Vatan nöbetinde vazifemizin başındayız

Giriş: 13.07.2018 - 00:00
Güncelleme: 17.12.2024 - 22:35

Meclis toplantısına katılan Meclis Üyelerine Türk bayrağı hediye edildi. Toplantıda Meclis Üyeleri, Türk bayraklarını açarak fotoğraf çektirdi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, 15 Temmuz’da sahneye çıkıp hainlere hak ettikleri dersi veren yiğit ve cesur insanların her an tetikte ve vatan nöbetinde olduğunu söyledi. Oda’nın temmuz ayı Meclis toplantısında konuşan Avdagiç, “İstanbul Ticaret Odası da bu nöbetin güçlü bir parçası olarak, vazifesinin başında, seçilmiş liderinin yanındadır” dedi.

Avdagiç, konuşmasına hafta başında Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaşanan tren kazasında hayatını kaybeden 24 vatandaşa ve silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Hasan Ersoy’a rahmet dileyerek başladı. Geçen Meclis toplantısından bu yana iki önemli kayıp daha yaşandığını belirten Avdagiç, dünya çapında tanınan Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Enka Holding Onursal Başkanı Tarık Şara’nın kaybından büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

BÜYÜK ACININ 23. YILI

20. yüzyılın sonlarında Müslüman Boşnaklara uygulanan katliamın 23. yılına dikkat çeken Avdagiç, duygularını şöyle dile getirdi: “Avrupa ülkelerinin şımarttığı, zulmüne seyirci kaldığı Sırplar, yüzlerce yıllık hayalleri olan Büyük Sırbistan Devleti’ne ulaşmada en büyük engel gördükleri Müslüman Boşnaklara karşı büyük bir katliama giriştiler. Bir soykırımdı bu. Soykırım, BM askerlerinin gözetiminde, BM’nin güvenli bölge ilan ettiği Srebranica’da işlendi. Sırplar, sözde güvenli bölgede, büyük bir ‘güvenlik içinde’ 800’ü çocuk olmak üzere tam 8 bin 372 Boşnak’ı öldürdü. 23. yıldönümünde bu vahşeti bir kez daha kınarken, katliamı yapanları nefretle tel’in ediyorum. Hayatlarını kaybedenlere Cenab-ı Hakk’tan rahmet diliyorum.”

HESAP EDEMEDİLER

15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin Türk milleti tarafından püskürtülmesinin üzerinden tam iki yıl geçtiğini hatırlatan Avdagiç, şöyle devam etti: “Milletlerin geleceğinde öyle anlar vardır ki, asra bedel.

O anlar milletin yeni ufuklara yürüdüğü anlardır. İşte 15 Temmuz 2016 da Türkiye’nin tarihinde böylesine önemli bir an. Türk askerinin içine sızmış hain FETÖ’cü çete, seçilmiş bir hükümeti yıkmaya teşebbüs etti. Milli iradenin tecelligâhı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ortadan kaldırmayı hedefledi, pervasızca bombaladı. Halka kurşun yağdırdı. Ancak o gece, her şeyi hesaplayanlar tek bir şeyi hesaplayamadı. Türk milletinin cesaretini, iman dolu göğsündeki mücadele azmini hesap edemedi.”
Gezi olaylarıyla başlayıp 15 Temmuz’a kadar olan süreçte Türkiye’ye karşı kurulan tuzakların tek tek bertaraf edildiğini vurgulayan Avdagiç, “Bu halk; 15 Temmuz’da ülkesine, devletine, meclisine, seçilmiş hükümetine, Türkiye’yi yeni bir yüzyıla taşıyan seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktı. Bu yüzden 15 Temmuz, bu ülkenin şanlı direnişidir. 15 Temmuz, düşmana geçit vermeyen ve bayrağı düşürmeyen yüksek bir azmin zaferidir” dedi.

