Diyanet 2025 kurbanlık fiyatları belli oldu! Milyonların merakla beklediği vekaletle kurban kesim bedelini Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş açıkladı. Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) aracılığıyla kurban bağışı yapmak isteyenler için 2025 yılı yurt içi kurban fiyatı 13.500 TL, yurt dışı kurban fiyatı ise 5.450 TL olarak belirlendi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara'da Başkanlık Konferans Salonu'nda düzenlenen TDV 2025 Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.
Ali Erbaş, burada yaptığı konuşmasında 2025 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelini de duyurdu.
BAYRAM AREFESİ NE ZAMAN?
4 gün sürecek olan Kurban Bayramı arefesi, 5 Haziran 2025 Perşembe günü idrak edilecek.
2025 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2025 dini günler takvimi sonrasında Kurban Bayramı tarihleri belli oldu.
Buna göre; 2025 Kurban Bayramı, 6 Haziran 2025 Cuma günü başlayacak ve 9 Haziran 2025 Pazartesi sona erecek.
2025 YILI VEKALETLE KURBAN KESİM BEDELİ NE KADAR OLDU
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2025 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 13.500 lira, yurt dışında 5.450 lira olarak belirlendiğini açıkladı.
"ŞEHİRLERİN ÖNEMLİ NOKTALARINDA KURBAN BAĞIŞ STANTLARI KURULACAK"
Ali Erbaş açıklamasında, "Vatandaşlarımız, il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılabilecekleri gibi www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden de bağış yapabileceklerdir. Cep telefonlarına indirilebilen mobil bağış uygulamamızdan kurban vekaletlerini verebilirler.
Vatandaşlarımız, vekaletle kurban kesimi hususunda detaylı bilgiyi 0 312 416 90 00 numaralı telefondan alabilir. Bunlarla birlikte vatandaşlarımızın bağışlarını kolaylıkla yapabilmeleri için tüm illerimizde ve pek çok ilçe merkezinde 1003 şubemiz aracılığıyla şehirlerimizin önemli noktalarına kurban bağış stantları kurulacaktır." ifadelerine yer verdi.
KURBANI KİMLER KESMELİDİR?
Kurban ibadeti, İslami ölçülere göre mali açıdan zengin sayılan, akıl sağlığı yerinde ve ergenlik çağına ulaşmış her mukim Müslüman'a vaciptir. Zenginliğin ölçüsü ise kişinin temel ihtiyaçları ve borçlarından arta kalan 80.18 gram altın veya bu değerde mala sahip olmasıdır.
HANGİ HAYVANLAR KURBAN EDİLEBİLİR?
Kurban edilecek hayvanlar, İslam'ın belirlediği yaş ve sağlık şartlarını taşımalıdır. Koyun ve keçi sadece bir kişi adına kesilebilirken, sığır, manda ve deve yedi kişiyi geçmemek kaydıyla ortaklaşa kurban edilebilir.
Yaş şartları ise şöyledir:
Koyun ve keçi: 1 yaşını doldurmuş olmalı.
Sığır ve manda: En az 2 yaşında olmalı.
Deve: En az 5 yaşını doldurmuş olmalı.
Ancak istisna olarak, altı ayını doldurmuş bir koyun bir yaşındakiler kadar gösterişli ve sağlıklıysa kurban edilebilir.
VEKALETLE KURBAN KESİMİ
2025 yılı için Diyanet İşleri Başkanlığı, vekalet yoluyla kurban kesim bedelini yurt içinde 13.500 TL, yurt dışında ise 5.450 TL olarak belirledi. Bu uygulama, kurban ibadetini yerine getirmek isteyen ancak kendisi doğrudan kesim yapamayacak durumda olan Müslümanlar için büyük kolaylık sağlıyor.