Çarşamba, 04 Aralık, 2024
İstanbul iş dünyasının ‘firma bilgileri’ araması için sıkça başvurduğu İTO Bilgi Bankası, güncel teknolojinin en gelişmiş özellikleri kullanılarak yerli yazılımla yenilendi.
Kullanıcı dostu tasarım sayesinde portalda, 6 dakika olan ortalama işlem süresi 2 dakikaya indi. Temmuz ayında İTO’nun mobil uygulaması da kullanıma açılacak.
İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, “Teknoloji atılımımızın meyvelerini pandemi sürecinde topladık. e-belge hizmetleri de verdiğimiz web portalın ilk 6 ayda ziyaretçi sayısı yüzde 19 arttı” dedi.
İstanbul iş dünyasının en büyük veri tabanı olan İstanbul Ticaret Odası (İTO) internet portalıwww.ito.org.tr, güncel teknolojinin en gelişmiş özellikleri kullanılarak yerli yazılımla yenilendi. Portalda yer alan ve özellikle firma bilgileri araması için sıkça kullanılan İTO Bilgi Bankası’ndaki işlem süreleri kullanıcı dostu tasarımla üç kat hızlandı.
İŞLEM SÜRESİ 2 DAKİKA
İTO’nun internet sitesi ile birlikte Oda’ya üye 420 bin firmaya ve ortaklarına ait çeşitli bilgilerin yer aldığı Bilgi Bankası’nın (bilgibankasi.ito.org.tr) sistem ve görsel altyapısı da güçlendirildi. Kullanıcı dostu tasarım sayesinde ziyaretçilerin en hızlı şekilde bilgiye ulaşması sağlandı.
Firma bilgileri aramasının yanı sıra firma istatistikleri, faaliyet konusuna göre Nace kodları, toplu bilgi talebi gibi verilerin yer aldığı İTO Bilgi Bankası’nda yeni tasarımla birlikte geçtiğimiz yıl 6 dakika olan ortalama işlem süresi 2 dakikaya indi.
ALTYAPISINI GÜÇLENDİRDİK
İTO Başkanı Şekib Avdagiç, yılbaşında İTO’nun resmi internet sitesinin altyapısını güçlendirdiklerini belirtti. Avdagiç, “İTO’nun kurumsal web portalına yaptığımız yatırım, Covid-19 pandemisi ile çok daha anlam kazandı. Online sitemizi bazı belgelerin elektronik ortamda düzenlenmesini sağlayacak şekilde güçlendirdik. Bunun sonucunda e-belge hizmetlerimize talep yüzde 50’nin üzerinde arttı. Ayrıca koronavirüse karşı alınan ekonomik tedbirleri ve iş yapma fırsatlarını anı anına üyelerimize duyurduk” bilgisini verdi.
EN BÜYÜK FİRMA VERİ TABANI
İTO web portalının, İstanbul iş dünyasının en büyük veri tabanı olarak nitelendirilebileceğini söyleyen Avdagiç, “İTO’nun yeni internet portalını tasarlarken, firmaların istedikleri bilgiye daha kısa sürede erişilebilmelerini hedefledik. Dijital yatırım planımız çerçevesinde önümüzdeki temmuz ayında İTO’nun mobil uygulamasını da kullanıma açacağız” diye konuştu.
ZİYARETÇİ SAYISI 6 AYDA YÜZDE 19 ARTTI
İstanbullu firmalara ait bilgilerin yanı sıra e-belge hizmetlerinin de sunulduğu İTO web portalını bu yılın ilk 6 ayında ziyaret eden kişi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 arttı. İTO’nun internet portalında Bilgi Bankası bölümü ile birlikte Oda’nın milli katılımını düzenlediği fuarlar, İTO camiasından güncel haberler ve duyurular ile meslek komitelerine ilişkin bilgiler de bulunuyor.