EKONOMİ YÖNETİMİ

Türkiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde yeni bir dönemin başladığını hatırlatan Avdagiç, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin açıklanması törenine katıldığını belirtti. Ekonomi yönetiminin Bakan Berat Albayrak’ın öncülüğünde görev yapacağına dikkat çeken Avdagiç, yeni kabine ile ilgili şöyle konuştu: “Sayın Albayrak hem birikimi hem dinamizmiyle, Türkiye’de kalıpların kırılmasını, köklü ekonomik reformların yapılmasını ve uygulanmasını sağlayacak bir isim. İstanbul iş dünyası olarak tüm gücümüzle ekonomi yönetiminin yanındayız. Bu ekibin Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın kararlı, sonuç odaklı ve etkin liderliğiyle çok başarılı olacağından eminim.”

KÜRESEL KOLONİZASYON BİTTİ

Dünyadaki ticaret savaşlarında artık mega bölgesel anlaşmaların can çekiştiğine dikkat çeken Avdagiç, diğer yanda da büyük güçlerin kendi iç pazarlarını korumaya yöneldiklerini söyledi. Avdagiç, şöyle devam etti: “Dünyada küresel kolonizasyonun sonuna geldik. Ticaret ‘game changer’ yani oyunu değiştiren olma özelliğini koruyor. Bu sefer oyun bildiğimizin aksine gelişiyor. İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana ticarette serbestleşmeyi konuşuyorduk. Şimdi tarife dışı engelleri konuşuyoruz.
Ancak asıl mesele uzun vadede tarafların ayakta kalıp kalamayacakları, bu maliyetlerin enflasyona, istihdama nasıl etki yapacağı.”

Avdagiç, bu küresel risklerin, kurlar ve faizler üzerinde oluşturduğu baskıyla ülke içinde maliyet kaynaklı enflasyona hızlı biçimde etki ettiğini vurguladı.

TÜRKİYE’NİN YATIRIM CAZİBESİ DAHA DA ARTACAK

Başkan Avdagiç, Türkiye ekonomisi üzerinde tezvirat yapan bazı mahfillerin, yabancı yatırımcıya karşı Olağanüstü Hali gösterdiğini hatırlattı. Avdagiç, “Yeni kabine ile birlikte OHAL’in kaldırılacağının işareti verildi. İTO olarak bu açıklamayı çok önemsiyoruz. OHAL’i bahane eden bazı kredi derecelendirme kuruluşlarının olumsuz propaganda aracının ellerinden alındığını düşünüyoruz. İnanıyoruz ki, kaldırılacak OHAL ile birlikte Türkiye’nin yabancı yatırım için cazibesi daha da artacak” dedi.

SEKTÖREL İSTİŞARE

Reel sektörün nabzını tutan bir meslek örgütü olarak, sorunların tespiti ve çözümü için çalışmaya başladıklarını açıklayan Avdagiç, şu bilgiyi verdi: “Sektörel istişare toplantıları başlattık.

11 Temmuz’da ilk olarak, gıda sektörü istişare toplantısı yaptık. Sektörün görüşleri, sorunları ve önerileriyle rapor oluşturmayı hedefliyoruz. Sektörleri gruplandırarak yaptığımız bu toplantıları, beş adımda bitireceğiz.”

‘YÜKSEK FAİZ ÜLKEYE İHANET’

İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkanı Öztürk Oran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13. kez girdiği seçimlerde bir kez daha milletin teveccühüne mazhar olduğunu belirterek, yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı olarak yemin ettiğini hatırlattı. Böylelikle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin resmen yürürlüğe girdiğini kaydeden Oran, “Ülkemize, iş dünyamıza, dünya ekonomisine hayırlı, uğurlu olsun. Türkiye, güçlü ekonomisi ve siyasi istikrarıyla dosta güven vermeye devam edecek” dedi.

Oran, iki yıl önce ülkeyi hain darbe girişimiyle ele geçirmek isteyen ihanet şebekesinden ve piyonlarından geriye kalan tek şeyin sukut-u hayal olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: “15 Temmuz 2016 her anıyla ülkemiz için tarihi bir dönüm noktası oldu. O gece, imanını vatan sevdasıyla, cesaretini aklıyla harman etmiş bu millet destan yazdı. Kendini ülkeye adamış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşsiz liderliği yeni ve güçlü Türkiye’nin işaret fişeği oldu. O geceyi, Türkiye’yi işgal harekâtı olarak değerlendiri-yorum. 15 Temmuz siyasi, askeri ve ekonomik olarak ülkemizi işgal teşebbüsüdür. Şükür ki, bu tuzağa düşmedik.”

