Platform, gerçek zamanlı güncellemeler ve kişiselleştirilmiş vardiya tercihleriyle vardiya planlamasını kolaylaştırarak hem ekipler arası iletişimi geliştiriyor hem de çalışan memnuniyetinin artmasını sağlıyor.
HABER:TUĞÇE ÖZKUŞ
BTM girişimlerinden Shifter, vardiyaya dayalı sektörlerdeki verimsiz vardiya planlaması, iletişim boşlukları ve düşük çalışan memnuniyeti sorunlarına çözüm sunuyor. Bir mobil iş ağı uygulaması olan girişim, planlama süreçlerini otomatikleştirerek, gerçek zamanlı güncellemeler sağlıyor ve kişiselleştirilmiş vardiya tercihleriyle vardiya planlamasını kolaylaştırıyor. Shifter’ın Kurucu Ortağı Atakan Yılmaz, şirketlerin hataya açık planlama süreçleriyle nasıl mücadele ettiklerini ve girişimcilik yolculuğunu İstanbul Ticaret’e anlattı.
İŞGÜCÜ YÖNETİMİ
Bize kendinizden biraz bahseder misiniz?
Matematik ve bilgisayar mühendisliği eğitimim ve girişimcilik alanlarındaki geçmişimle, karmaşık problemlere yenilikçi çözümler geliştirme konusunda geniş bir deneyime sahibim.
Daha önce çeşitli teknoloji girişimlerinde ekipler yönettim ve son teknoloji ürünlerin geliştirilmesine katkıda bulundum.
KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ TERCİHLER
Girişiminiz hangi soruna veya ihtiyaca çözüm üretiyor?
Shifter, vardiyaya dayalı sektörlerdeki verimsiz vardiya planlaması, iletişim boşlukları ve düşük çalışan memnuniyeti sorunlarını ele alıyor. Bu sektörler, genellikle manuel, hataya açık planlama süreçleriyle mücadele ediyor.
Bu da ekip üyeleri arasında zayıf iletişime ve düzensiz programlar nedeniyle çalışanlar arasında memnuniyetsizliğe yol açıyor.
Shifter olarak planlama süreçlerini otomatikleştirerek, gerçek zamanlı güncellemeler sağlıyoruz ve kişiselleştirilmiş vardiya tercihleri sunarak vardiya planlamasını kolaylaştırıyoruz.
MİLYONLARCA İŞLETMENİN İHTİYACI
Hedef kitleniz kimlerden oluşuyor?
Shifter olarak öncelikle perakende, konaklama, sağlık ve tesis yönetimi gibi sektörleri kapsayan hizmet sektörünü hedefliyoruz. Dünya çapında vardiya planlama ve işgücü yönetimi çözümlerine ihtiyaç duyan milyonlarca işletme bulunuyor.
Nüfus artışı,kentleşme ve artan tüketici talebi gibi faktörlerin etkisiyle hizmet sektörü büyümeye devam ediyor.
RAKİPLERİMİZDEN FARKIMIZ
Benzer girişimler var mı? Varsa hangi yönlerinizle ayrılıyorsunuz?
Benzer bir ürün olan Monday, işletmelere ve takım üyelerine proje yönetimi ve işbirliği için bir platform sunuyor. Shifter ise vardiya planlaması ve işgücü yönetimi konularında uzman. Monday, genel iş yönetimi ve projeler için geniş bir araç seti sunarken, Shifter özellikle vardiya tabanlı sektörler için tasarlandı.
BTM’NİN DESTEKLERİYLE İLERLEDİK
BTM projenize ne gibi katkılar sağladı?
BTM ile yollarımız Post Kuluçka Programı sayesinde kesişti. İTO’nun gücü ve tecrübesiyle Shifter’ı baştan şekillendirme fırsatımız oldu.
BTM’nin sağladığı mentor desteği, eğitim ve seminerler, yatırımcı eşleştirmeleri ve demo günleri gibi hizmetleri çok kıymetli. Ayrıca 7/24 ofis imkânı, ekibimizin verimliliğini ve işbirliği yeteneklerini artırdı.
İTO meslek komite eşleştirmeleri sayesinde ise sektördeki önemli isimlerle tanışma ve işbirliği yapma fırsatını yakaladık.
İNOVATİF NESİL EKOSİSTEMİ BÜYÜTÜYOR
Türkiye’de girişimcilik ekosistemini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Genç ve inovatif neslin enerjisi, yaratıcılığı ve girişimcilik ruhu, ülkemizdeki girişimcilik ortamını hareketli kılıyor.
Ayrıca, devletimizin teknoloji ve girişimcilik konusundaki destekleri, bu ekosistemin gelişmesine önemli katkılar sağlıyor.
TÜBİTAK, KOSGEB ve benzeri kuruluşların sunduğu hibe ve destek programları, genç girişimcilerin yenilikçi fikirlerini hayata geçirmelerine yardımcı oluyor.
Bu yolculukta beni motive eden en önemli faktörlerden biri, Türkiye’deki bu genç ve inovatif neslin potansiyeline olan inancım. Onların yenilikçi düşünme yeteneği ve teknolojiye olan ilgisini, ülkemizi global teknoloji sahnesinde daha ileriye taşıyacak bir güç olarak görüyorum.