2020 HEDEFİ 12 MİLYON KULLANICI
Şekib Avdagiç, yılsonunda portalı kullanan toplam tekil ziyaretçi sayısının 12 milyonu bulmasını beklediklerini söyledi.İTO’nun internet portalına mobil cihazlardan erişen kullanıcı sayısı da yüzde 76 artış göstererek, 608 bine çıktı. Mobil erişimin toplam içindeki payı yüzde 20’ye yaklaştı. Portalı Türkiye dışında İngiltere, ABD, Almanya, Fransa gibi ülkelerden de ziyaretçiler kullandı.
*************
Yeni normalin ilk haftasında 1.017 yeni şirket
İstanbul Ticaret Odası’nda yeni kurulan şirket sayısı, 1 Haziran’da başlayan normalleşmenin ilk haftasında bir önceki haftaya göre yüzde 109 artarak 1.017 oldu.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç,1 Haziran’da başlayan‘yeni normal’inilk haftasına ilişkin, “Rakamlara yansıyan telafi ve toparlanma, daha birinci haftadan ‘nerede kalmıştık’ dedirtti” dedi.
İTO’da yeni kurulan şirket sayısı, 1 Haziran’da başlayan normalleşmenin ilk haftasında bir önceki haftaya göre yüzde 109 artarak 1.017’ye yükseldi. Firmalardan önceki hafta 7 bin 57 faaliyet belgesi talebi gelirken, 1 Haziran haftası yüzde 65 artışla 11 bin665 faaliyet belgesi verildi. Önceki hafta İTO Çağrı Merkezi’ne ulaşan arama sayısı da yüzde 98 artarak 16 bini geçti.
MORALLİ BAŞLADIK
Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sonrası kontrollü normalleşme sürecinin ilk hafta sonuçlarını değerlendiren İTOBaşkanı Şekib Avdagiç, “Yeni normalin başladığı 1 Haziran’dan bu yana geçen bir hafta, iş dünyasının pandemi korkusunu güçlü bir şekilde geride bırakmaya başladığını ve dört elle işine sarıldığını ortaya koyuyor. Hem yılın yeni yarısına hem de kontrollü normalleşme sürecine moralli başladık” diye konuştu. Ertelenen iç ve dış talebin güçlü şekilde devreye girdiğini gözlemlediklerini aktaran Avdagiç, hükümetin açıkladığı paketlerin de bu talebin finansmanında büyük katkısı olduğunu kaydetti.
HIZLI TOPARLANMA
Avdagiç, “Rakamlara yansıyan telafi ve toparlanma, daha birinci haftadan ‘nerede kalmıştık’ dedirtti. İlk hafta İTO’dan faaliyet belgesi talebi yüzde 65 arttı. Dolar kuru geriledi, CDS iyileşti. 51 bin esnaf, kepenklerini yeniden açtı. Sadece kamuda 300 binden fazla memur işbaşı yaptı. Hatta İstanbul trafiği de iş yoğunluğuna döndü” dedi.
İkinci yarıda toparlanma sürecinde hızlanma beklediklerini ifade eden Avdagiç, “Üretimin devamını sağlayan paketler ve rekor düşük faizli kredilere İstihdam Kalkanı da eklenince beklenenden çok daha hızlı şekilde normale döneceğiz. Pandemi sonrası Türkiye’nin en iyi çıkış yapan ülke olma yolundaki büyük hamlesi böylece gerçekleşecek” şeklinde konuştu.
EN FAZLA LİMİTED ŞİRKET KURULDU
1 Haziran’da başlayan normalleşmenin ilk haftasında İstanbul Ticaret Odası’nda yeni kurulan şirket türleri şöyle:
İŞ DÜNYASININ BEKLENTİLERİ
İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, iş dünyasının yeni dönem beklentilerine ilişkin de şunları söyledi: “Biriken ve ertelenen SGK ödemelerine bir vadelendirme getirilmesi işvereni ve dolayısıyla istihdamı rahatlatacak. Öte yandan, koronavirüsün iş kazasve meslek hastalığı kapsamından çıkarılması için yasal anlamda yapılması gerekenler var.”
15 Haziran 2020 Pazartesi
04 Aralık 2024 Çarşamba
04 Aralık 2024 Çarşamba
04 Aralık 2024 Çarşamba
04 Aralık 2024 Çarşamba
04 Aralık 2024 Çarşamba