15 Temmuz’un sadece bir gün sürmediğini, Türkiye Cumhuriyeti üzerinde operasyon yapmak isteyenlerin her gün bir şeyler denediklerini belirten Oran, “Onlar devam edecek, biz de elimizden geleni esirgemeyeceğiz. Ülkenin kredi notunu düşürmek, döviz kurlarında oynaklığa sebebiyet vermek, gümrük tarifleriyle tehdit etmek, askeri alandaki pazarlıklar ve daha benzeri pek çok şey. Ancak, bizim de mücadelemiz bitmez. Dünyada petrol savaşları ve artan ticari kotalar zaten paranın maliyetini yukarı doğru taşıyor. İşte böyle bir dönemde bu tırmanışa çanak tutmak elkeye ihanet. Yüksek faiz hiçbir zaman kurun ve enflasyonun ilacı değil, olamaz. Bilakis, işsizliğin, rantçı zihniyetin, ekonomik darboğazın temel müsebbibidir” dedi.

İTO Meclis Başkanı Öztürk Oran ve Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, 15 Temmuz Gazisi Oda çalışanı Yasin Kasarcı’ya bir takdir ve teşekkür plaketi verdi.

Oda Meclis toplantısında 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin video gösterimi yapıldı. Daha sonra şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

İTO Meclis toplantısı öncesinde açılan fotoğraf sergisinde İTO ailesi, vatan, millet ve bayrak sevgisinin sembolleştiği 15 Temmuz gecesinin kahramanlık destanına AA objektiflerinden yansıyan fotoğraflarla bir kez daha tanık oldu.

MECLİS ÜYELERİ KÜRSÜDE

VERGİ YÜKLERİ DÜZENLENMELİ

Ali Ekber Özkan / Mobilya Meslek Komitesi: Nitelikli eleman yetiştirmek, İŞKUR’un uygulamaları, kıdem tazminatı, iş kazası, işletme üzerindeki vergi yükü, KDV’nin yüzde 8’e inmesi acil çözülmesi gereken önceliklerimiz olmalı. İŞKUR, engelli istihdamı konusunda KOBİ ölçeğindeki firmalara bile çok yüksek miktarlarda, 400 bin liraya varan cezalar kesebiliyor. Buna çözüm getirmeliyiz. Mobilya sektörünün çok sıkıntısı var. İşçi ile işvereni barıştırmalı, kutuplaşmayı yok etmeliyiz. İş yasaları değişmeli, aksi halde istihdam sağlayamayız. Çalışan, kıdem tazminatını alıp, borcunu ödemek derdinde. Omuzlarımızdan kıdem tazminatı alınmalı. İş yasaları nedeniyle mahkeme kapısında işveren olarak ‘haklı çıktım’ diyen yok. Mahkeme dosyalarında işveren için ‘tedbirsizlik’ yazarken, işçi için ‘tedbirsizlik’ yazan dosya yok. Nasıl yapacaksak, bu yasaya dokunmamız lazım. İstanbul’da 5 bin işletmesi bulunan sektörümüzün kentsel dönüşüm ile ilgili inanılmaz sıkıntıları var, birçok sektörü etkileyen kentsel dönüşümün sorun olmaması için çalışma yapmalıyız. KOSGEB destekleri yeniden yapılandırma için değil, borç kapatmak için kullanıldı. İşletmeler üzerindeki vergi yükleri düzenlenmeli. Fuarcılıkta Avrupa’ya yüzümüzü dönmeliyiz, yeni fuar alanlarına ihtiyacımız var ve mevcut fuarlarımız tekrar gözden geçirilmeli.

