyen adaylar, 444 0 413 no’lu telefonu arayarak üniversite hakkında merak ettikleri soruları sorabiliyor. Üniversitenin web sitesini ziyaret edenler de canlı destek hattı sayesinde sorularına anında cevap alabilir.

 

REKOR DOLULUK

 

Gelecek kariyeri planlayan gençler arasında çok popüler olan Mekatronik Mühendisliği bölümü, her dönem yüzde 100 doluluk oranına ulaşıyor. İngilizce eğitim veren bölümün amacı; elektronik, makina ve yazılım konularına hakim, yenilikçi ve akıllı ürünler geliştiren, sorun çözen, mesleğini severek yapan mühendisler yetiştirmek.

 

Müfredatta yer alan derslerin çoğu uygulamaya yönelik. Endüstriyel Otomasyon, Robotik ve Dijital Kontrol dersleri öğrenciler tarafından keyifle takip ediliyor. Öğrenciler 2. ve 3. sınıf sonunda otomotiv, havacılık, savunma sanayi, yazılım, otomasyon vb. konularda çalışan firmalarda en az 20 günlük zorunlu staj yapıyor. Derslerinde başarılı olan öğrenciler, İstanbul Teknopark’ta faaliyet gösteren firmalarda daha geniş kapsamlı staj çalışmasına tabi tutuluyor.

24 Temmuz 2023 Pazartesi