10’UNCU MADDE SORUN OLDU

Sait Kılıç / Kargo, Posta ve Depolama Meslek Komitesi: İTO yönetimi olarak iş hukuku ile ilgili sorunları masaya yatırmalıyız. Kamulaştırma Kanunu’nun 10’uncu maddesindeki değişiklik önemli bir soruna neden oldu. Kamulaştırma öncesi ilgili takdir komisyonu kıymeti tespit eder. Mahkemeye intikal ettiğinde hakim tarafından yapılan incelemede tespit edilen değer, takdir edilen kıymetten daha yüksek ise mahkeme maalesef kendi kararına hükmedemiyor, komisyonun değerini kabul etmek zorunda kalıyor. Şayet mahkeme bu kıymetten daha düşük bir kıymet belirlerse enteresan olarak bu kez mahkemenin düşük değeri kabul ediliyor. Her iki halde de bedelin yüzde 50’si mükellefe ödeniyor. Kalan yüzde 50 ise yargı süreci bitimine kadar bekliyor. Anayasa’ya, insan haklarına aykırı olan bu hususun çözülmesi için yönetimimizin çalışmalarını hızlandırması gerekiyor. Bu uygulama ile faiz almak istemeyen kişi faiz almak zorunda kalıyor. Parasını yüzde 50 alan üretici, fabrikası yıkılacağı için yeni fabrika kuramayacak, işini kaybedecek ve iflasla karşı karşıya kalacak.

Filistin halkının uğradığı zülüm için yapılacak her şeyi birlikte yapabiliriz. Filisin halkına maddi yardım sağlayabiliriz. Meclis olarak Filistin’e gidebiliriz.

‘MESLEKİ BECERİ’YE DESTEK OLALIM

Orhan Albayrak / Eğitim Meslek Komitesi: Sürdürebilir kalkınma için nitelikli ara elemana ihtiyaç var. Yabancı yatırımcı, Türkiye’ye gelmeme nedenini, ‘nitelikli ara eleman bulamama’ olarak gösteriyor. Eğer gelişmiş ülke seviyesine geleceksek mutlaka nitelikli ara eleman sorununu çözmek zorundayız, mesleki eğitimi geliştirmeliyiz. Öğrencilerimiz orta öğretimden sonra akademik eğitim için düz liseye gidiyor. Düz liselere gidemeyenler ise mecburen meslek lisesine gidiyor.

2009’da İTO olarak Dünya Mesleki Beceri Şampiyonası için Kanada’ya gittik. Bu yarışmaya birçok ülke kalabalık takımlar halinde katılırken Türkiye’den katılım çok az oluyor. Meslek eğitimini cazip hale getirebilmek için Beceri İstanbul, Beceri Türkiye, Beceri Avrupa ve sonra da Beceri dünya şampiyonalarına katılabilmeliyiz. Bunu desteklemeliyiz. İTO olarak biz bu işi yapabiliriz. 2011’de çok cüzi maliyetlerle ÖZİMEK projesini yaptık, 20 bin kişiyi işe yerleştirdik, dünya şampiyonu olduk.

İSTANBUL’A TOPTANCI MARKETİ KURALIM

Murat Kılıç / Toptan Gıda ve Temizlik Ürünleri Meslek Komitesi: 16-18 Mayıs 2018 tarihlerindeki Şanhay’da düzenlenen SIAL China gıda fuarına Türkiye milli katılım organizasyonunu Odamız gerçekleştirdi. Biz de inceleme gezilerine katıldık. Fuar, dünyanın en büyük dördüncü gıda fuarı. Çin gıda ihracatımız için çok önemli fırsatlar sunuyor. SIAL gıda fuarının İstanbul’da da düzenlenmesi için görüşmeler yaptık. SIAL yetkililerinin İstanbul’a davet edilmesi ve bu konuda hazırlık yapılmasında fayda var.

Çin’deki dev toptancı pazarı, Yiwu Uluslararası Ticaret Marketi’ni ziyaret ettik. Yiwu’dan 215 bölgeye ihracat yapıldığını, günde bin 500 konteynerın ihracat için yola çıktığını öğrendik. Benzeri bir marketi İstanbul’da, ülkemizde kurabiliriz.

Şanhay ticaret müşavirlerinin de iştirakleri ile Şanhay Ticaret Odası’nı ziyaret ettik. Şanhay Uluslararası Ticaret Odası Başkanı Yang Jianrong ülkelerimiz arasındaki ticaretin yuan ve TL ile yapılmasını önerdi. Başkan, Şanhay’da yapılacak Çin Uluslararası İthalat Fuarı’na Türkiye’yi de davet etti.

YERLİ OTOMOBİL İLE CARİ AÇIĞI KAPATIRIZ

Salih Sami Atılgan / Motorlu Araçlar Tamir, Bakım ve İmalatı Meslek Komitesi: Otomotivde işgücü ve mühendislik konusunda ihracat yapabiliyorsak kendi özgün milli markamızı da rahatlıkla üretebiliriz. Özgün milli markamızı oluşturmak için yol haritamızı oluşturmalıyız. Temel yaklaşımları belirlemeli, ülke kaynaklarını seferber etmeliyiz. İç pazar ve dış pazarda hedef belirlemeliyiz. Dünyaya hitap edebilecek markalar ve modeller geliştirebiliriz. Yerli ve milli otomobilimizin oluşturacağı katma değer, prestij, piyasa hakimiyeti, lokomotif etkisi, diğer sektörlere sağladığı katma değer ve ekonomideki çarpan etkisi çok önemli. Hedefimizle ilgili kurumlar görüşlerini ortaya koydu. Sektör cari açığı kapatacak özellikte. Teknik açıdan bir sorun yaşamayacak. Konvansiyonel araçlar ve fosil yakıtların dönüşümü ile yaşanan kırılmayı Türkiye olarak çok iyi değerlendirmeliyiz.

SEBZE MEYVENİN YÜZDE 15’İ FİRE

Mustafa Manav / Meyve ve Sebze Meslek Komitesi: Türkiye’de ihracatın ithalatı karşılama oranında üç sektör var. Bunlar otomotiv, tekstil ve gıda. Meyve, sebze ve gıda cari açığı kapatabilir. Türkiye’de tahıl hariç 50 milyon ton meyve sebze üretiliyor. Bunun 10-15 milyon tonunun fire olduğu söyleniyor. İstanbul’un Esenler ve Kadıköy’de iki hali var. Kadıköy’ü 22 yıldır taşımak için elimizden geleni yaptık. Komite meclis üyelerimiz Mevlüt Yılmaz ve Abdulmuti Baran çok çalıştı. Bu konuda alkışı hak ettiler. En sonunda karşıda Orhangazi’de 580 dönümlük bir arazi tahsis edildi. İnşaat başladı. Bu 22 yılda dünyadaki bütün halleri gezdik. İstanbul’a gelen meyve sebze zamanında hale giremezse çöp oluyor. 50 milyon ton ürünün yüzde 15’i çöp olursa ürünlerin çarşı pazardaki maliyeti tabi ki artar. Maliyetler fire nedeniyle artıyor.

EKO VERİMLİLİK UYGULAYALIM

Nedim Yusuf Baş / Mermercilik ve Madencilik Meslek Komitesi: Türkiye olarak mermer ve doğal taşta bin ton rezervden 100 ton blok, 100 ton bloktan da 40 ton yapı malzemesi üretebiliyoruz. Oysa eko verimliliği kademe kademe uygulamaya koyarsak, toplam verimliliği yüzde 4’den yüzde 12’ye yükseltebiliriz. Eko verimlilik için yapılan hammadde ve enerji verimliliği yatırımları birkaç yıl içinde kendini amorti ediyor. Mermer ve diğer doğal taş artıkları yol, inşaat dolguları, asfalt ve beton santralleri, peyzaj mimarisi gibi birçok alanda kullanılıyor. Türkiye’nin yıllık 400 milyon ton agrega, yani kırma taş ihtiyacı var. Mermer ve doğal taş üretilirken oluşan artık 150 milyon ton. Kırma taş ihtiyacının 150 milyon tonu mermer ocaklarından karşılanabilir. Kırma taş tesisleri mermer ocaklarına taşınabilir. Dış ticaret açığımızın kapanmasına, sürdürülebilir kalkınmaya da etkin bir destek sağlamak istiyoruz.

PATENT VEKİLİNİZ TPK LİSTESİNDE Mİ?

Kemal Yamankaradeniz / İşletme Destek Hizmetleri Meslek Komitesi: Patent ve Marka Vekilleri Disiplin Kurulu’nda İTO’yu temsil ediyorum. Patent ve marka vekilliği yapan şirket sayısı yaklaşık bin. Mesleğin geniş kitlelere ulaşması için temeller bu günden atılmalı, mesleğin kuralları oluşturulmalı. Markalarımızın, patentlerimizin korunması çok önemli. Bu işi yapan şirketlerin ve vekillerin Türk Patent Kurumu’na (TPK) kayıtlı olup olmadıklarını kontrol etmelisiniz. TPK’nın internet sayfasında yetkili vekillerin listesini bulabilirsiniz. Vekillerinizin ismi bu listede değilse ve mağduriyetiniz olursa şikâyetleriniz karşılıksız kalacak.

İMAR BARIŞINDA OSB’LER DE OLMALI

Reha Yeltekin / Konut İnşaatı Meslek Komitesi: Piyasa o kadar sıkıştı ki bu işi yapanlar birbirini kırıyor, ciddi sorunlar yaşanıyor. İç piyasa sıkışıklığının aşılması için İTO destek olmalı. Yurtdışına açılacak firmalarımızın üst şemsiyesi olacak bir oluşumun adımlarının atılması için çalışmalıyız. İç piyasa sıkışıklığını ancak orada aşabiliriz. Kanal İstanbul’un maketinin yapılmasını ve en yakın fuardan başlanarak tanıtımının yapılmasını istiyorum. İmar barışı kısmına organize sanayi bölgelerinin de dahil olması ile müthiş kazanımlar elde edilebileceğine inanıyorum.

DOLANDIRICILIKTAN ŞİRKETLER MAĞDUR

Serkan Bilir / Restorasyon ve İzolasyon Meslek Komitesi: Komitemiz, Yenikapı’da merhum başkanımız İbrahim Çağlar’ın ismini taşıyacak bir cami projesi ve Esenler’de tarihi bir çeşmenin restorasyonu projelerini yönetime sundu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu’na gelen, hükümlüler ile ilgili iş taleplerini meclis üyelerimizin ilgililere sunabileceği bir yöntem oluşturabiliriz.

Dolandırıcılık ve hileli işlemlerle ilgili bir önceki meclisimizde imza verdik. Bu konu ile ilgili ivedilikle hareket edilmeli çünkü hem bireyler hem de şirketler mağdur. Basit önlemlerle bu konu önlenebilir. Ben de çok mağdur oldum ve araştırma yaptım. Ne yapılacağını açık net bir şekilde biliyoruz. Bir çalışma yöntemi belirlenmesini talep ediyorum. Yurtdışı çalışma gezilerinde bir toplantı olacaksa Bosna’da olmasını öneriyorum.

İTHALİNİN YERİNE YERLİSİNİ ÜRETELİM

Mücahit Yıldız / Kozmetik Meslek Komitesi: Komitelerimizle ilgili bir çalışma programı yaparak her yılsonu komiteleri yarıştıralım. İnternet sitelerinde komitelerimiz için sayfa açalım ki sektör haberleri burada yayınlansın. Üyelerimiz İTO’yu tanısın, gezebilsin. İTO ve İstanbul Ticaret Üniversitesi arasındaki işbirliği neticesinde meslek komitesi toplantılarımıza üniversiteden komite ile ilgili bir hocamız katılıyordu. Bu konu tekrar canlandırılmalı. İTO’daki 81 komitemizin hacimlerini görebilmek için ihracat, üretim, toplam ciroları gibi rakamlarını öğrenebilmek için harekete geçtik.

İstihdamı, yerli ve milli üretimi artırmak için sanayicilerimiz yatırım yapmalı. İthal edilen ürün kalemlerinin bilgileri devletimizin elinde. İthal ettiğimiz bin 800 kalem ürünü ithal eden firmaları bir araya getirmeli, yerli üretim için yeni başarı hikâyeleri oluşturmalıyız.

İTO ÜYELERİNE İNDİRİM

Hüseyin Karasu / Tekstil Terbiye Meslek Komitesi: 400 bin üye firmamızın yararlanabileceği indirimli kuruluşlar listemizi genişletebilir, sektörel olarak çeşitlendirebiliriz. ‘İTO bizim için ne yapıyor’ sorularına bu hizmetle bir cevap verebiliriz. Cemile Sultan’da İTO üyelerine indirimi yüzde 25 gibi bir seviyeye çıkarırsak ilgi yüksek olacaktır.

*******************

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

İTO Başkanı Avdagiç:

- “15 Temmuz’da sahneye çıkıp hainlere hak ettikleri dersi veren bu ülkenin yiğit ve cesur insanları gibi hepimiz, fert fert, her an tetikte, her an vatan nöbetinde olmak zorundayız.”

- “Elimiz işte, gözümüz ufukta… Türkiye’nin ekonomik cephesinde de nöbetteyiz. Her günü 15 Temmuz, her yeri Şehitler Köprüsü bilmek zorundayız.”

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, “Millet olarak hiçbir zaman rehavete kapılmadan, Türkiye’yi bölüp parçalamak isteyen, halkın iradesi üzerine irade koymak isteyenlere karşı her an tetikte olmak zorundayız” dedi.

Avdagiç, 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıl dönümü ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.
Şekib Avdagiç, şunları kaydetti:

“Türk milletinin bağımsızlığına ve istiklaline gölge düştüğü anlarda, Türk milletinin karakterinde her daim var olan üstün cesaret ve kahramanlık devreye girer.

En son Milli Mücadele’de gördüğümüz bu ruh Türkiye’yi parçalayıp küçücük bir ülke haline getirmek isteyenlere karşı şahlanmıştı. Ancak geçen yüz yıllık zaman gösterdi ki, Türkiye’nin düşmanları her zaman iş başındadır. Bu kez kendilerine milletin en çok değer verdiği dini ve milli hisleri de paravan olarak kullanan yerli işbirlikçiler bulmuşlardır.

Ancak üstün basiretiyle Türk Milleti bunu görmüş, hain Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini, canı pahasına püskürtmüştür. Püskürtmekle kalmamış tarihin çöplüğüne doğru fırlatmıştır.

Bu halk, 15 Temmuz’da ülkesine sahip çıktı, devletine sahip çıktı, meclisine sahip çıktı, seçilmiş hükümete sahip çıktı, Türkiye’yi yeni bir yüzyıla taşıyan seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktı.

Ancak, şunu unutmamalıyız ki, ‘Su uyur, düşman uyumaz.’ Millet olarak hiçbir zaman rehavete kapılmadan, Türkiye’yi bölüp parçalamak isteyen, halkın iradesi üzerine irade koymak isteyenlere karşı her an tetikte olmak zorundayız. 15 Temmuz’da sahneye çıkıp hainlere hak ettikleri dersi veren bu ülkenin yiğit ve cesur insanları gibi hepimiz, fert fert, her an tetikte, her an vatan nöbetinde olmak zorundayız. Elimiz işte, gözümüz ufukta… Türkiye’nin ekonomik cephesinde de nöbetteyiz. Her günü 15 Temmuz, her yeri Şehitler Köprüsü bilmek zorundayız.

Buradan dosta düşmana ifade etmek isterim ki, İstanbul Ticaret Odası, bu vatan nöbetinin en güçlü parçası olarak her an vazife başında, her an tetiktedir. Türkiye’nin seçilmiş lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayız.

Bugün Türkiye, ekonomik, siyasi ve vicdani değerlerin yan yana yükselebildiği bir başarı hikâyesinin dünyadaki en açık adresi olmayı başarmıştır. İş dünyası olarak bizler, ülkemizin gücüne güç katmak için var gücümüzle üretmeye, dünyaya açılmaya ve büyümeye devam edeceğiz. Biz de 15 Temmuz şehitlerine layık olabilmek için ekonomik destanlar yazacağız.

Bu şanlı direnişin ikinci yıl dönümünde, tüm şehitlerimize Cenab-ı Hakk’tan rahmet diliyorum. Gazilerimizi şükranla ve hürmetle selamlıyorum.”

15 Temmuz kahramanlarımızın ve tüm şehitlerimizin
aziz hatırasına şükranla… #BuVatanaSözümüzOlsun